DANMARKSMESTER I STORY SLAM

FORFATTER, NYHEDER

DANMARKMESTER I STORY SLAM
Vallekilde-eleven Elisabeth Platz har netop vundet DM i Story Slam og kan derfor kalde sig for landets bedste historiefortæller.

Ledsaget af en god flok heppere fra højskolen, kørte hun onsdag eftermiddag af sted mod Ollerup på Sydfyn, hvor finalen skulle stå.

Story Slam er en retorisk disciplin, hvor man på under fem minutter skal fortælle publikum en gribende historie, som tager udgangspunkt i ens eget liv.

“Rejs hjem, hvor du kommer fra”
“Mit barn skal ikke vokse op med sådan nogle som dig, så det kunne være fedt, hvis du rejste hjem, hvor du kommer fra.”

Sådan fik Elisabeth at vide, da hun var 9 år og ventede på bussen. En fremmed mand gik hen til hende og bad hende rejse hjem til det land, hvor hun kommer fra. Og med barnlig naivitet tog hun hjem på sit barneværelse, pakkede kufferten og fortalte forældrene, at nu rejste hun altså til Columbia.

Dette var en af de to historier, som Elisabeth fortalte for publikummet på Sydfyn. Tre uger tidligere havde hun allerede fortalt den på Vallekilde, da hun kvalificerede sig til finalen gennem en workshop.

Siden sidst kunne man også kunne godt mærke, at historien var blevet pudset, slebet og optimeret de helt rigtige steder. Med flest stemmer tog Elisabeth sejren foran tre andre finalister.

Derudover havde Elisabeth fundet en anden historie frem fra gemmerne, som handlede om dengang hun flyttede hjemmefra, men indså at hun ikke var klar til det. Derfor flyttede hun hjem igen og baksede lidt med tilværelsen. Her endte en lille pige fra genbohuset dog med at være redningen. Elisabeth begyndte at passe hende, og når de to var sammen, kunne hun lægge alle sine voksen-bekymringer fra sig.

Bekymringer havde hun dog ingen af på scenen. Alt gik som smurt, og publikum var begejstrede.

Og det er formentlig ikke sidste gang, at den veltalende Vallekilde-elev prøver kræfter med genren.

“Det har været sjovt at prøve det her Story Slam gennem højskolen. Jeg kunne godt være frisk på at lave mere af sådan noget,” siger hun.

Se Elisabeth fortælle historien her

FORFATTER, NYHEDER

TÆT PÅ UDSOLGT

Forårets hold er tæt på at være udsolgt. Lige nu har vi kun enkelte pladser på Spiludvikling.
Tilmeld dig eller skriv dig på venteliste her. Husk, at du allerede nu kan tilmelde dig til efteråret 2020.

Læs mere

CLEAN OUT LOUD 2019

Roskilde Festival og dermed Clean Out Loud er overstået, og de 130 elever fra Vallekilde Højskole, der har designet, opbygget og drevet området, takker af for i år.

Læs mere

JONAS EIKA HOLDT FOREDRAG

Forfatter Jonas Eika læste op og fortalte om sin seneste udgivelse, Efter solen.

Læs mere

KOM MED RØST PÅ ROSKILDE

Talerskolen Røst skal på Roskilde Festival, og du kan komme med, hvis du vil være med til at formidle årets line-up gennem musiktaler.

Læs mere

FARVEL TIL KRÆFTEN OG HØJSKOLEN

Efter ni år som forretningsfører siger Anne-Birthe Køppen farvel til Vallekilde Højskole. Lasse Hjeresen Wraae fra Journalistik E18 tegner et portræt.

Læs mere

HØJSKOLEMAD I SÆRKLASSE

På Vallekilde Højskole er vi stolte af vores køkken. Derfor kan du følge @vallekildemad på Instagram og få smagfulde opdateringer.

Læs mere

ELEV VINDER PODCASTKONKURRENCE

Alma Kjær Agergaard fra Journalist-linjen har vundet publikumsprisen til dette års P1 Shortdox. Det startede med en opgave i valgfaget Podcast.

Læs mere

ELEVER LAVER LITTERATUR-FESTIVAL

Den første weekend i februar 2018 var Vallekilde Højskole igen vært for litteratur-festivalen Litt Talk. Klik her og se en stemningsvideo fra dagene.

Læs mere

NY UNDERVISER PÅ JOURNALISTIK

Esben Christensen er ny underviser på Journalistik, hvor han skal undervise sammen med Rasmus Thirup Beck. Senest har Esben blandt andet arbejdet for Folkeskolen.dk

Læs mere

REDIGERING AF EGNE BØGER

På højskolens Forfatter-linje lærer du først og fremmest at skrive godt, men udover det får du også mulighed at lave design til egen bog.

Læs mere

BESØG AF JENS BLENDSTRUP

Forfatterholdet har netop haft besøg af den anmelderroste Jens Blendstrup til en snak om hans specielle skrivestil og fantastiske fader-fortællinger.

Læs mere

DANMARKSMESTER I STORY SLAM

Vallekilde-eleven Elisabeth Platz blev onsdag aften danmarksmester i Story Slam. To personlige historier og en masse god fortælleteknik sikrede hende sejren.

Læs mere

TIDLIGERE ELEV VINDER KRAVLING-PRIS

Johanne Ramskov Erichsen vandt i weekenden en Kravling-pris for sin dækning af asyl- og flygtninge-området i Information.

Læs mere

DIGTOPLÆSNING MED THEIS ØRNTOFT

Digteren Theis Ørntoft gæstede Vallekilde Højskole den 3. maj, hvor han læste op af sine digte.

Læs mere

SOFIE DIEMER PÅ BESØG

Sofie Diemer debuterede i 2016 med en hudløst ærlig digtsamling om en ung kvinde, der søger efter en mening med det hele. Hun besøgte Vallekilde den 17. april med oplæsning og foredrag.

Læs mere