DESIGN UDSTILLER PÅ TEKNISK MUSEUM

DESIGN

DESIGN & MAKER UDSTILLER

Danmarks Tekniske Museum lægger hus til, når 40 elever fra Vallekilde Højskole og Textilskolen arbejder med at genfortolke flere hundrede års opfindelser på museet ind i en global bæredygtighedsdagsorden.

Genstandene på Danmarks Tekniske Museum fortæller historien om opfindsomhed gennem tiderne. Det er en historie, der rummer perspektiver om opfinderens iderigdom, brugen af nye materialer og pejling efter skiftende samfundsdagsordener.

Opfinderens, udviklerens eller designerens proces har ikke ændret sig radikalt gennem tiden; det viser samarbejdet med designlinjerne på Vallekilde Højskole og Textilskolen. Samarbejdet synliggør desuden det almene i processen omkring tilblivelsen af design i de genstande, som Danmarks Tekniske Museum huser:

”Vi glæder os over samarbejdet med Danmarks Tekniske Museum. Som designere er vi trænet i den disciplin det er, at skabe et nyt produkt, eller en ny service, og når vi giver den arbejdsmetode videre til vores elever, er det en stor hjælp at kunne vise, at alle de genstande der står på museet, hver især siger noget om, at der til hver en tid er folk, der har kæmpet for at realisere deres ideer, og de har udviklet, testet og videreudviklet for at nå i mål,” siger Vallekildes underviser på Design & Maker Mathias Stilling Ambus.

Ikke mere plastic til en 20’er
Samtidig ønsker underviserne med projektet at gøre deres elever bevidste om, at vores del af verden ikke har brug for mange flere plasticdimser til en 20’er. Derfor er højskoleeleverne og eleverne fra Textilskolen blevet udfordret til, på seks uger, at skabe en fortolkning af FN’s 17 Verdensmål for Bæredygtig Udvikling:

”Det er vigtigt, at vi uddanner fremtidens designere, og i det hele taget folk der skaber nyt, til at have stor respekt for det ressourcetræk der er på verden,” forklarer Julie Henriksen, underviser på Textilskolen.

Danmarks Tekniske Museum hilser samarbejdet med Textilskolen og Vallekilde Højskole velkomment. ”Det er fantastisk at opleve en gruppe unge mennesker bruge museets samling af opfindelser til at adressere så vigtigt et tema som FN’s verdensmål. Vi er meget stolte af at arbejde sammen med Vallekilde Højskole og Textilskolen omkring det, og vi glæder os til at se resultatet af elevernes arbejde, når udstillingen har fernisering d. 6. december,” siger direktør for museet, Jesper Buris Larsen.

Baggrund og praktisk information
Der er fernisering på udstillingen den 6.12.
Vallekilde-elevernes arbejde vil kunne ses på udstillingen frem til og med d. 3. marts 2019.

Udstillingsarbejdet sker i et samarbejde mellem Danmarks Tekniske Museum, Vallekilde Højskole og Textilskolen i Holte.
Danmarks Tekniske Museum ligger ca. 40 minutters kørsel fra København. Busserne 802 og 353 holder foran museet. Se også www.tekniskmuseum.dk

DESIGN

DESIGN UDSTILLER PÅ TEKNISK MUSEUM

Design & Maker-elever fortolker FN’s verdensmål i udstilling på Danmarks Tekniske Museum.

Læs mere

HVAD ER CLEAN OUT LOUD?

Clean Out Loud kombinerer hvert år fest med bæredygtighed på Roskilde Festival.

Læs mere

GÆSTEUNDERVISER FRA NEW YORK

Tom Klinkowstein er professor på The Pratt Institute i New York. Han var forbi Vallekilde Højskole for at kickstarte en workshop.

Læs mere

MATERIALE-WORKSHOP PÅ DESIGN

Hvordan får man et hårdt materiale til at virke blødt? Her kan du høre Laura forklare, hvordan de tackler den udfordring på Design & Maker.

Læs mere

PAPIRWORKSHOP PÅ DESIGN-LINJEN

På Design & Maker arbejder vi med mange forskellige materialer. En udfordring kan blandt andet være at skulle bygge et tårn af papir.

Læs mere

CONCEPT ART

Vallekildes Game Academy-elever har arbejdet intenst med “concept art” – grafiske skitser til nye spilkoncepter. Se de fine tegninger her.

Læs mere