JOURNALISTIK

TOPBILLEDE_JOURNALISTIK

GIV DINE DRØMME EN CHANCE

Se dit navn som skribent i en avis, lær at skrive til nettet og få radio godt ind under neglene, når vi blandt andet skal samarbejde med Nordvestnyt. Og så forbereder vi dig også til forårets prøver til journalistuddannelserne med en grundig indføring i journalistikkens grundtrin.

Journalistlinjen er et stort skridt på vej mod beståede optagelsesprøver på journalistuddannelserne. Og det er en legeplads for alle med nysgerrighed, fordi vi hele tiden udfordrer os selv og vores omverden. Du lærer at begå dig til optagelsesprøverne i foråret og kommer desuden til at arbejde med konfronterende interviews, redigere radio eller tv og få glæden ved at læse og høre dine egne historier i de medier, vi samarbejder med.

Tidligere har eleverne skrevet for Politiken, MetroXpres, Ugeavisen Odsherred og Hus Forbi, lavet radioindslag til P4 og TV-produktioner for blandt andet Roskilde Festival og Nykøbing Sjællands Psykiatriske Museum. Til efteråret skal vi bl.a. samarbejde med Dagbladet Nordvestnyt.

Hvis du vælger efterårets journalistlinje, er du samtidig en del af kurset Journalistdrømme, som i to uger fokuserer på optagelsesprøverne. Du vil også være garanteret en plads, hvis du ønsker det, på kursets anden del som ligger umiddelbart op til prøverne i foråret.

UGESKEMA
Her kan du se en ugeoversigt der viser hverdagen på Vallekilde Højskole. Oveni kommer selvfølgelig de improviserede arrangementer, foredrag, filmaftner, hyggelige indfald, spontane sportsudfoldelser og ture ud af huset.

Ugeskema_746x200

STUDIETUR
En del af opholdet på Vallekilde er at komme ud og se sig om i verden. I efteråret 2017 tager Journalistik til Iran, hvor vi skal opleve et af verdens både politisk og kulturelt mest interessante lande. Foråret 2018 går turen til Jordan, men destinationen for efteråret 2018 kendes ikke endnu. Men vi kan garantere, at det bliver fedt!

ELEVERNE FORTÆLLER
Her kan du høre elever fra foråret 2015 – Jonas Jung og Malou Alsing – fortælle om Journalistik på Vallekilde Højskole.
TILRETTELÆGGER
Til efteråret kan du også vælge hovedfaget Tilrettelægger, hvor du fokuserer på arbejdet med radio og TV teknisk såvel som journalistisk. Du kommer til at lære alle de grundlæggende greb og regler inden for journalistikken, arbejde under pres og frem mod en deadline og mestre discipliner som instruktion, kameraføring og klipning. De to hovedfag Tilrettelægger og Journalistik vil i perioder også arbejde sammen om projekter.

HOVEDLÆRERE
rasmus-thirup_746

RASMUS THIRUP BECK
rasmusbeck@vallekilde.dk
Uddannet fra Aarhus Universitet og RUC i henholdsvis antropologi og journalistik. Tidligere reporter på Politiken og redaktør for RUC’s campusmedie RUSK. Mangeårig freelancer med en lang række kunder i hele norden, samt enkelte i resten af Europa. Har desuden vundet Årets Pressefoto for bedste multimedieproduktion med sitet facetheclimate.org om klimaforandringer, som han var en af stifterne bag.

SUSANNE JUNKER
susanne@vallekilde.dk
Journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og cand.it i Digital Design og Kommunikation fra IT-universitetet. Som undersøgende journalist har hun interviewet kvinder i Nigeria, der har levet som ofre for menneskehandel i København, og unge mænd, der ser en forretning i menneskesmugling i Istanbul, til blandt andre Information, Politiken og DR Nyheder. På Vallekilde arbejder hun med at skabe blik for den gode detalje, aktivere den kildekritiske sans og at servere din historie i digitale formater. Ind imellem kigger hun også forbi DR-byen, når hun har vagt på nyhedsdesken. Her kan du læse nogle af Susanne Junkers artikler.
DEM MØDER DU OGSÅ

julie_746_3

Uddannet fra Journalisthøjskolen og Stockholm Universitet. Tidligere reporter på Christiansborg og i Bruxelles for Politiken, journalist i Aller Media og webmaster hos Udenrigsministeriet.

KRISTIAN_BURGEISTER_BW

KRISTIAN BURMEISTER
kristian@vallekilde.dk
Radioentusiast med en akademisk baggrund i Medievidenskab fra Århus Universitet. Har leveret flere reportagebårne udsendelser til DR P1 og Radio24syv. Er hovedlærer på Tilrettelægger og underviser i dokumentar, radioproduktion og amerikanske TV-serier.

TORBEN SMIDT HANSEN
tsh@vallekilde.dk
Forstander på Vallekilde Højskole siden 2010 og uddannet journalist fra Journalisthøjskolen. Har arbejdet i DR gennem 21 år som reporter, programudvikler, leder af DR Ung og DR Kultur, redaktionschef i DR Dokumentar, kanalchef for radiokanalen P2 samt ansvarlig for kultur på tværs af medier.
GRATIS TUR TIL VALLEKILDE
Hvis du overvejer at tage på højskole, vil vi gerne invitere dig på besøg i Vallekilde, så du kan se om det er noget for dig. Vi betaler din transport og giver en god frokost. Klik her for at arrangere et besøg.
TILMELDING

DIT NAVN

DIN E-MAIL

DIT TELEFONNUMMER

ØNSKET STARTDATO

ØNSKET SLUTDATO

ØNSKET HOVEDFAG

EVENTUELLE SPØRGSMÅL

ROBOTFILTER
captcha
Indtast ovenstående bogstaver og tal her