BØRNESPIL UDVIKLET PÅ VALLEKILDE

SPILUDVIKLING

HUPSI BLEV FØDT PÅ VALLEKILDE
Hvert år afholder Vallekilde Højskole en stor gameworkshop, som hedder Exile Game Jam, og i den forbindelse får højskolen jævnligt besøg af nogle af spilbranchens største ildsjæle.

De seneste fire år har Peter Bruun og Tim Garbos under disse ophold arbejdet på børnespillet Hupsi, som netop har ramt App Store.

“Vi er seks venner som altid mødes til Exile på Vallekilde Højskole og laver underlige ting fra majetærskerspil til pop-up-barer. For 4 år siden havde Nordic Game Program en støtteordning og vi havde i længere tid arbejdet på ideen med at lave en interaktiv musikvideo fra børn. Vi søgte og fik støtte – og så var Hupsi født,” siger Peter Bruun.

LEGEN ER VIGTIG
Peter Bruun og Tim Garbos har i høj grad lavet spillet af lyst. Men derudover også for at vise, at der altid skal være plads til at lege.

“I dag er mange forældre besat af læring og mener at alt skal have et formål. Det synes vi er noget pjat – så derfor har vi lavet et spil, der primært handler om at børnene skal ha’ det for fedt,” siger han.

Når Exile Game Jam besøger højskolen, får især eleverne på Spiludvikling lov til at kigge over skulderen og lege med.

Du kan downloade spillet her:

SPILUDVIKLING

VIDEO: ESCAPE ROOM

Eleverne på Spiludvikling har lavet deres helt eget Escape Room. Kig med her og få en guidet rundvisning.

Læs mere

BØRNESPIL UDVIKLET PÅ VALLEKILDE

Hvert år afholdes Exile Game Jam på Vallekilde Højskole. Her mødes ildsjæle fra spilbranchen og udvikler nye spil. Nu har de lavet et til børn.

Læs mere

LAV ET SPIL PÅ 36 TIMER

Kan man lave sit eget spil på under 3 dage? Philip og David fra linjen Spiludvikling viser her, hvordan de har designet og programmeret et simpelt fodboldspil.

Læs mere

NY UNDERVISER PÅ SPILUDVIKLING

Martin Skarregaard er ny lærer på Vallekilde Højskole. Han skal assistere Thomas Vigild på linjen Spiludvikling.

Læs mere

SPILUDVIKLERE PÅ KONFERENCE

Spiludviklerne har netop været tre dage i Malmø på Nordic Game Conference, hvor de lærte om alt fra lyddesign til storytelling i spil.

Læs mere

SPIL SOM PTSD-BEHANDLING

Kan computerspil hjælpe PTSD-ramte krigsveteraner med at overkomme dagligdags opgaver som besøg i supermarkedet? Det gjorde spiludvikler Christoffer Holmgård os klogere på, da han besøgte Vallekilde.

Læs mere