ELEV INTERVIEWEDE UFFE ELBÆK

ELEVER

MAYAS TALKSHOW
Den 8. maj 2017 gæstede Alternativets stifter og politiske leder Vallekilde Højskole. Uffe Elbæk, der selv er vokset op på Ry Højskole, blev interviewet af Journalistik-elev Maya Tekeli foran en propfyldt Foredragssal.

En time med Uffe – cirka
Maya havde valgt at kalde sit “talkshow” ‘Cirka én time – med Uffe Elbæk’.

“Jeg var ret nervøs op til. Men det var egentlig ikke så meget fordi, jeg skulle snakke med Uffe Elbæk, for jeg ved, at han er en venlig sjæl med en masse anekdoter i bagagen,” fortæller Maya om oplevelsen.

“Det var mest af alt et spørgsmål om, hvorvidt jeg ville kunne fyre et show af, som hundredevis af knivskarpe højskoleelever, ville synes var spændende. Så snart jeg stod på scenen og hele salen smilede til mig, faldt jeg fuldstændig til ro.”

Maya havde forberedt sig til tænderne forud for interviewet.

“Jeg havde forberedt nogle lette spørgsmål om hans morgenrutiner og yndlings højskolesange og sørget for, at jeg havde nogle vittigheder at fyre af i starten, så vi lige kunne tale os ind på hinanden,” fortæller Maya, som rent tilfældigt er stødt ind i Uffe Elbæk flere gange i de senere år.

Esser i ærmet
Hun viste blandt andet et billede af de to på Folkemødet og det legendariske klip fra valgaftenen i 2015, hvor Uffe Elbæk udstøder en meget glad lyd som reaktion på Alternativets overvældende valgresultat – og hvor Maya kan ses i baggrunden.

“Jeg vidste godt, at jeg havde nogle esser i ærmet i form at de billeder og videoklip af mig og ham, der på mystisk vis er stødt på hinanden,” siger Maya, der er godt tilfreds med interviewet:

“Folk grinede, og Uffe fortalte nogle ting, jeg ikke havde hørt ham eller andre politikere fortælle før. Det var formålet. Så jeg synes, det var en stor succes!”

Og det er nok ikke sidste gang, vi ser Maya i rollen som talkshowvært.

“Det var de helt rigtige omgivelser at prøve kræfter med noget som et talkshow. Alle beroligede mig inden og klappede mig på skulderen bagefter. Det betyder meget, når det kommer fra så dygtige elever og lærere, som jeg ser meget op til. Så nu går jeg bare og leger med nye idéer og andre koncepter, som jeg har meget mere selvtillid til at føre ud i livet,” siger Maya.

Om Uffe Elbæk:
Uffe Elbæk er oprindeligt uddannet socialpædagog, men grundlagde i 1991 Kaospiloterne og var skolens rektor frem til 2006. Han har siddet i Århus Byråd og bestredet posten som Danmarks Kulturminister fra 2011-2012 for Radikale Venstre. Han forlod partiet 17. september 2013 for at fortsætte i Folketinget som løsgænger.

Til folketingsvalget den 18. juni 2015 fik Alternativet 4,8 procent af stemmerne, hvilket udløste ni mandater i Folketinget. Uffe Elbæk fik 18.796 personlige stemmer, hvilket gjorde ham til den tiende mest populære politiker ved valget.

ELEVER

KOM PÅ BESØG

Hvis du overvejer at tage på højskole, vil vi gerne invitere dig på besøg til en rundvisning og en snak.
Vi betaler din transport (op til 500 kr.) og giver en god frokost.

Læs mere

AT BLIVE VEN MED SIG SELV

Journalistik-elev Alina Yasmin Manniche Jensen beskriver i denne modige klumme om højskoleliv, hvordan det føles at bliver ven med sig selv.

Læs mere

SOM EN KO PÅ EN GRÆSMARK

“Højskole er muligheden for, at alle os staldkøer kan nyde livet,” skriver Journalistik-elev Silas Moody Jakobsen i denne klumme om højskoleliv.

Læs mere

FARVEL TIL MASKEN PÅ VALLEKILDE

Isabella Canto Nielsen fra Journalistik skrev i foråret 2019 en fin klumme om højskolekærlighed, om at tage masken af og om at føle sig elsket, når man føler sig grim.

Læs mere

ELEVER HOLDT BYTTEMARKED

Valgfaget Klimakampen inviterede til byttemarked i Øvelseshuset 31. marts.

Læs mere

KLIMA PÅ DAGSORDENEN

Vi blev klædt på til det kommende folketingsvalg, da en række politikere gæstede Vallekilde til en debat om tidens største spørgsmål: klimaet.

Læs mere

VINTERJAZZ MED JAKOB BRO

Den danske jazz-guitarist Jakob Bro besøgte Vallekilde Højskole 11. februar 2019 med nyt materiale i form af albummet Bay of Rainbows.

Læs mere

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

Følg med i højskolens daglige liv på Instagram, hvor du får et indblik i elevernes og din (måske) kommende hverdag. Find os på @vallekildehojskole.

Læs mere

VIDEO: EN DAG PÅ VALLEKILDE

Hvordan er livet på en højskole? Se denne video, og hør hvad Jonathan og Alma laver på en typisk dag.

Læs mere

REJS UD I VERDEN MED VALLEKILDE

Alle vores hovedfag tager på studieture til spændende destinationer. Læs mere om efterårets rejser her.

Læs mere

EVENT & LEDERSKAB PÅ SKOLEBESØG

Event & Lederskab var tidligere på foråret på studietur i Jordan. Nu tager de rundt på folkeskoler med IBIS-projektet Læseraketten og fortæller om deres oplevelser.

Læs mere

ELEV VINDER PODCASTKONKURRENCE

Alma Kjær Agergaard fra Journalist-linjen har vundet publikumsprisen til dette års P1 Shortdox. Det startede med en opgave i valgfaget Podcast.

Læs mere

VIDEO AF HVERDAGEN

Hvordan ser hverdagen ud på Vallekilde Højskole? Klik her og få et indblik i højskolelivet.

Læs mere

TIL KAMP MOD MADSPILD

På valgfaget Klimakamp har de sat et lille initiativ i gang, som skal mindske højskolens madspild.

Læs mere

BESØG PÅ ARKEN

Som en del af introforløbet kommer de nye forårselever rundt og ser en masse ting. Vi tog på udflugt og besøgte kunstmuseet Arken.

Læs mere