29. NOVEMBER – PINK TAXI

FOREDRAG

FORTÆLLINGER FRA KAIRO

Den tidligere Vallekilde-elev Frederik Tillitz og hans makker Ólafur Gestsson har modtaget dette års Danidas Verdensbilledlegat for en kort dokumentarfilm om kvindelige taxa-chaffører, der fragter andre kvinder gennem Kairos utrygge gader.

Efter det arabiske forår og kontrarevolutionen har Egypten oplevet det, der af nogle bliver beskrevet som en overgrebs-epidemi på kvinder. Ifølge tal fra FN har 99,3 procent af kvinder i Egypten i dag oplevet en form for overgreb.

Men i stedet for at lave en film om de forfærdelige forhold kvinder lever under i Egypten, fortæller deres film historien om to seje kvinder, der tager sagerne i egne hænder og nægter at stå passivt til. Den ene drevet af sin glæde for at køre bil, den anden for hendes ønske om at hjælpe andre kvinder.

Dokumentaren er en superhelteinspireret bilfilm, der udspiller sig i et synth-pop-lydunivers.

Til foredraget vil de vise filmen og fortælle om deres oplevelser.

TID OG PRIS
19.30 i Foredragssalen. Pris: Gratis.
FOREDRAG

HISTORIEN BAG BRÆTSPILLET HINT

En af efterårsholdets store spilfavoritter er brætspillet HINT. Vi har haft besøg af designeren bag det populære selskabsspil.

Læs mere

29. NOVEMBER – PINK TAXI

Vores tidligere elev Frederik Tillitz gæster højskolen med dokumentarfilmen Pink Taxa, som handler om en kvindelig taxachauffør i Kairo.

Læs mere

PETRA NAGEL PÅ VALLEKILDE

DR3-værten gæstede Vallekilde Højskole, hvor hun fortalte om sine tv-programmer, sit selvværd og ikke mindst illusionen om den perfekte krop.

Læs mere

FOREDRAG OM SMARTPHONESTRESS

Hør, hvad smartphones egentlig gør ved os, når journalist Søren Hebsgaard besøger os. I forbindelse med foredraget tester eleverne, om man kan overleve et døgn uden skærme.

Læs mere

FOREDRAG OM ISLAMISK STAT

Hvordan stopper vi radikalisering af unge i Danmark – inklusiv dem, der nu vender tilbage til DK fra Syrien? Deniz Serinci gæstede Vallekilde Højskole med sit foredrag om Islamisk Stat.

Læs mere

NAZILA KIVI GÆSTEDE VALLEKILDE

Iran og feminisme. Nazila Kivi besøgte tirsdag Vallekilde Højskole med to forskellige foredrag. “Iran i midten” og “Feminisme: Krop, magt og identitet”

Læs mere