HVAD ER CLEAN OUT LOUD?

DESIGN, EVENT

CLEAN OUT LOUD
Når man ser billedet ovenfor, kan det være svært at forestille sig, at pladsen eleverne står på, har huset tusindvis af festivaldeltagere i en uge. Men igen i 2018, hvor billedet er taget, beviste 77 Vallekilde-elever sammen med 10.000 festival-gæster, at fest og bæredygtighed godt kan kombineres.
De skabte nemlig et fuldstændigt enestående resultat under Roskilde Festival.

Hvert år arbejder Vallekildes elever gennem projektet Clean Out Loud for, at festivalpladsen i Roskilde efterlades efter festen slutter, som den var ved festivalens start.

Hvad er Clean Out Loud?
Vallekilde Højskole startede Clean Out Loud i 2011. Bag projektet står elever fra fagene Event & Lederskab og Design & Maker, som har til opgave at motivere festivalgængerne til at rydde op efter sig selv.

Gennem motivation og et forpligtende fællesskab arbejder Vallekildes elever med at skabe en kulturændring i forhold til affaldskulturen på Roskilde Festival: i Clean Out Loud-området rydder man nemlig op efter sig selv.

Og det går ikke stille for sig: skraldeparader, skraldekonkurrencer, skraldedans, musik og fest er ingredienserne, når Clean Out Loud-crewet sammen med festivaldeltagerne er med til at sørge for, at den hårdt prøvede dyrskueplads ved Roskilde efterlades lige så ren, som den var, før det festende folk rykkede ind.

De camps, der bor i Clean Out Loud, ansøger hvert år om at komme med. Dronebillederne her på siden er fra sidste dag på Roskilde Festival 2018, og de taler deres eget tydelige sprog: vi kan godt forstå at folk vender tilbage til Clean Out Loud år efter år.

Har du lyst til at være med til at afvikle Clean Out Loud? Læs mere her.

FEST MED STIL
Her kan du se en video om Clean Out Loud fra 2016, lavet af Lasse Skaarup Flodgaard Olesen, der gik på Tilrettelægger-holdet i foråret 2016.

Klik her og følg Clean Out Loud på Facebook.

DESIGN, EVENT