SPILUDVIKLING

UDSOLGT
Efterårets hold er udsolgt. Scroll ned for at skrive dig på venteliste, så kontakter vi dig, hvis der kommer en ledig plads. Du kan også tilmelde dig forårsholdet 2021.
BLIV SPILUDVIKLER PÅ VALLEKILDE HØJSKOLE

LAV DINE EGNE SPIL

På Spiludvikling lærer vi dig at lave dine egne spil. Vi arbejder med spildesign og udvikling af digitale såvel som analoge spil samt lege og forskellige former for interaktionsdesign. Du bliver klogere på spilanalyse og spilforståelse, og sammen undersøger vi spil som kultur- og kommunikationsform. Sidst men ikke mindst lærer du at tænke anderledes, beherske historiefortællingens ædle kunst, og så lærer du, at spil kan fungere på tværs af rigtig mange platforme. Som en del af opholdet kommer du til at designe et eller flere færdige spil, som du kan tage videre ud i livet.

MØD SPILBRANCHEN

Udover dine faste undervisere kommer du til at møde en masse folk fra den danske spilbranche. Vi skal besøge Spilbar i København, prøve forskellige escape rooms, og så henter vi ofte spilbranchen til Vallekilde i form af spændende gæstelærere og oplæg. Du kommer til at få feedback fra anerkendte spiludviklere, og hvor du sikkert i mange år har stået som spil-forbrugeren, får du nu lov til at få et kig ind bag kulissen, og mærke hvad det vil sige at være producent.

Du får konkret erfaring med:
– programmering
– level design
– PhotoShop
– Unity
– animation
– grafisk design
– projektstyring

Spiludvikling på Vallekilde Højskole er et godt sted at undersøge, om en fremtid som spiludvikler er noget for dig.
Læs mere om datoer og priser her.

Studietur med Spiludvikling på Vallekilde Højskole

REJS MED VALLEKILDE HØJSKOLE
I efteråret 2020 går studieturen til San Francisco, hvor vi skal besøge store kendte spiludviklere som Double Fine, Blizzard, Ubisoft og SEGA. Men byen byder også på et væld af mindre uafhængige spilskabere, universiteter og interessante firmaer, der arbejder med f.eks. teknologi, design, apps, hardware og virtual reality. Læs mere om alle vores rejser her.
CORONA OG REJSER
I efteråret 2020 har det længe været planen, at hele højskolen skal rejse til USA, som jo står foran et skelsættende præsidentvalg.
Den seneste udvikling, hvor den globale corona-pandemi har vendt op og ned på mange ting, kan måske få indflydelse på vores rejseplaner. Vi følger situationen tæt og tager altså forbehold for mulige ændringer af vores planlagte studieture. Vi håber på din forståelse.
EKSEMPLER PÅ ELEVPRODUKTIONER

Spildesign af elever på Spiludvikling på Vallekilde Højskole

PRØV ET SPIL

I foråret 2018 designede fire elever på Spiludvikling dette spil. Det hedder Debbie’s Diner og går ud på at kaste sko efter hinanden og holde længst tid på et menukort. Klik her for at prøve det.

FØLG HVERDAGEN
Hvordan er det at være elev på Spiludvikling? På vores YouTube-kanal kan du se række videoer fra Spiludvikling og det øvrige liv på højskolen.
HVORDAN BLIVER MAN SPILUDVIKLER?
Hvad enten du interesserer dig for kodning, level design, grafik eller vil opbygge et grafisk portfolio er Vallekilde Højskole et godt sted sted at starte. Hvis du er på udkig efter en spiludvikler-uddannelse har vores elever gennem tiderne blandt andet søgt ind på: Softwareingeniør på SDU, Spildesign på ITU, Multimediedesigner på KEA, Game og visual-design på Design-skolen, Datalogi på KU, Codebreaking på DTU.

UNDERVISERE
Thomas Vigild - underviser på Spiludvikling på Vallekilde Højskole

THOMAS VIGILD
thomas@vallekilde.dk
Thomas var med til at starte Spiludvikling på Vallekilde Højskole i 2010.
Han er journalist, konsulent og foredragsholder med speciale i spil-, lege- og brætspilskultur. Han skriver om spil for Weekendavisen, biblioteksmagasinet Perspektiv samt Politiken. Han er juryformand for den danske brætspilspris Guldbrikken og designer i efteråret 2016 et fysisk gåderum for firmaet Mystery Makers.Thomas er uddannet cand.mag i Musikvidenskab, datalogi og spil fra Københavns Universitet og IT-Universitetet. Han har suppleret med kandidatkurser i journalistik og formidling ved Danmarks Journalisthøjskole. Thomas har som mål at få mindst et godt grin i hver undervisningstime, og så søger han at bruge brætspil som en del af al sin undervisning.

Henrik Kragh - underviser på Spiludvikling på Vallekilde Højskole

Henrik er en garvet blæksprutte inden for spiludvikling. Han startede med at lave grafik før årtusindeskiftet og har siden 2006 arbejdet for den danske spilbranche, hvor han har været omkring de fleste aspekter af både den grafiske og tekniske udvikling af spil, samt markedsføringsløsninger til det private erhvervsliv.Henrik startede sine kreative udfoldelser i filmbranchen, men bevægede sig hurtigt over i spilverdenen, hvor han til at begynde med primært havde fokus på grafik. Fordi Henrik både mestrer grafik og teknik, har han ofte ageret bindeled mellem grafiske og tekniske teams med fokus på opgaver, hvor de to ret forskelligeartede discipliner er filtret uigenkaldeligt sammen.

Henrik har fokus på den intuitive tilgang i sin undervisning og gør en dyd ud af at forklare det abstrakte på kreative måder.

BESØG OS

Hvis du overvejer at tage på højskole, vil vi gerne invitere dig på besøg i Vallekilde, så du kan se, om det er noget for dig. Vi betaler din transport og giver en god frokost.
Klik her for at arrangere dit besøg.

TILMELDING

DIT NAVN

DIN E-MAIL

DIT TELEFONNUMMER

ØNSKET STARTDATO

ØNSKET SLUTDATO

ØNSKET HOVEDFAG

EVENTUELLE SPØRGSMÅL ELLER KOMMENTARER

SPIL UDEN STRØM

Spiludviklingslærer Thomas Vigild var igen i år medarrangør af det gratis seminar Spil uden strøm på Aalborg Universitet i København.

Læs mere

BOOST AF SPILTALENTER

Sidste weekend i november havde vi premiere på det nye initiativ Spiltalent, der vil øge interessen for digital spiludvikling blandt unge.

Læs mere

VIDEO: ESCAPE ROOM

Eleverne på Spiludvikling har lavet deres helt eget Escape Room. Kig med her og få en guidet rundvisning.

Læs mere

BØRNESPIL UDVIKLET PÅ VALLEKILDE

Hvert år afholdes Exile Game Jam på Vallekilde Højskole. Her mødes ildsjæle fra spilbranchen og udvikler nye spil. Nu har de lavet et til børn.

Læs mere

LAV ET SPIL PÅ 36 TIMER

Kan man lave sit eget spil på under 3 dage? Philip og David fra linjen Spiludvikling viser her, hvordan de har designet og programmeret et simpelt fodboldspil.

Læs mere

SPILUDVIKLERE PÅ KONFERENCE

Spiludviklerne har netop været tre dage i Malmø på Nordic Game Conference, hvor de lærte om alt fra lyddesign til storytelling i spil.

Læs mere

SPIL SOM PTSD-BEHANDLING

Kan computerspil hjælpe PTSD-ramte krigsveteraner med at overkomme dagligdags opgaver som besøg i supermarkedet? Det gjorde spiludvikler Christoffer Holmgård os klogere på, da han besøgte Vallekilde.

Læs mere

ELEVER BAG NORDIC GAME JAM

Elever fra Event og Spiludvikling havde – bogstaveligt talt – en finger med i spillet, da verdens største game jam blev afholdt i København den 8. til 10. april 2016.

Læs mere

SPILFORSKER OM KUNSTEN AT TABE

Spilforsker Jesper Juul besøgte Vallekilde 15. januar og underviste eleverne på Spiludvikling. Han fortalte om, hvordan det kan være, at vi spiller spil, der er urimeligt svære og derfor meget svære at gennemføre.

Læs mere

JOURNALISTIK OG SPIL I EET

Fotojournalist Steven Achiam fortalte om den prisvindende interaktive dokumentar Deadline Athen på Vallekilde Højskole den 8. december 2015.

Læs mere

TRIERS GÅDERUM

Vallekildes grundlægger, Ernst Trier, har taget en skæbnesvanger beslutning. Han vil tage sit eget liv. Dramaet udspiller sig i et gåderum på Vallekilde Højskole.

Læs mere

FÆLLESPROJEKT OM SPILFESTIVAL

Børn og voksne kom og legede med Vallekilde til spilfestivalen w00t på Frederiksberg. Elever fra Spiludvikling og Bureauet designede legende installationer i det offentlige rum.

Læs mere

SPIL SOM KOMMUNIKATION

Anne Mette Thorhauge, lektor på KU, holdt foredrag på Vallekilde Højskole om brugen af computerspil og spilmekanikker som dokumentar.

Læs mere

LYDEN AF ET SPIL

Game Academy fik besøg af den erfarne spilkomponist og lydskaber Morten Mygind, som gæsteunderviste eleverne i at skabe lyd og musik til spil.

Læs mere

GAME JAM AMOK

Første weekend i maj var det atter tid til Exile Spring Jam – et kombineret eksperimentarium, hyggeweekend og spil-jamming for 70 danske som udenlandske spilskabere.

Læs mere