20. MARTS – ANDERS-PETER MATHIASEN

ARRANGEMENTER

DOBBELT CAVLING-VINDER
Anders-Peter Mathiasen oplevede som ung journalistpraktikant, at hans mor fortalte en historie ved middagsbordet om, hvad der var hændt familiens naboer.
Det fik som konsekvens, at byen fire år efter skiftede borgmester, fordi Anders-Peter gik videre med historien. Den endte i fjernsynet og på forsiden af landets aviser som en skandale, der fik kommunens vælgere til at vrage byens førstemand.

Sådan lærte journalisten, at ord kan flytte grænser, hvis man tør bruge dem. Det har Anders-Peter Mathiasen nu turdet i 30 år. Fra Tamil-sagen og op til nu. I Ekstra Bladets spalter, i TV-dokumentarudsendelser og i bøger.

Hans journalistiske arbejde har resulteret i to Cavling-priser, tre officielle undersøgelseskommissioner og syv Cavling-nomineringer.

I foredraget på Vallekilde Højskole 20. marts vil han prøve at slå en fælles knude på tre vidt forskellige nyere sager:
Mordet på en svindler i Næstved (kendt fra TV2-dokumentaren “Drabet uden Lig”), kommunernes lockout af landets skolelærere i 2013 og tidligere finansminister Bjarne Corydons salg af Dong-aktier til den amerikanske investeringsbank Goldman-Sachs i 2014.

Kan journalistik gøre en forskel, spørger Anders-Peter Mathiasen.
Hør hans svar, når han besøger Vallekilde Højskole.

TID: 20. marts kl. 19.30. Gratis adgang. Alle er velkomne.

ARRANGEMENTER

20. MARTS – ANDERS-PETER MATHIASEN

Kan journalistik gøre en forskel? Det spørgsmål besvarer den dobbelte Cavling-vinder journalist Anders-Peter Mathiasen, når han besøger Vallekilde Højskole.

Læs mere

31. MARTS – BYTTEMARKED

Valgfaget Klimakampen inviterer til byttemarked. Alle er velkomne.

Læs mere

3. APRIL – ANDERS HAAHR RASMUSSEN

Med udgangspunkt i bestselleren En fandens mand fortæller Anders Haahr Rasmussen sin egen historie om at være hvid, heteroseksuel mand i en feministisk tidsalder.

Læs mere

8. APRIL – HOVSAMISSILET

Hør den utrolige historie om dengang flåden ved en fejl udslettede en del af et sommerhusområde i Odsherred med et Harpoon-missil.

Læs mere

4. MAJ – HØJSKOLERNES DAG

Overvejer du et højskoleophold? Kom til rundvisning på Vallekilde og hør mere om vores fag og hverdagen på højskole.

Læs mere

4. AUGUST – HOLDSTART EFTERÅR

Efterårsholdet starter søndag den 4. august. Klik her for at tilmelde dig.

Læs mere

5. JUNI – JEANETTE VARBERG

Prisvindende arkæolog Jeanette Varberg gæster os med foredraget Mennesket har altid vandret, som sætter nutidens flygtningestrømme i historisk relief.

Læs mere

12. SEPTEMBER – LINE KNUTZON

Line Knutzon er en af Danmarks væsentligste nulevende dramatikere – og en af de sjoveste. Kom med indenfor til en aften i det knutzonske univers.

Læs mere