VALLEKILDES FORFATTERE

FORFATTERHOLDETS UNDERVISERE
De tre hovedundervisere på forfatterholdet færdiggør her seks forskellige spørgsmål, der tager udgangspunkt i deres egne læseoplevelser og tanker om det at skrive. Du er naturligvis velkommen til at kontakte os med spørgsmål eller for at arrangere et besøg.

SIMON_FRUELUND_BW

SIMON FRUELUND (født 1966)
Jeg hedder Simon, og jeg er uddannet fra Københavns Universitet og Forfatterskolen. Jeg har været forlagsredaktør i ni år på Gyldendal, og så har jeg også arbejdet som oversætter. Jeg er forfatter til to novellesamlinger og tre romaner. Den seneste er Panamericana, som udkom i år.
Den første bog, jeg kan huske, jeg har læst, er ”Elvis Karlson” af Maria Gripe.
Lige nu læser jeg Jonathan Franzen ”The Twenty-Seventh City”.
Den bog, der har gjort størst indtryk på mig, er Cervantes’ Don Quijote.
Jeg glæder mig altid til at læse elevernes tekster!
Det fedeste ved at være forfatter, er når verden, og det man skriver, åbner sig samtidig, og man pludselig kan bruge alt, hvad man oplever. Det giver en form for rus, som man let kan blive afhængig af.

charlotte_746

CHARLOTTE WEITZE (født 1974)
Jeg hedder Charlotte, og jeg har været forfatter siden 1996. Desuden er jeg cand. mag. i folkloristik. Jeg har undervist i kreativ skrivning siden 2004.
Den første bog, jeg kan huske, jeg har læst, er Maria Gripes “Skyggen over stenbænken”.
Lige nu læser jeg Selma Lagerlöf “Gösta Berlings saga” og “Ind fra havet” en grafic novel af Rikke Villadsen.
Den bog, der har gjort størst indtryk på mig, er Sofi Oksanens “Renselse” – på det seneste i hvert fald. Hun kan både opbygge en mesterlig fortælling, har et lyrisk sprog og kan formidle en rystende del af Europas historie, som jeg ellers ikke kendte meget til.
Jeg glæder mig altid til at skabe en atmosfære sammen med eleverne, hvor der åbnes op for fantasien, og hvor det ikke er farligt at arbejde med sit hjerteblod.
Det fedeste ved at være forfatter, er når man er i flow, når historien skriver sig selv og man føler, at man får fortalt netop dén historie, man selv har allermest lyst til at læse – lige nu.

kaspar colling_746

KASPAR COLLING NIELSEN (født 1976)
Jeg hedder Kaspar, og jeg er vokset op i indre by i København. Jeg har læst filosofi på Syddansk Universitet og har også en cand. merc. fil (filosofi og erhvervsøkonomi) fra Copenhagen Business School.
Den første bog, jeg kan huske, jeg har læst, er Hobitten.
Lige nu læser jeg “De ufuldkomne” af Tom Rachman.
Den bog, der har gjort størst indtryk på mig, er Kafkas korte tekster.
Jeg glæder mig altid til at møde unge mennesker, der gerne vil skrive.
Det fedeste ved at være forfatter, er at man kan skrive lige det man vil. Alt er muligt.
GRATIS TUR TIL VALLEKILDE
Hvis du overvejer at tage på højskole, vil vi gerne invitere dig på besøg i Vallekilde, så du kan se om det er noget for dig. Vi betaler din transport og giver en god frokost. Klik her for at arrangere et besøg.
TILMELDING

DIT NAVN

DIN E-MAIL

DIT TELEFONNUMMER

ØNSKET STARTDATO

ØNSKET SLUTDATO

ØNSKET HOVEDFAG

EVENTUELLE SPØRGSMÅL

ROBOTFILTER