BOOST AF SPILTALENTER

SPILUDVIKLING

SPILTALENT 2018
Det er efterhånden mange år siden spilbranchen overhalede både musik- og filmindustrien i omsætning, og også den danske spilbranche er godt med på den globale spil-bølge med spil som Subway Surfers, INSIDE og A Hat in Time.

Men hvordan får man som ung spil-interesseret foden indenfor i spilbranchen? Hvordan kommer man videre, hvis man har siddet og nørklet med sit eget spil hjemme ved spisebordet?

Der findes ikke en organiseret talentudvikling i Danmark indenfor udvikling af digitale spil. Det vil Vallekilde Højskole, Interactive Denmark og en række gymnasier gøre noget ved med initiativet Spiltalent.

“Spiltalent er et bud på at skabe et samlet nationalt fokus på næste generation af unge spiltalenter. Gennem forløbet får de unge sparring på deres spil-prototyper og snuser til spilbranchen, som jo er i voldsom vækst både økonomisk og kulturelt i disse år,” siger Thomas Vigild, der er projektleder på Spiltalent og til daglig underviser i spiludvikling på Vallekilde Højskole.

“Et af målene er at skabe kontakt mellem de unge danske spiltalenter og de bedste professionelle spiludviklere fra den danske spilbranche. Men en anden ambition er at skabe et stærkt netværk, hvor unge spilskabere kan møde hinanden på kryds og tværs af landet. Det kan forhåbentlig øge deres nysgerrighed for spildesign, og hvordan spil bliver udviklet og udgivet,” uddyber Thomas Vigild.

Behov for spilnetværk
Spiltalent vil samle næste generation af danske spiludviklere og øge interessen for digital spiludvikling blandt unge.
Og netværket for spiltalenter har ikke kun betydning for den enkelte unge med interesse for spiludvikling. Det er også vigtigt i et internationalt perspektiv.

”Hvis Danmark skal på omgangshøjde med vores nabolande i Sverige og Finland, der lige nu er verdensledende indenfor spiludvikling, så skal vi blive endnu bedre til at få talenterne frem i lyset,” siger Jan Neiiendam, bestyrelsesformand i Interactive Denmark, der støtter Spiltalent. Han understreger behovet for at synliggøre de danske spiltalenter:

“Spilbranchens mange virksomheder søger mere end nogensinde efter kvalificeret arbejdskraft, men nye talenter kommer ofte ikke på radaren hos arbejdsgiverne, netop fordi de ikke er så synlige, og fordi deres netværk i branchen er begrænset. Det er meget vigtigt med initiativer som Spiltalent, der udvikler og fører de unge talenter sammen med den danske spilbranche,” siger Jan Neiiendam.

Prototyper kommer på Spiltalent-camp
Alle mellem 16 og 25 år kan være med i Spiltalent.
Deltagerne skulle indsende en prototype af et digitalt spil til et kurator-udvalg senest 5. november 2018, hvorefter de bedste prototyper blev udvalgt til videreudvikling over tre dages intensiv Spiltalent-camp på Vallekilde Højskole den 23.-25. november 2018.

Her var der udover finpudsning af prototyperne også foredrag og workshops samt masser af sparring med mentorer fra spilbranchen indenfor discipliner såsom programmering, visuelt design og spildesign.

Spiltalent-campen bød også på brætspilshygge, højskolestemning og fest og sluttede søndag 25. november med en åben spilfernisering.

De deltagende gymnasier i Spiltalent 2018 er Zealand Business College i Ringsted, Game College i Grenaa og NEXT – Københavns Mediegymnasium.

Spiltalent er skabt af Vallekilde Højskole i samarbejde med ZBC i Ringsted, NEXT i København, Game College i Grenå og Interactive Denmark.

SPILUDVIKLING

BLAST PRO SERIES TIL EFTERÅRET

Til efteråret skal eleverne fra Spiludvikling og Event & Lederskab arbejde sammen med Counter Strike-turneringen Blast Pro Series.

Læs mere

SPIL UDEN STRØM

Spiludviklingslærer Thomas Vigild var igen i år medarrangør af det gratis seminar Spil uden strøm på Aalborg Universitet i København.

Læs mere

BOOST AF SPILTALENTER

Sidste weekend i november havde vi premiere på det nye initiativ Spiltalent, der vil øge interessen for digital spiludvikling blandt unge.

Læs mere

VIDEO: ESCAPE ROOM

Eleverne på Spiludvikling har lavet deres helt eget Escape Room. Kig med her og få en guidet rundvisning.

Læs mere

BØRNESPIL UDVIKLET PÅ VALLEKILDE

Hvert år afholdes Exile Game Jam på Vallekilde Højskole. Her mødes ildsjæle fra spilbranchen og udvikler nye spil. Nu har de lavet et til børn.

Læs mere

LAV ET SPIL PÅ 36 TIMER

Kan man lave sit eget spil på under 3 dage? Philip og David fra linjen Spiludvikling viser her, hvordan de har designet og programmeret et simpelt fodboldspil.

Læs mere

SPILUDVIKLERE PÅ KONFERENCE

Spiludviklerne har netop været tre dage i Malmø på Nordic Game Conference, hvor de lærte om alt fra lyddesign til storytelling i spil.

Læs mere

SPIL SOM PTSD-BEHANDLING

Kan computerspil hjælpe PTSD-ramte krigsveteraner med at overkomme dagligdags opgaver som besøg i supermarkedet? Det gjorde spiludvikler Christoffer Holmgård os klogere på, da han besøgte Vallekilde.

Læs mere

ELEVER BAG NORDIC GAME JAM

Elever fra Event og Spiludvikling havde – bogstaveligt talt – en finger med i spillet, da verdens største game jam blev afholdt i København den 8. til 10. april 2016.

Læs mere

SPILFORSKER OM KUNSTEN AT TABE

Spilforsker Jesper Juul besøgte Vallekilde 15. januar og underviste eleverne på Spiludvikling. Han fortalte om, hvordan det kan være, at vi spiller spil, der er urimeligt svære og derfor meget svære at gennemføre.

Læs mere

JOURNALISTIK OG SPIL I EET

Fotojournalist Steven Achiam fortalte om den prisvindende interaktive dokumentar Deadline Athen på Vallekilde Højskole den 8. december 2015.

Læs mere

TRIERS GÅDERUM

Vallekildes grundlægger, Ernst Trier, har taget en skæbnesvanger beslutning. Han vil tage sit eget liv. Dramaet udspiller sig i et gåderum på Vallekilde Højskole.

Læs mere

FÆLLESPROJEKT OM SPILFESTIVAL

Børn og voksne kom og legede med Vallekilde til spilfestivalen w00t på Frederiksberg. Elever fra Spiludvikling og Bureauet designede legende installationer i det offentlige rum.

Læs mere

SPIL SOM KOMMUNIKATION

Anne Mette Thorhauge, lektor på KU, holdt foredrag på Vallekilde Højskole om brugen af computerspil og spilmekanikker som dokumentar.

Læs mere

LYDEN AF ET SPIL

Game Academy fik besøg af den erfarne spilkomponist og lydskaber Morten Mygind, som gæsteunderviste eleverne i at skabe lyd og musik til spil.

Læs mere