SPILUDVIKLING

BLIV SPILUDVIKLER PÅ VALLEKILDE HØJSKOLE

LAV DINE EGNE SPIL

På Spiludvikling lærer vi dig at lave dine egne spil. Vi arbejder med spildesign og udvikling af digitale såvel som analoge spil samt lege og forskellige former for interaktionsdesign. Du bliver klogere på spilanalyse og spilforståelse, og sammen undersøger vi spil som kultur- og kommunikationsform.

Sidst men ikke mindst lærer du at tænke anderledes, beherske historiefortællingens ædle kunst, og så lærer du, at spil kan fungere på tværs af rigtig mange platforme. Som en del af opholdet kommer du til at designe et eller flere færdige spil, som du kan tage videre ud i livet.

MØD SPILBRANCHEN

Udover dine faste undervisere kommer du til at møde en masse folk fra den danske spilbranche. Vi skal besøge Spilbar i København, prøve forskellige escape rooms, og så henter vi ofte spilbranchen til Vallekilde i form af spændende gæstelærere og oplæg. Du kommer til at få feedback fra anerkendte spiludviklere, og hvor du sikkert i mange år har stået som spil-forbrugeren, får du nu lov til at få et kig ind bag kulissen, og mærke hvad det vil sige at være producent.

Du får konkret erfaring med:
– programmering
– level design
– PhotoShop
– Unity
– animation
– grafisk design
– projektstyring

Spiludvikling på Vallekilde Højskole er et godt sted at undersøge, om en fremtid som spiludvikler er noget for dig.
Læs mere om datoer og priser her.

Studietur med Spiludvikling på Vallekilde Højskole

REJS MED VALLEKILDE HØJSKOLE

En del af opholdet på Vallekilde er at komme ud og se sig om i verden, og det er også ambitionen i efteråret 2021. Grundet COVID-19 venter vi dog lige lidt med at lægge os fast på de endelige destinationer.
Vi kan dog fortælle at Spiludvikling tidligere bl.a. har været i San Francisco på studietur. Læs mere om vores rejser her.

EKSEMPLER PÅ ELEVPRODUKTIONER

Spildesign af elever på Spiludvikling på Vallekilde Højskole

PRØV ET SPIL

I foråret 2018 designede fire elever på Spiludvikling dette spil. Det hedder Debbie’s Diner og går ud på at kaste sko efter hinanden og holde længst tid på et menukort. Klik her for at prøve det.

FØLG HVERDAGEN
Hvordan er det at være elev på Spiludvikling? På vores YouTube-kanal kan du se række videoer fra Spiludvikling og det øvrige liv på højskolen.
HVORDAN BLIVER MAN SPILUDVIKLER?
Hvad enten du interesserer dig for kodning, level design, grafik eller vil opbygge et grafisk portfolio er Vallekilde Højskole et godt sted sted at starte. Hvis du er på udkig efter en spiludvikler-uddannelse har vores elever gennem tiderne blandt andet søgt ind på: Softwareingeniør på SDU, Spildesign på ITU, Multimediedesigner på KEA, Game og visual-design på Design-skolen, Datalogi på KU, Codebreaking på DTU.

UNDERVISERE
Thomas Vigild - underviser på Spiludvikling på Vallekilde Højskole

THOMAS VIGILD
thomas@vallekilde.dk
Thomas var med til at starte Spiludvikling på Vallekilde Højskole i 2010.
Han er journalist, konsulent og foredragsholder med speciale i spil-, lege- og brætspilskultur. Han skriver om spil for Weekendavisen, biblioteksmagasinet Perspektiv samt Politiken. Han er juryformand for den danske brætspilspris Guldbrikken og designer i efteråret 2016 et fysisk gåderum for firmaet Mystery Makers.Thomas er uddannet cand.mag i Musikvidenskab, datalogi og spil fra Københavns Universitet og IT-Universitetet. Han har suppleret med kandidatkurser i journalistik og formidling ved Danmarks Journalisthøjskole. Thomas har som mål at få mindst et godt grin i hver undervisningstime, og så søger han at bruge brætspil som en del af al sin undervisning.

Henrik Kragh - underviser på Spiludvikling på Vallekilde Højskole

Henrik er en garvet blæksprutte inden for spiludvikling. Han startede med at lave grafik før årtusindeskiftet og har siden 2006 arbejdet for den danske spilbranche, hvor han har været omkring de fleste aspekter af både den grafiske og tekniske udvikling af spil, samt markedsføringsløsninger til det private erhvervsliv.Henrik startede sine kreative udfoldelser i filmbranchen, men bevægede sig hurtigt over i spilverdenen, hvor han til at begynde med primært havde fokus på grafik. Fordi Henrik både mestrer grafik og teknik, har han ofte ageret bindeled mellem grafiske og tekniske teams med fokus på opgaver, hvor de to ret forskelligeartede discipliner er filtret uigenkaldeligt sammen.

Henrik har fokus på den intuitive tilgang i sin undervisning og gør en dyd ud af at forklare det abstrakte på kreative måder.

BESØG OS

Hvis du overvejer at tage på højskole, vil vi gerne invitere dig på besøg i Vallekilde, så du kan se, om det er noget for dig. Vi betaler din transport og giver en god frokost.
Klik her for at arrangere dit besøg.

TILMELDING

DIT NAVN

DIN E-MAIL

DIT TELEFONNUMMER

ØNSKET STARTDATO

ØNSKET SLUTDATO

ØNSKET HOVEDFAG

EVENTUELLE SPØRGSMÅL ELLER KOMMENTARER

3. JANUAR – HOLDSTART FORÅR 2021

Forårsholdet starter den 3. januar 2021. Her kan du læse mere om foråret på Vallekilde Højskole.

Læs mere

FORÅRET 2021 ER NÆSTEN UDSOLGT

Det er gået stærkt med tilmeldingerne i år, så næsten alle vores linjer på forårsholdet 2021 er nu udsolgt. Du kan skrive dig på venteliste eller tilmelde dig Spiludvikling, hvor vi stadigvæk har pladser.

Læs mere

INFORMATION VEDR. CORONA

Her kan du læse om vores tiltag i forhold til corona-pandemien.

Læs mere

KOM PÅ BESØG

Hvis du overvejer at tage på højskole, vil vi gerne invitere dig på besøg til en rundvisning og en snak.
Vi betaler din transport (op til 500 kr.) og giver en god frokost.

Læs mere

BRUG FOR ET BREAK?

Studerer du på en videregående uddannelse? Og har du brug for et break? Tag et pitstop på Vallekilde til efteråret.

Læs mere

SE HØJSKOLEN

På Vallekilde Højskole kommer du til at bo i smukke omgivelser. Klik her og se billeder af haven, værelserne, foredragssalen og meget mere.

Læs mere

HVAD ER CLEAN OUT LOUD?

Clean Out Loud kombinerer hvert år fest med bæredygtighed på Roskilde Festival.

Læs mere

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

Følg med i højskolens daglige liv på Instagram, hvor du får et indblik i elevernes og din (måske) kommende hverdag. Find os på @vallekildehojskole.

Læs mere

VIDEO: EN DAG PÅ VALLEKILDE

Hvordan er livet på en højskole? Se denne video, og hør hvad Jonathan og Alma laver på en typisk dag.

Læs mere

SE VORES VALGFAG

Bag din egen pizza, lær at spille tennis eller dyk ned i podcastens univers. Læs om alle vores valgfag.

Læs mere

HØJSKOLEMAD I SÆRKLASSE

På Vallekilde Højskole er vi stolte af vores køkken. Derfor kan du følge @vallekildemad på Instagram og få smagfulde opdateringer.

Læs mere

VIDEO AF HVERDAGEN

Hvordan ser hverdagen ud på Vallekilde Højskole? Klik her og få et indblik i højskolelivet.

Læs mere

1. AUGUST – HOLDSTART EFTERÅR 2021

Vores næste efterårshold starter den 1. august 2021.

Læs mere

FOREDRAG MED VINCENT F. HENDRICKS

Vi blev klogere på alt fra demokrati, fake news, ekkokamre til identitetspolitik, da vi 14. november 2019 slog dørene op til en hæsblæsende aften i selskab med filosofiprofessor Vincent F. Hendricks.

Læs mere

DEN NYE STIL LIVE

Pelle Peter Jencel tog os med på et vildt ridt gennem dansk raphistorie, da han gæstede Vallekilde Højskole med Den Nye Stil Live. Med sig havde han Hennedub, som står bag cirka alle de hits, du hører i din radio.

Læs mere

JONAS EIKA HOLDT FOREDRAG

Forfatter Jonas Eika læste op og fortalte om sin seneste udgivelse, Efter solen.

Læs mere

AT BLIVE VEN MED SIG SELV

Journalistik-elev Alina Yasmin Manniche Jensen beskriver i denne modige klumme om højskoleliv, hvordan det føles at bliver ven med sig selv.

Læs mere

SOM EN KO PÅ EN GRÆSMARK

“Højskole er muligheden for, at alle os staldkøer kan nyde livet,” skriver Journalistik-elev Silas Moody Jakobsen i denne klumme om højskoleliv.

Læs mere

FARVEL TIL MASKEN PÅ VALLEKILDE

Isabella Canto Nielsen fra Journalistik skrev i foråret 2019 en fin klumme om højskolekærlighed, om at tage masken af og om at føle sig elsket, når man føler sig grim.

Læs mere

DOBBELT CAVLING-VINDER PÅ BESØG

Kan journalistik gøre en forskel? Det spørgsmål besvarede den dobbelte Cavling-vinder journalist Anders-Peter Mathiasen, da han besøgte Vallekilde Højskole 20. marts.

Læs mere

FARVEL TIL KRÆFTEN OG HØJSKOLEN

Efter ni år som forretningsfører siger Anne-Birthe Køppen farvel til Vallekilde Højskole. Lasse Hjeresen Wraae fra Journalistik E18 tegner et portræt.

Læs mere

ELEVER HOLDT BYTTEMARKED

Valgfaget Klimakampen inviterede til byttemarked i Øvelseshuset 31. marts.

Læs mere

FOREDRAG OM KØN, SEX OG MAGT

Med udgangspunkt i bestselleren En fandens mand fortalte Anders Haahr Rasmussen sin egen historie om at være hvid, heteroseksuel mand i en feministisk tidsalder.

Læs mere