USA-KORRESPONDENT PÅ BESØG

TILRETTELÆGGER

OliverRotheSkov_746x300

VALG I USA
Til november rejser tre af Vallekildes hovedfag på studietur dybt ind i den amerikanske valgkamp.
Journalistik, Tilrettelægger og Forfatter skal til Washington DC. og New York, hvor de skal opleve selve valgdagen den 8. november. Journalisterne og tilrettelæggerne skal desuden besøge svingstaten Virginia.

Derfor stiller vi skarpt på USA i løbet af efteråret, og den 28. september besøgte Oliver Routhe Skov højskolen med et foredrag om splittelsen i det amerikanske samfund.

Den amerikanske underklasse er vrede på systemet. Det økonomiske fremskridt har efterladt millioner af amerikanere uden muligheder – og de fattige og marginaliserede føler sig svigtet og overset af politikerne.

De sorte, de spansktalende, de ufaglærte og tidligere straffede er nogle af dem, der bliver efterladt. Det betyder succes for forretningsmanden og tv-milliardæren, Donald Trump. Men har han en chance mod Hillary Clinton? Og hvorfor er det vigtigt, at de amerikanske politikere lytter til utilfredsheden i den amerikanske befolkning?

Journalist, tv-tilrettelægger og tidligere korrespondent i USA Oliver Routhe Skov gav et indblik i det delte USA, hvor de rige og eliten holder en fest – en fest, som langt de fleste ikke er inviteret med til.

TILRETTELÆGGER

PANIKDAG BLEV TIL PRAKTIKDAG

Rigtig mange gamle vallekillinger har fået deres drømmepraktik på den såkaldte Panikdag, hvor journalist- og mediestuderende skal finde praktikplads.

Læs mere

TILRETTELÆGGERE TIL ZULU AWARDS

Til årets Zulu Awards var tilrettelæggerne med bag kulisserne til showet. Mie Tast, som til daglig underviser på tilrettelægger-linjen, har været redaktionschef på showet og viste rundt.

Læs mere

HØJSKOLENS GREENSCREEN-STUDIE

På højskolen har vi et greenscreen-studie, som vores tilrettelæggere bruger til en masse forskellige ting. Blandt andet på valgfaget Live-tv.

Læs mere

TILRETTELÆGGERE LAVER QUIZSHOW

Tilrettelægger-eleverne har netop afsluttet deres hovedfag. En af grupperne havde lavet en “Kend din elev”-quiz for lærerne.

Læs mere

DOKUMENTARIST: “SPRING UD I DET!”

Hvilke udfordringer er der ved at lave dokumentarfilm? Dokumentarfilmsinstruktør Emil Langballe gæstede Vallekilde med et foredrag om sit liv som filmskaber.

Læs mere

SAMARBEJDE PÅ TVÆRS AF LINJER

Journalist- og tilrettelægger-eleverne har de seneste uger arbejdet sammen på tværs af hovedfag. De skulle finde en sjov historie i lokalområdet og lave deres eget nyhedsindslag.

Læs mere

ELEVER STOPPER MADSPILD

Elever fra Tilrettelægger-holdet inviterede hele byen til skraldemiddag lavet af overskudsfødevarer for at sætte fokus på madspild.

Læs mere

FOTOKUNST OM RUMVÆSNER

Vallekilde kom i nærkontakt med en virkelighed befolket af rumvæsner, da de tre fotografer bag fotobogen Phenomena om USAs UFO-miljø besøgte højskolen.

Læs mere

ESBEN BJERRE PÅ VALLEKILDE

Radio- og tv-vært Esben Bjerre besøgte Vallekilde Højskole, for at fortælle om sin karriere fra journalistpraktikant til kendis og stilikon med egen slipsekollektion.

Læs mere

USA-KORRESPONDENT PÅ BESØG

Journalist Oliver Routhe Skov besøgte Vallekilde og gav et indblik i det delte USA, hvor eliten holder en fest, som størstedelen af befolkningen ikke er inviteret med til.

Læs mere

DR3-REDAKTØR PÅ BESØG

En tv-kanal, der ikke laver tv. Øøh… Vallekilde havde besøg af redaktør Lasse From fra DR3, der fortalte at arbejde med sociale medier i en ny medie-virkelighed, hvor de traditionelle tv-kanaler ikke nødvendigvis er seernes favorit.

Læs mere

FILMINSTRUKTØR PÅ BESØG

Filminstruktør Annette K. Olesen gæstede Vallekilde den 5. april og fortalte om sit arbejde med bl.a. tv-serierne Borgen og Bankerot.

Læs mere