ELEV INTERVIEWEDE UFFE ELBÆK

ELEVER

MAYAS TALKSHOW
Den 8. maj 2017 gæstede Alternativets stifter og politiske leder Vallekilde Højskole. Uffe Elbæk, der selv er vokset op på Ry Højskole, blev interviewet af Journalistik-elev Maya Tekeli foran en propfyldt Foredragssal.

En time med Uffe – cirka
Maya havde valgt at kalde sit “talkshow” ‘Cirka én time – med Uffe Elbæk’.

“Jeg var ret nervøs op til. Men det var egentlig ikke så meget fordi, jeg skulle snakke med Uffe Elbæk, for jeg ved, at han er en venlig sjæl med en masse anekdoter i bagagen,” fortæller Maya om oplevelsen.

“Det var mest af alt et spørgsmål om, hvorvidt jeg ville kunne fyre et show af, som hundredevis af knivskarpe højskoleelever, ville synes var spændende. Så snart jeg stod på scenen og hele salen smilede til mig, faldt jeg fuldstændig til ro.”

Maya havde forberedt sig til tænderne forud for interviewet.

“Jeg havde forberedt nogle lette spørgsmål om hans morgenrutiner og yndlings højskolesange og sørget for, at jeg havde nogle vittigheder at fyre af i starten, så vi lige kunne tale os ind på hinanden,” fortæller Maya, som rent tilfældigt er stødt ind i Uffe Elbæk flere gange i de senere år.

Esser i ærmet
Hun viste blandt andet et billede af de to på Folkemødet og det legendariske klip fra valgaftenen i 2015, hvor Uffe Elbæk udstøder en meget glad lyd som reaktion på Alternativets overvældende valgresultat – og hvor Maya kan ses i baggrunden.

“Jeg vidste godt, at jeg havde nogle esser i ærmet i form at de billeder og videoklip af mig og ham, der på mystisk vis er stødt på hinanden,” siger Maya, der er godt tilfreds med interviewet:

“Folk grinede, og Uffe fortalte nogle ting, jeg ikke havde hørt ham eller andre politikere fortælle før. Det var formålet. Så jeg synes, det var en stor succes!”

Og det er nok ikke sidste gang, vi ser Maya i rollen som talkshowvært.

“Det var de helt rigtige omgivelser at prøve kræfter med noget som et talkshow. Alle beroligede mig inden og klappede mig på skulderen bagefter. Det betyder meget, når det kommer fra så dygtige elever og lærere, som jeg ser meget op til. Så nu går jeg bare og leger med nye idéer og andre koncepter, som jeg har meget mere selvtillid til at føre ud i livet,” siger Maya.

Om Uffe Elbæk:
Uffe Elbæk er oprindeligt uddannet socialpædagog, men grundlagde i 1991 Kaospiloterne og var skolens rektor frem til 2006. Han har siddet i Århus Byråd og bestredet posten som Danmarks Kulturminister fra 2011-2012 for Radikale Venstre. Han forlod partiet 17. september 2013 for at fortsætte i Folketinget som løsgænger.

Til folketingsvalget den 18. juni 2015 fik Alternativet 4,8 procent af stemmerne, hvilket udløste ni mandater i Folketinget. Uffe Elbæk fik 18.796 personlige stemmer, hvilket gjorde ham til den tiende mest populære politiker ved valget.

ELEVER

BESØG PÅ ARKEN

Som en del af introforløbet kommer de nye forårselever rundt og ser en masse ting. Vi tog på udflugt og besøgte kunstmuseet Arken.

Læs mere

ELEVER DONERER 10.000 KR. TIL CARE

I weekenden holdt skolens undervisningsassistenter stor auktion, hvor der blev solgt alt fra en hjemmestrikket karklud til en guldfisk. Overskuddet på 10.000 kr. går til CARE Danmark.

Læs mere

ELEVER UDGIVER I VICE

Efter journalisternes studierejse til Iran har Lise, Ida og Emma fået udgivet en artikel i webmagasinet Vice.

Læs mere

KAGE PÅ TVÆRS AF LANDEGRÆNSER

Ungdommens Røde Kors gæster i disse uger Vallekilde Højskole. Tirsdag aften blev der lavet lagkager på tværs af højskoleelever og frivillige fra hele verden.

Læs mere

TIDLIGERE ELEV VINDER KRAVLING-PRIS

Johanne Ramskov Erichsen vandt i weekenden en Kravling-pris for sin dækning af asyl- og flygtninge-området i Information.

Læs mere

SAMARBEJDE PÅ TVÆRS AF LINJER

Journalist- og tilrettelægger-eleverne har de seneste uger arbejdet sammen på tværs af hovedfag. De skulle finde en sjov historie i lokalområdet og lave deres eget nyhedsindslag.

Læs mere

BIOGRAF UNDER ÅBEN HIMMMEL

Årets første Open Air-biograf løb af stablen med puder, madrasser og Twin Peaks-premiere.

Læs mere

ELEV INTERVIEWEDE UFFE ELBÆK

Alternativets stifter, Uffe Elbæk, gæstede Vallekilde, hvor han blev interviewet af Journalistik-elev Maya Tekeli om sin vejen fra Kaospiloterne til Christianborg.

Læs mere

NY ELEVFORENINGSBESTYRELSE

Til gammel elev-weekend den 5.-7. maj blev der valgt nye kræfter ind i elevforeningens bestyrelse.

Læs mere

ELEV HOLDT 1. MAJ-TALE PÅ P1

På arbejdernes internationale kampdag 2017 kunne man høre en ganske særlig tale i P1: Vallekilde-elev Amie Arense Bah holdt 1. maj-tale.

Læs mere

ELEVER STOPPER MADSPILD

Elever fra Tilrettelægger-holdet inviterede hele byen til skraldemiddag lavet af overskudsfødevarer for at sætte fokus på madspild.

Læs mere

UNGE OG PRÆSTATIONSSAMFUNDET

Hvad gør det ved unge at vokse op i et præstationssamfund, hvor en femtedel af befolkningen rammes af depression? Det gjorde lektor Anders Petersen os meget klogere på, da han lagde vejen forbi.

Læs mere

UD I RUMMET MED ANDREAS MOGENSEN

10. marts rejste vi langt ud i rummet, da vi havde besøg af den danske astronaut, Andreas Mogensen.

Læs mere

VALLEKILDE BAG TALERSKOLE FOR UNGE

Vallekilde Højskole står bag projektet Røst – en ny talerskole for unge på landets højskoler.

Læs mere

SOFIE DIEMER PÅ BESØG

Sofie Diemer debuterede i 2016 med en hudløst ærlig digtsamling om en ung kvinde, der søger efter en mening med det hele. Hun besøgte Vallekilde den 17. april med oplæsning og foredrag.

Læs mere