TJEK PÅ TANZANIA FØR STUDIETUR

ELEVER

holder_bernt

FOREDRAG OM TANZANIA
I efteråret 2016 gik en af Vallekildes studieture til Tanzania, og her i foråret 2017 tager vi afsted igen. Denne gang er det Tilrettelægger-holdet der skal til det østafrikanske land.
Derfor havde vi igen inviteret professor emeritus Holger Bernt Hansen fra Center for Afrikastudier, Københavns Universitet på besøg 18. januar.

Han holdt foredrag om den aktuelle politiske og økonomiske situation i Tanzania, hvor en gryende olieindustri og en ekstremt ung befolkning præger samfundet.

Selvstændighedsplaner på Zanzibar, som huser en stor del af Tanzanias turistindustri, en ny præsident, der både slår hårdt ned på korruption og seksuelle minoriteter samt rekruttering til den somaliske terrororganisation Al Shabab blandt unge tanzanianere giver tilsammen et særdeles interessant statusbillede i det østafrikanske land.

Holger Bernt Hansen har beskæftiget sig med det afrikanske kontinent gennem hele sin karriere. Han har været bosat i Uganda i en årrække og har som en af få siddet 20 år i Danidas styrelse. Derudover har han haft bestyrelsesposter i en række udviklingsorganisationer blandt andet Folkekirkens Nødhjælp og Mellemfolkeligt Samvirke samt DIIS Dansk Institut for Internationale Studier.

ELEVER

UD I VERDEN MED VALLEKILDE

Forårets elever er netop rejst på studietur. I år rejser vi til Montreal, Jordan, New York og Tanzania.

Læs mere

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

Flere gange om ugen overtager højskolens elever vores Instagram og viser dig skolen – set med elevernes øjne. Følg os på @vallekildehojskole.

Læs mere

VIDEO AF HVERDAGEN

Hvordan ser hverdagen ud på Vallekilde Højskole? Klik her og få et indblik i højskolelivet.

Læs mere

TIL KAMP MOD MADSPILD

På valgfaget Klimakamp har de sat et lille initiativ i gang, som skal mindske højskolens madspild.

Læs mere

BESØG PÅ ARKEN

Som en del af introforløbet kommer de nye forårselever rundt og ser en masse ting. Vi tog på udflugt og besøgte kunstmuseet Arken.

Læs mere

ELEVER UDGIVER I VICE

Efter journalisternes studierejse til Iran har Lise, Ida og Emma fået udgivet en artikel i webmagasinet Vice.

Læs mere

KAGE PÅ TVÆRS AF LANDEGRÆNSER

Ungdommens Røde Kors gæster i disse uger Vallekilde Højskole. Tirsdag aften blev der lavet lagkager på tværs af højskoleelever og frivillige fra hele verden.

Læs mere

TIDLIGERE ELEV VINDER KRAVLING-PRIS

Johanne Ramskov Erichsen vandt i weekenden en Kravling-pris for sin dækning af asyl- og flygtninge-området i Information.

Læs mere

SAMARBEJDE PÅ TVÆRS AF LINJER

Journalist- og tilrettelægger-eleverne har de seneste uger arbejdet sammen på tværs af hovedfag. De skulle finde en sjov historie i lokalområdet og lave deres eget nyhedsindslag.

Læs mere

BIOGRAF UNDER ÅBEN HIMMMEL

Årets første Open Air-biograf løb af stablen med puder, madrasser og Twin Peaks-premiere.

Læs mere

ELEV INTERVIEWEDE UFFE ELBÆK

Alternativets stifter, Uffe Elbæk, gæstede Vallekilde, hvor han blev interviewet af Journalistik-elev Maya Tekeli om sin vejen fra Kaospiloterne til Christianborg.

Læs mere

NY ELEVFORENINGSBESTYRELSE

Til gammel elev-weekend den 5.-7. maj blev der valgt nye kræfter ind i elevforeningens bestyrelse.

Læs mere

ELEV HOLDT 1. MAJ-TALE PÅ P1

På arbejdernes internationale kampdag 2017 kunne man høre en ganske særlig tale i P1: Vallekilde-elev Amie Arense Bah holdt 1. maj-tale.

Læs mere

ELEVER STOPPER MADSPILD

Elever fra Tilrettelægger-holdet inviterede hele byen til skraldemiddag lavet af overskudsfødevarer for at sætte fokus på madspild.

Læs mere

UNGE OG PRÆSTATIONSSAMFUNDET

Hvad gør det ved unge at vokse op i et præstationssamfund, hvor en femtedel af befolkningen rammes af depression? Det gjorde lektor Anders Petersen os meget klogere på, da han lagde vejen forbi.

Læs mere