NAZILA KIVI GÆSTEDE VALLEKILDE

FOREDRAG

FOREDRAG
Tirsdag den 12. september fik vi besøg af Nazila Kivi, som til daglig er redaktør på magasinet Friktion.

På Vallekilde Højskole holdt hun to forskellige oplæg. Det ene handlede om Iran – det andet om feminisme.

Her kan du se lidt om foredragene:

Iran i midten
Hvorfor handler historier om Iran kun om undertrykte kvinder og onde mørkemænd? Er der slet ikke noget godt at sige om samtidens Iran? Og hvorfor ved så få mennesker hvor stor en del af vestlig filosofi og religion, der stammer fra Iran? At Iran har en af de største litteratur- og filmproduktioner i Mellemøsten, og at landet er direkte nabo til Europa?

Nazila Kivi er redaktør for magasinet Friktion, litteraturanmelder på Politiken og ekstern lektor på DIS i faget Families without borders: From adoptions to transnational desires.

I dette foredrag vil hun med udgangspunkt i sin personlige historie nuancere billedet på det land, som hun er født og opvokset i ved at sætte iransk kultur og den iranske diaspora i tiltrængt perspektiv i en verden fuld af stereotyper og fordomme om Iran, en af verdens ældste civilisationer.

Feminisme: Krop, magt og identitet.
”For mig er feminisme at betvivle det universelle”

Hvad er fjerdebølge feminisme og hvordan hænger krop, identitet og magt sammen med feminisme? Hvad betyder identitetspolitik, kulturel appropriering og hvad er intersektionalitet i virkeligheden? Har feminismen forladt klassekampen? Og er fjerdebølge i virkeligheden bare anden bølge i nye klæder? Nazila Kivi vil i dette foredrag og samtale med deltagerne trække nogle paralleller mellem historisk og nutidig feminisme og introducere nogle redskaber til at forstå sammenhængen mellem feminisme, magt og verdens nuværende tilstand.

FOREDRAG

JONAS EIKA HOLDT FOREDRAG

Forfatter Jonas Eika læste op og fortalte om sin seneste udgivelse, Efter solen.

Læs mere

DOBBELT CAVLING-VINDER PÅ BESØG

Kan journalistik gøre en forskel? Det spørgsmål besvarede den dobbelte Cavling-vinder journalist Anders-Peter Mathiasen, da han besøgte Vallekilde Højskole 20. marts.

Læs mere

FOREDRAG OM KØN, SEX OG MAGT

Med udgangspunkt i bestselleren En fandens mand fortalte Anders Haahr Rasmussen sin egen historie om at være hvid, heteroseksuel mand i en feministisk tidsalder.

Læs mere

KLIMA PÅ DAGSORDENEN

Vi blev klædt på til det kommende folketingsvalg, da en række politikere gæstede Vallekilde til en debat om tidens største spørgsmål: klimaet.

Læs mere

VINTERJAZZ MED JAKOB BRO

Den danske jazz-guitarist Jakob Bro besøgte Vallekilde Højskole 11. februar 2019 med nyt materiale i form af albummet Bay of Rainbows.

Læs mere

HISTORIEN OM HOVSAMISSILET

Museum Vestsjælland kom forbi og fortalte den utrolige historie om dengang, flåden ved en fejl udslettede en del af et sommerhusområde i Odsherred med et Harpoon-missil.

Læs mere

FOREDRAG MED ABDEL

‘Tal ordenligt eller luk røven’. Sådan lyder titlen på det foredrag, Abdel Aziz Mahmoud åbnede forårets foredragsrække med den 8. januar 2019.

Læs mere

DOXBIO PÅ VALLEKILDE

Vallekilde inviterede til visning af den prisvindende dokumentarfilm The Raft den 8. november.

Læs mere

FOREDRAG MED FRIES BEFORE GUYS

Vi havde besøg af den populære podcast-duo, som hver uge vender vrangen på sig selv for tusindevis af lyttere. Læs mere her.

Læs mere

KÆRLIGHEDSEKSPERT PÅ BESØG

Ekspert i kærlighed og psykolog Asger Neumann gæstede Vallekilde Højskole med et foredrag om kærlighedens væsen.

Læs mere

LEA KORSGAARD HOLDT FOREDRAG

Lea Korsgaard, chefredaktør på Zetland, holdt foredrag om tidens opmærksomhedskrise for højskolens elever og gæster.

Læs mere

PETRA NAGEL PÅ BESØG

DR 3-værten gæstede Vallekilde Højskole den 14. august, hvor hun fortalte om sine populære tv-programmer.

Læs mere

PODCAST OPTAGET PÅ VALLEKILDE

Kvinderne bag den succesrige podcast om Harry Potter – Harry Pottcast – optog et afsnit live i Foredragssalen.

Læs mere

NIKOLAJ KOPPEL PÅ VALLEKILDE

Vi havde fornemt besøg af Nikolaj Koppel, som levende tog os med ind i musikkens verden. Under foredraget satte han sig også og spillede på højskolens eget flygel.

Læs mere

HISTORIEN BAG BRÆTSPILLET HINT

En af efterårsholdets store spilfavoritter er brætspillet HINT. Vi har haft besøg af designeren bag det populære selskabsspil.

Læs mere