ELEVER BAG FESTIVALOPLEVELSE

Ikke kategoriseret

Afsnit_container151104

ELEVER OPBYGGER INNOVATIONSFESTIVAL

Af Peter Thomsen, elev på Journalistik-holdet efteråret 2015
250 europaller, en container med værktøj og materialer, tre fra højskolens køkken og en tredjedel af Vallekilde Højskole. Det var opskriften, da elever var med til at afvikle innovationsfestivalen ’Afsnit I’ i Stenløse midt i november.

Festivalen, der promoverer bæredygtig ideudvikling, arbejdede sammen med hovedfagene Design, Event, Lederskab og Håndværk, så de sammen kunne omdanne Stenløse Kulturhus til en anderledes festivaloplevelse.

På tværs af hovedfag
Eleverne havde arbejdet intenst med den praktiske side af Afsnit I i tre uger op til festivalens start. Opgaven var at give de kommunalt ejede lokaler et nyt designmæssigt udtryk med et begrænset budget og 250 lånte europaller.

”Det var min første oplevelse med at være projektleder, så det er fedt, at det var på så stort et projekt,” fortæller Sofie Hjortdal, der er elev på Event-linjen til daglig.

Elever fra hovedfagene Forfatter, Journalistik og Tilrettelægger støttede op om deres højskolekammerater og var med til at afvikle festivalen.

”Det var sjovt at se, hvad Bureauet laver,” siger Daniel Bylov Møller, elev på Journalistik.
”Det var spændende at opleve, at selvom det var lidt kaotisk nogle gange, var der stadig super god stemning,” uddyber han.

Forfatter-holdet læste op
Under Afsnit I var Vallekildes Forfatter-elever på scenen, hvor de læste op af tekster, de har arbejdet med under emnet ’mennesket, natur og klima’.

”Selvom vi selv udgjorde en god del af publikum, var det fedt, at vi kunne læse op uden for skolen og støtte hinanden undervejs,” forklarer Forfatter-elev Emma Løber Grundholm med et smil.

Afsnit_stor_sav151105

DET TUNGE SKYTS
Søren Errboe Sørensen og Mie Lykkeberg havde gang i de store maskiner for at opbygge festivalen.

Afsnit_pallevæg151112

BLOMSTRENDE PALLER
250 europaller blev brugt på utraditionel vis – her som plantevæg.

Afsnit_cafe151112

LÆKKER CAFE
En af opgaverne for Vallekildes elever var at opbygge og afvikle festivalens café.

Emma_AfsnitI141111

LEVENDE ORD
Emma Løber Grundholm var en af de Forfatter-elever, der læste op på Afsnit I.
Ikke kategoriseret

MADS BRÜGGER PÅ BESØG

For Mads Brügger er langskaftede ridestøvler et journalistisk værktøj. Han er kendt for sin gonzo-tilgang til journalistikken – og 26. oktober besøgte han Vallekilde.

Læs mere

KONCERT: BREMER/MCCOY

5. oktober spillede den nytænkende jazzduo Bremer/McCoy en fabelagtig koncert på Vallekilde Højskole.

Læs mere

FOREDRAG MED KASPAR COLLING

Forfatteren bag Den Danske Borgerkrig 2018-24, Kaspar Colling, gæstede Vallekilde.

Læs mere

JAKOB BRO TRIO GAV KONCERT

Vallekilde og gæster kunne nyde den fabelagtige jazzguitarist Jakob Bro og hans trio, som gav koncert på højskolen den 28. november 2016.

Læs mere

VALLEKILDEBAR PÅ DISTORTION

Vallekilde Højskole var med på Distortion i København, klar til at servicere de mange festivalgængere med vand og spil.

Læs mere

SUZANNE BRØGGER KOM FORBI

I samtale med Forfatter-elev Thomas Korsgaard fortalte Suzanne Brøgger 1. juni om sit arbejde, om friheden og ensomheden, skammen og døden.

Læs mere

ELEVER BAG NORDIC GAME JAM

Elever fra Event og Spiludvikling havde – bogstaveligt talt – en finger med i spillet, da verdens største game jam blev afholdt i København den 8. til 10. april 2016.

Læs mere

KRISTOFFER ERIKSEN PÅ BESØG

Hvordan kombinerer man satire med seriøs journalistik? Det fortalte morgenradiovært og satiriker Kristoffer Eriksen om 20. april 2016.

Læs mere

SPILFORSKER OM KUNSTEN AT TABE

Spilforsker Jesper Juul besøgte Vallekilde 15. januar og underviste eleverne på Spiludvikling. Han fortalte om, hvordan det kan være, at vi spiller spil, der er urimeligt svære og derfor meget svære at gennemføre.

Læs mere

JOURNALISTIK OG SPIL I EET

Fotojournalist Steven Achiam fortalte om den prisvindende interaktive dokumentar Deadline Athen på Vallekilde Højskole den 8. december 2015.

Læs mere

FOREDRAG OM SYRIEN

Vallekilde Højskole inviterede den 7. december til foredrag om et af verdens brændpunkter Syrien ved professor Jakob Skovgaard-Petersen.

Læs mere

ELEVER BAG FESTIVALOPLEVELSE

Vallekilde-elever stod bag både opbygning, afvikling og en del af indholdet på innovationsfestivalen Afsnit I i november 2015.

Læs mere

MEDIELEJR LANDEDE PÅ VALLEKILDE

Danmarks næste generation af journalister deltog sammen med Vallekildes elever i Medielejr 2015. Et flot program blev i kombination med fest og årets første sne til en helt særlig weekend.

Læs mere

SENESTE NYT FRA LIBANON

Lilleputnationen Libanon formår trods umulige odds at opretholde fred og orden midt i et overophedet Mellemøsten. Det fortalte journalist Asger Gørup Nielsen på Vallekilde en regnvåd novemberaften.

Læs mere

TRIERS GÅDERUM

Vallekildes grundlægger, Ernst Trier, har taget en skæbnesvanger beslutning. Han vil tage sit eget liv. Dramaet udspiller sig i et gåderum på Vallekilde Højskole.

Læs mere