NAZILA KIVI GÆSTEDE VALLEKILDE

FOREDRAG

FOREDRAG
Tirsdag den 12. september fik vi besøg af Nazila Kivi, som til daglig er redaktør på magasinet Friktion.

På Vallekilde Højskole holdt hun to forskellige oplæg. Det ene handlede om Iran – det andet om feminisme.

Her kan du se lidt om foredragene:

Iran i midten
Hvorfor handler historier om Iran kun om undertrykte kvinder og onde mørkemænd? Er der slet ikke noget godt at sige om samtidens Iran? Og hvorfor ved så få mennesker hvor stor en del af vestlig filosofi og religion, der stammer fra Iran? At Iran har en af de største litteratur- og filmproduktioner i Mellemøsten, og at landet er direkte nabo til Europa?

Nazila Kivi er redaktør for magasinet Friktion, litteraturanmelder på Politiken og ekstern lektor på DIS i faget Families without borders: From adoptions to transnational desires.

I dette foredrag vil hun med udgangspunkt i sin personlige historie nuancere billedet på det land, som hun er født og opvokset i ved at sætte iransk kultur og den iranske diaspora i tiltrængt perspektiv i en verden fuld af stereotyper og fordomme om Iran, en af verdens ældste civilisationer.

Feminisme: Krop, magt og identitet.
”For mig er feminisme at betvivle det universelle”

Hvad er fjerdebølge feminisme og hvordan hænger krop, identitet og magt sammen med feminisme? Hvad betyder identitetspolitik, kulturel appropriering og hvad er intersektionalitet i virkeligheden? Har feminismen forladt klassekampen? Og er fjerdebølge i virkeligheden bare anden bølge i nye klæder? Nazila Kivi vil i dette foredrag og samtale med deltagerne trække nogle paralleller mellem historisk og nutidig feminisme og introducere nogle redskaber til at forstå sammenhængen mellem feminisme, magt og verdens nuværende tilstand.

FOREDRAG

NIKOLAJ KOPPEL PÅ VALLEKILDE

Vi havde fornemt besøg af pianist Nikolaj Koppel, som levende tog os med ind i musikkens verden. Under foredraget satte han sig også og spillede på højskolens eget flygel.

Læs mere

HISTORIEN BAG BRÆTSPILLET HINT

En af efterårsholdets store spilfavoritter er brætspillet HINT. Vi har haft besøg af designeren bag det populære selskabsspil.

Læs mere

PETRA NAGEL PÅ VALLEKILDE

DR3-værten gæstede Vallekilde Højskole, hvor hun fortalte om sine tv-programmer, sit selvværd og ikke mindst illusionen om den perfekte krop.

Læs mere

FOREDRAG OM SMARTPHONESTRESS

Hør, hvad smartphones egentlig gør ved os, når journalist Søren Hebsgaard besøger os. I forbindelse med foredraget tester eleverne, om man kan overleve et døgn uden skærme.

Læs mere

FOREDRAG OM ISLAMISK STAT

Hvordan stopper vi radikalisering af unge i Danmark – inklusiv dem, der nu vender tilbage til DK fra Syrien? Deniz Serinci gæstede Vallekilde Højskole med sit foredrag om Islamisk Stat.

Læs mere

NAZILA KIVI GÆSTEDE VALLEKILDE

Iran og feminisme. Nazila Kivi besøgte tirsdag Vallekilde Højskole med to forskellige foredrag. “Iran i midten” og “Feminisme: Krop, magt og identitet”

Læs mere