BUREAUET GØR ROSKILDE GRØNNERE

Ikke kategoriseret

COL2014_746

CLEAN OUT LOUD
Tomme øldåser, pizzabakker, kapsler, sodavandsflasker og madpapir. Efter otte intense dage er Roskilde Festival oversvømmet med skrald. Og netop nu står festivalen med et oprydningsarbejde, der vil strække sig over flere uger.

Men ikke i campingområde E, der også kendt som Clean Out Loud. Her kan græsset ses endnu, dåserne er sorterede og sendt til genbrug og madpapiret samlet sammen og kørt af sted. Alt sammen takket være Vallekilde Højskoles kreative linje Bureauet, som står for planlægningen, koordineringen og gennemførelsen af Clean Out Loud-projektet. De i alt 25 elever fra Bureauet har arbejdet i døgndrift på at få lejrene til at sikre et areal, der var ligeså grønt og skraldefrit, som da de ankom om søndagen og satte de første teltpløkker i jorden. Og det lykkedes.

Fest med stil
4.000 festivaldeltagere havde fået plads i Clean Out Loud-området, hvor lejrene forpligter sig til at feste med stil. Højt og larmende – men rent. Hver dag afviklede Bureauet for eksempel skraldeparader i bedste karnevalsstil med dans, musik og udklædninger, hvor affald fra lejrene indsamledes. Og så arrangerede de daglige konkurrencer, hvor de forskellige lejre indbyrdes konkurrerede om at samle mest muligt skrald, som blev sorteret og sendt til genanvendelse. Der var ingen løftede pegefingre, kun masser af fest, god stemning og samarbejde.

Det er fjerde gang i træk, at Clean Out Loud afvikles. Deltagertallet og interessen for projektet er steget støt igennem årene, og opbakningen i år har overgået alle forventninger. Sidste år lykkedes det Clean Out Loud at skabe en mærkbar forskel fra almindelige lejres affaldsaftryk på festivalen. I år er der endnu længere mellem affaldet i Område E.

OM CLEAN OUT LOUD
Vallekilde Højskoles kreative linje ’Bureauet’ organiserer Clean Out Loud i samarbejde med Roskilde Festival Højskole og Roskilde Festival. Ideen er at igangsætte en kultur- og mentalitetsændring blandt festivalens deltagere i forhold til deres produktion og håndtering af skrald og affald, så festivalen på sigt kan blive endnu mere bæredygtig.

OM BUREAUET
Elever på Vallekilde Højskoles linje ’Bureauet’ fokuserer på events, design, håndværk og lederskab. Ud over Roskilde Festival samarbejder Bureauet blandt andet med Distortion og w00t – Copenhagen Play Festival.

Se billeder fra projektet her: https://www.flickr.com/photos/siden1865/sets/72157646006532862/

COL 2014 - LQ-6733_746

1_746

COL 2014 - LQ-6898_746

Ikke kategoriseret

MADS BRÜGGER PÅ BESØG

For Mads Brügger er langskaftede ridestøvler et journalistisk værktøj. Han er kendt for sin gonzo-tilgang til journalistikken – og 26. oktober besøgte han Vallekilde.

Læs mere

KONCERT: BREMER/MCCOY

5. oktober spillede den nytænkende jazzduo Bremer/McCoy en fabelagtig koncert på Vallekilde Højskole.

Læs mere

FOREDRAG MED KASPAR COLLING

Forfatteren bag Den Danske Borgerkrig 2018-24, Kaspar Colling, gæstede Vallekilde.

Læs mere

JAKOB BRO TRIO GAV KONCERT

Vallekilde og gæster kunne nyde den fabelagtige jazzguitarist Jakob Bro og hans trio, som gav koncert på højskolen den 28. november 2016.

Læs mere

VALLEKILDEBAR PÅ DISTORTION

Vallekilde Højskole var med på Distortion i København, klar til at servicere de mange festivalgængere med vand og spil.

Læs mere

SUZANNE BRØGGER KOM FORBI

I samtale med Forfatter-elev Thomas Korsgaard fortalte Suzanne Brøgger 1. juni om sit arbejde, om friheden og ensomheden, skammen og døden.

Læs mere

ELEVER BAG NORDIC GAME JAM

Elever fra Event og Spiludvikling havde – bogstaveligt talt – en finger med i spillet, da verdens største game jam blev afholdt i København den 8. til 10. april 2016.

Læs mere

KRISTOFFER ERIKSEN PÅ BESØG

Hvordan kombinerer man satire med seriøs journalistik? Det fortalte morgenradiovært og satiriker Kristoffer Eriksen om 20. april 2016.

Læs mere

SPILFORSKER OM KUNSTEN AT TABE

Spilforsker Jesper Juul besøgte Vallekilde 15. januar og underviste eleverne på Spiludvikling. Han fortalte om, hvordan det kan være, at vi spiller spil, der er urimeligt svære og derfor meget svære at gennemføre.

Læs mere

JOURNALISTIK OG SPIL I EET

Fotojournalist Steven Achiam fortalte om den prisvindende interaktive dokumentar Deadline Athen på Vallekilde Højskole den 8. december 2015.

Læs mere

FOREDRAG OM SYRIEN

Vallekilde Højskole inviterede den 7. december til foredrag om et af verdens brændpunkter Syrien ved professor Jakob Skovgaard-Petersen.

Læs mere

ELEVER BAG FESTIVALOPLEVELSE

Vallekilde-elever stod bag både opbygning, afvikling og en del af indholdet på innovationsfestivalen Afsnit I i november 2015.

Læs mere

MEDIELEJR LANDEDE PÅ VALLEKILDE

Danmarks næste generation af journalister deltog sammen med Vallekildes elever i Medielejr 2015. Et flot program blev i kombination med fest og årets første sne til en helt særlig weekend.

Læs mere

SENESTE NYT FRA LIBANON

Lilleputnationen Libanon formår trods umulige odds at opretholde fred og orden midt i et overophedet Mellemøsten. Det fortalte journalist Asger Gørup Nielsen på Vallekilde en regnvåd novemberaften.

Læs mere

TRIERS GÅDERUM

Vallekildes grundlægger, Ernst Trier, har taget en skæbnesvanger beslutning. Han vil tage sit eget liv. Dramaet udspiller sig i et gåderum på Vallekilde Højskole.

Læs mere