ELEVER BAG FESTIVALOPLEVELSE

EVENT & LEDERSKAB

Afsnit_container151104

ELEVER OPBYGGER INNOVATIONSFESTIVAL

Af Peter Thomsen, elev på Journalistik-holdet efteråret 2015
250 europaller, en container med værktøj og materialer, tre fra højskolens køkken og en tredjedel af Vallekilde Højskole. Det var opskriften, da elever var med til at afvikle innovationsfestivalen ’Afsnit I’ i Stenløse midt i november.

Festivalen, der promoverer bæredygtig ideudvikling, arbejdede sammen med hovedfagene Design, Event, Lederskab og Håndværk, så de sammen kunne omdanne Stenløse Kulturhus til en anderledes festivaloplevelse.

På tværs af hovedfag
Eleverne havde arbejdet intenst med den praktiske side af Afsnit I i tre uger op til festivalens start. Opgaven var at give de kommunalt ejede lokaler et nyt designmæssigt udtryk med et begrænset budget og 250 lånte europaller.

”Det var min første oplevelse med at være projektleder, så det er fedt, at det var på så stort et projekt,” fortæller Sofie Hjortdal, der er elev på Event-linjen til daglig.

Elever fra hovedfagene Forfatter, Journalistik og Tilrettelægger støttede op om deres højskolekammerater og var med til at afvikle festivalen.

”Det var sjovt at se, hvad Bureauet laver,” siger Daniel Bylov Møller, elev på Journalistik.
”Det var spændende at opleve, at selvom det var lidt kaotisk nogle gange, var der stadig super god stemning,” uddyber han.

Forfatter-holdet læste op
Under Afsnit I var Vallekildes Forfatter-elever på scenen, hvor de læste op af tekster, de har arbejdet med under emnet ’mennesket, natur og klima’.

”Selvom vi selv udgjorde en god del af publikum, var det fedt, at vi kunne læse op uden for skolen og støtte hinanden undervejs,” forklarer Forfatter-elev Emma Løber Grundholm med et smil.

Afsnit_stor_sav151105

DET TUNGE SKYTS
Søren Errboe Sørensen og Mie Lykkeberg havde gang i de store maskiner for at opbygge festivalen.

Afsnit_pallevæg151112

BLOMSTRENDE PALLER
250 europaller blev brugt på utraditionel vis – her som plantevæg.

Afsnit_cafe151112

LÆKKER CAFE
En af opgaverne for Vallekildes elever var at opbygge og afvikle festivalens café.

Emma_AfsnitI141111

LEVENDE ORD
Emma Løber Grundholm var en af de Forfatter-elever, der læste op på Afsnit I.
EVENT & LEDERSKAB

EVENT & LEDERSKAB PÅ SKOLEBESØG

Event & Lederskab var tidligere på foråret på studietur i Jordan. Nu tager de rundt på folkeskoler med IBIS-projektet Læseraketten og fortæller om deres oplevelser.

Læs mere

CPH MAKER VAR EN SUCCES

Eleverne på Design&Maker og Event&Lederskab var i weekenden i København for at hjælpe med forberedelserne til festivalen Copenhagen Maker.

Læs mere

VALLEKILDEBAR PÅ DISTORTION

Vallekilde Højskole var med på Distortion i København, klar til at servicere de mange festivalgængere med vand og spil.

Læs mere

ELEVER BAG NORDIC GAME JAM

Elever fra Event og Spiludvikling havde – bogstaveligt talt – en finger med i spillet, da verdens største game jam blev afholdt i København den 8. til 10. april 2016.

Læs mere

ELEVER BAG FESTIVALOPLEVELSE

Vallekilde-elever stod bag både opbygning, afvikling og en del af indholdet på innovationsfestivalen Afsnit I i november 2015.

Læs mere

250 HØJSKOLEELEVER TIL HIPHOPFEST

Vallekilde eksploderede i hiphop og rap, da vi lagde højskole til en koncert med egyptiske og danske rappere fra projektet BOOST, som Vallekilde også er en del af.

Læs mere

VALLEKILDES DISTORTION-VANDBAR

Elever fra Bureauet skænkede vand til de tørstige på gadefestivalen Distortion i København fredag 5. juni. De har bygget vandbaren, Bar’Vand.

Læs mere

FÆLLESPROJEKT OM SPILFESTIVAL

Børn og voksne kom og legede med Vallekilde til spilfestivalen w00t på Frederiksberg. Elever fra Spiludvikling og Bureauet designede legende installationer i det offentlige rum.

Læs mere

STØTTEFEST PÅ CHRISTIANIA

Bureauets elever kan nu sende hele 21.400 kr. til de egyptiske rappere fra Revolution Records efter en formidabel støttefest på Christiania til fordel for projektet BOOST.

Læs mere

ALBUM FRA P6 BEAT I ØVELSESHUSET

Oplev P6 Beat programmet Album live på Vallekilde. Værterne Ralf Christensen og Kristian Leth vil spille en hel plade fra start til slut og kommentere den undervejs. Derudover kan du opleve jazz-rock kvintetten Selvhenter.

Læs mere

ELEVER BYGGER STUDIE I EGYPTEN

Elever fra Bureauet var i april 2015 i Egypten, hvor de i samarbejde med lokale rapmusikere byggede et lydstudie. Her kan du læse to elevers oplevelse af rejsen.

Læs mere

CLEAN OUT LOUD I POLITIKEN

Vores eventlærer Thomas Burø har skrevet en kronik om Clean Out Louds succes på Roskilde Festival, der blev bragt i Politiken 14. juli 2014.

Læs mere

BAR’VAND PÅ DISTORTION

Bureauet stod i år for at designe og styre BAR’VAND, så tørstige gæster kunne få slukket tørsten.

Læs mere

KISSAWAY TRAIL KONCERT

Det internationalt anerkendte band Kissaway Trail gav koncert på Vallekilde 12. marts.

Læs mere

AFSNIT I – INNOVATIONSFESTIVAL

Vallekildes kreative bureau producerede en modulbaseret cafe i forbindelse med innovationsfestivalen AFSNIT I.

Læs mere