BESØG AF JENS BLENDSTRUP

FORFATTER

FORNEMT FORFATTER-BESØG
Han er et fænomen i dansk litteratur. Med sin helt egen stil og humor har han fået det danske folk til at grine i bøger som “Slagterkoner og bagerenker” og “Ege-ekspeditioner”. På højskolens forfatterhold er Jens Blendstrup derfor også én af de forfattere, som der i år er blevet arbejdet rigtig meget med.

Simon Fruelund, som er lærer på holdet, startede med at introducere ham i begyndelsen af januar, og herfra har eleverne faktisk selv taget forfatterens værker videre. Faktisk er han gået hen og blevet helt kult.

På Elisabeth Platz og Anne Falkners værelse har de flere gange holdt såkaldte “gudstjenester”, hvor de har læst op af Jens Blendstrups bog “Gud taler ud”, som handler om forholdet til hans far.

Derfor var det også ekstra fedt, da Jens Blendstrup i går agerede gæstelærer på forfatterholdet.

“Vi har selv ønsket at få ham ud, og det var virkelig fedt at møde ham. Han er både sjov og inspirerende,” siger Anne.

Anne Falkner har i foråret selv skrevet en bog om sin egen far, som desværre gik bort for et år siden. Og i den skriveproces har hun lært meget af Jens Blendstrup.

“Han håndterer afdøde rigtig godt. Han skildrer dem fantastisk og realistisk, men sørger også for ikke at træde nogen over tæerne,” siger hun.

I løbet af et halvt år plejer der på forfatterholdet at komme 8-10 forskellige gæstelærere. De fleste er eleverne selv med til at vælge.

Læs mere om forfatterholdet her

FORFATTER

JONAS EIKA HOLDT FOREDRAG

Forfatter Jonas Eika læste op og fortalte om sin seneste udgivelse, Efter solen.

Læs mere

ELEVER LAVER LITTERATUR-FESTIVAL

Den første weekend i februar 2018 var Vallekilde Højskole igen vært for litteratur-festivalen Litt Talk. Klik her og se en stemningsvideo fra dagene.

Læs mere

REDIGERING AF EGNE BØGER

På højskolens Forfatter-linje lærer du først og fremmest at skrive godt, men udover det får du også mulighed at lave design til egen bog.

Læs mere

BESØG AF JENS BLENDSTRUP

Forfatterholdet har netop haft besøg af den anmelderroste Jens Blendstrup til en snak om hans specielle skrivestil og fantastiske fader-fortællinger.

Læs mere

DANMARKSMESTER I STORY SLAM

Vallekilde-eleven Elisabeth Platz blev onsdag aften danmarksmester i Story Slam. To personlige historier og en masse god fortælleteknik sikrede hende sejren.

Læs mere

DIGTOPLÆSNING MED THEIS ØRNTOFT

Digteren Theis Ørntoft gæstede Vallekilde Højskole den 3. maj, hvor han læste op af sine digte.

Læs mere

SOFIE DIEMER PÅ BESØG

Sofie Diemer debuterede i 2016 med en hudløst ærlig digtsamling om en ung kvinde, der søger efter en mening med det hele. Hun besøgte Vallekilde den 17. april med oplæsning og foredrag.

Læs mere

EN WEEKEND MED LITTERÆR OVERFLOD

Der var både rutinerede forfattere og nye stjernefrø på programmet, da vi første weekend af februar igen slog dørene op til Vallekildes egen litteraturfestival, Litt Talk.

Læs mere

FORFATTERELEV UDGIVER ROMAN

Thomas Korsgaard gik på Forfatter-holdet i foråret 2016. Nu udkommer hans debutroman.

Læs mere

FOREDRAG MED KASPAR COLLING

Forfatteren bag Den Danske Borgerkrig 2018-24, Kaspar Colling, gæstede Vallekilde.

Læs mere

SUZANNE BRØGGER KOM FORBI

I samtale med Forfatter-elev Thomas Korsgaard fortalte Suzanne Brøgger 1. juni om sit arbejde, om friheden og ensomheden, skammen og døden.

Læs mere

NY SCENE TIL LITT TALK

Elever fornyer Vallekildes litteraturfestival, Litt Talk, med en helt ny scene.

Læs mere

INGEN LITT TALK UDEN ELEVERNE

Igen i år var der litteraturfestival på Vallekilde Højskole. Den 6. og 7. februar bød Litt Talk indenfor til de helt store navne som Kim Leine og Pia Juul og de allernyeste stemmer, som højskolens egne forfatterelever.

Læs mere

CASPAR ERIC UNDERVISTE FORFATTERNE

Den prisvindende unge poet Caspar Eric besøgte Vallekilde, hvor han underviste Forfatterholdet og læste op af sine digtsamlinger.

Læs mere

THEILGAARD OM KLIMAFORANDRINGER

Metrolog fra DR Jesper Theilgaard fortalte om klimaforandringerne som optakt til, at Forfatter- og Spiludviklingselever skal arbejde med klima i den kommende tid.

Læs mere