DOBBELT CAVLING-VINDER PÅ BESØG

FOREDRAG, JOURNALISTIK

DOBBELT CAVLING-VINDER
Anders-Peter Mathiasen oplevede som ung journalistpraktikant, at hans mor fortalte en historie ved middagsbordet om, hvad der var hændt familiens naboer.
Det fik som konsekvens, at byen fire år efter skiftede borgmester, fordi Anders-Peter gik videre med historien. Den endte i fjernsynet og på forsiden af landets aviser som en skandale, der fik kommunens vælgere til at vrage byens førstemand.

Sådan lærte journalisten, at ord kan flytte grænser, hvis man tør bruge dem. Det har Anders-Peter Mathiasen nu turdet i 30 år. Fra Tamil-sagen og op til nu. I Ekstra Bladets spalter, i TV-dokumentarudsendelser og i bøger.

Hans journalistiske arbejde har resulteret i to Cavling-priser, tre officielle undersøgelseskommissioner og syv Cavling-nomineringer.

I foredraget på Vallekilde Højskole 20. marts prøvede han at slå en fælles knude på tre vidt forskellige nyere sager:
Mordet på en svindler i Næstved (kendt fra TV2-dokumentaren “Drabet uden Lig”), kommunernes lockout af landets skolelærere i 2013 og tidligere finansminister Bjarne Corydons salg af Dong-aktier til den amerikanske investeringsbank Goldman-Sachs i 2014.

Kan journalistik gøre en forskel, spurgte Anders-Peter Mathiasen sig selv og eleverne, da han besøgte Vallekilde Højskole 20. marts kl. 19.30.

FOREDRAG, JOURNALISTIK

FOREDRAG MED VINCENT F. HENDRICKS

Vi blev klogere på alt fra demokrati, fake news, ekkokamre til identitetspolitik, da vi 14. november 2019 slog dørene op til en hæsblæsende aften i selskab med filosofiprofessor Vincent F. Hendricks.

Læs mere

DEN NYE STIL LIVE

Pelle Peter Jencel tog os med på et vildt ridt gennem dansk raphistorie, da han gæstede Vallekilde Højskole med Den Nye Stil Live. Med sig havde han Hennedub, som står bag cirka alle de hits, du hører i din radio.

Læs mere

JONAS EIKA HOLDT FOREDRAG

Forfatter Jonas Eika læste op og fortalte om sin seneste udgivelse, Efter solen.

Læs mere

AT BLIVE VEN MED SIG SELV

Journalistik-elev Alina Yasmin Manniche Jensen beskriver i denne modige klumme om højskoleliv, hvordan det føles at bliver ven med sig selv.

Læs mere

SOM EN KO PÅ EN GRÆSMARK

“Højskole er muligheden for, at alle os staldkøer kan nyde livet,” skriver Journalistik-elev Silas Moody Jakobsen i denne klumme om højskoleliv.

Læs mere

FARVEL TIL MASKEN PÅ VALLEKILDE

Isabella Canto Nielsen fra Journalistik skrev i foråret 2019 en fin klumme om højskolekærlighed, om at tage masken af og om at føle sig elsket, når man føler sig grim.

Læs mere

DOBBELT CAVLING-VINDER PÅ BESØG

Kan journalistik gøre en forskel? Det spørgsmål besvarede den dobbelte Cavling-vinder journalist Anders-Peter Mathiasen, da han besøgte Vallekilde Højskole 20. marts.

Læs mere

FOREDRAG OM KØN, SEX OG MAGT

Med udgangspunkt i bestselleren En fandens mand fortalte Anders Haahr Rasmussen sin egen historie om at være hvid, heteroseksuel mand i en feministisk tidsalder.

Læs mere

KLIMA PÅ DAGSORDENEN

Vi blev klædt på til det kommende folketingsvalg, da en række politikere gæstede Vallekilde til en debat om tidens største spørgsmål: klimaet.

Læs mere

VINTERJAZZ MED JAKOB BRO

Den danske jazz-guitarist Jakob Bro besøgte Vallekilde Højskole 11. februar 2019 med nyt materiale i form af albummet Bay of Rainbows.

Læs mere

HISTORIEN OM HOVSAMISSILET

Museum Vestsjælland kom forbi og fortalte den utrolige historie om dengang, flåden ved en fejl udslettede en del af et sommerhusområde i Odsherred med et Harpoon-missil.

Læs mere

FOREDRAG MED ABDEL

‘Tal ordenligt eller luk røven’. Sådan lyder titlen på det foredrag, Abdel Aziz Mahmoud åbnede forårets foredragsrække med den 8. januar 2019.

Læs mere

DOXBIO PÅ VALLEKILDE

Vallekilde inviterede til visning af den prisvindende dokumentarfilm The Raft den 8. november.

Læs mere

FOREDRAG MED FRIES BEFORE GUYS

Vi havde besøg af den populære podcast-duo, som hver uge vender vrangen på sig selv for tusindevis af lyttere. Læs mere her.

Læs mere

KÆRLIGHEDSEKSPERT PÅ BESØG

Ekspert i kærlighed og psykolog Asger Neumann gæstede Vallekilde Højskole med et foredrag om kærlighedens væsen.

Læs mere