2 KILLINGER TIL KLASSEFESTEN 3

ELEVER

klassefesten-3-zumba_746x300

2 UD AF 5 KILLINGER
Klassefesten 3: Dåben er optaget på Vallekilde Højskole. Elever fra Journalistik-holdet – Albert Nyeland og Ditte Lindblad – tog i biografen og anmeldte filmen.

PIK, PATTER OG ET SLAPT MANUSKRIPT

Filmen Klassefesten 3: Dåben er fyldt med sjofle og groteske jokes, der er udført cirka lige så godt som en af karakterernes mislykkede selvmordsforsøg.

Af Albert Jonathan Nyeland og Ditte Lindblad

Klassefesten 3: Dåben leverer slapstick humor til overflod. Så hvis du er til jokes om pik og patter med et twist af prut, kan det være, filmen vil sige dig noget. Men der er i øvrigt ikke sket nogen udvikling fra den første film fra 2011.

Der hvor Klassefesten 3’s største akilleshæl ligger, er i manuskriptet. Filmen handler endnu engang om de tre venner Andreas (Anders W. Berthelsen), Thomas (Troels Lyby) og Niels (Nicolaj Kopernikus), der stadig sidder fast i de samme uudfoldede midtvejskriser.

Siden den første film i serien har udviklingen af de tre hovedkarakterer været næsten lig nul. Andreas har stadig et forkvaklet kærlighedsliv, Thomas er stadig bange for at binde sig, og Niels bliver overhalet af unge på jobbet.

Manglen på udvikling giver en flad fornemmelse til filmen, og den lever desværre ikke op til den ellers sjove mandehørmsfilm Klassefesten og den udholdelige to’er Klassefesten 2: Begravelsen.

Idylliske billeder redder ikke filmens tåkrummende scener
Den flade karakterudvikling, eller mangel på samme, bliver toppet af med en lang række groteske scener, der spænder bredt fra kronragning af en baby til Andreas og Thomas, der udklædt som læger hjælper med en vandfødsel på Kolding Sygehus.

Scener, hvor midaldrende mænd kalder gifte kvinder for narrefisser eller filmer kavalergange med babyalarmer, falder hurtigt til jorden.
Scenen, hvor Andreas prøver at begå selvmord ved at holde sit eget hoved under vand gentagne gange, er et godt eksempel på, hvordan filmen mislykkes med at skabe en realistisk scene med ægte følelser og desværre ender som en plat joke og karikatur af et ellers seriøst emne.

Den Oscar-nominerede instruktør Birger Larsen har ellers med smukke billeder af den danske sommer forsøgt at hæve filmen op på et højere æstetisk niveau. Men de flotte billeder kan ikke redde det synkende manuskript.

Mødet med en forandret Vallekilde Højskole

For en tidligere, nuværende eller kommende vallekilling vil Klassefesten 3: Dåben dog stadig være værd at se, udelukkende på grund af filmens location.

Størstedelen af filmen foregår på Vallekilde Højskole, og på den måde kan man se eller gense sin gamle eller kommende højskoles gange, Foredragssalen, Spisesalen og diverse undervisningslokaler. For en gammel elev vil forskellige scener fremkalde latter, da nogle scener klipper fra et værelse på en gang direkte til et rum, der ikke eksisterer på højskolen.

For en kommende elev kan det give en sjov første uge, når man opdager diverse locations, som er med i filmen, som fx Festsalen, hvor de tre karakterer danser zumba.

Overordnet set giver Klassefesten 3: Dåben et billigt grin i ny og næ, men oftere sidder man og krummer sine tæer. Manuskriptet kunne desværre ikke reddes af den nu afdøde Birger Larsens instruktion og flotte valg af billeder. Fra to nuværende elever vil vi give filmen 2 ud af 5 killinger.

ELEVER

BESØG PÅ ARKEN

Som en del af introforløbet kommer de nye forårselever rundt og ser en masse ting. Vi tog på udflugt og besøgte kunstmuseet Arken.

Læs mere

ELEVER DONERER 10.000 KR. TIL CARE

I weekenden holdt skolens undervisningsassistenter stor auktion, hvor der blev solgt alt fra en hjemmestrikket karklud til en guldfisk. Overskuddet på 10.000 kr. går til CARE Danmark.

Læs mere

ELEVER UDGIVER I VICE

Efter journalisternes studierejse til Iran har Lise, Ida og Emma fået udgivet en artikel i webmagasinet Vice.

Læs mere

KAGE PÅ TVÆRS AF LANDEGRÆNSER

Ungdommens Røde Kors gæster i disse uger Vallekilde Højskole. Tirsdag aften blev der lavet lagkager på tværs af højskoleelever og frivillige fra hele verden.

Læs mere

TIDLIGERE ELEV VINDER KRAVLING-PRIS

Johanne Ramskov Erichsen vandt i weekenden en Kravling-pris for sin dækning af asyl- og flygtninge-området i Information.

Læs mere

SAMARBEJDE PÅ TVÆRS AF LINJER

Journalist- og tilrettelægger-eleverne har de seneste uger arbejdet sammen på tværs af hovedfag. De skulle finde en sjov historie i lokalområdet og lave deres eget nyhedsindslag.

Læs mere

BIOGRAF UNDER ÅBEN HIMMMEL

Årets første Open Air-biograf løb af stablen med puder, madrasser og Twin Peaks-premiere.

Læs mere

ELEV INTERVIEWEDE UFFE ELBÆK

Alternativets stifter, Uffe Elbæk, gæstede Vallekilde, hvor han blev interviewet af Journalistik-elev Maya Tekeli om sin vejen fra Kaospiloterne til Christianborg.

Læs mere

NY ELEVFORENINGSBESTYRELSE

Til gammel elev-weekend den 5.-7. maj blev der valgt nye kræfter ind i elevforeningens bestyrelse.

Læs mere

ELEV HOLDT 1. MAJ-TALE PÅ P1

På arbejdernes internationale kampdag 2017 kunne man høre en ganske særlig tale i P1: Vallekilde-elev Amie Arense Bah holdt 1. maj-tale.

Læs mere

ELEVER STOPPER MADSPILD

Elever fra Tilrettelægger-holdet inviterede hele byen til skraldemiddag lavet af overskudsfødevarer for at sætte fokus på madspild.

Læs mere

UNGE OG PRÆSTATIONSSAMFUNDET

Hvad gør det ved unge at vokse op i et præstationssamfund, hvor en femtedel af befolkningen rammes af depression? Det gjorde lektor Anders Petersen os meget klogere på, da han lagde vejen forbi.

Læs mere

UD I RUMMET MED ANDREAS MOGENSEN

10. marts rejste vi langt ud i rummet, da vi havde besøg af den danske astronaut, Andreas Mogensen.

Læs mere

VALLEKILDE BAG TALERSKOLE FOR UNGE

Vallekilde Højskole står bag projektet Røst – en ny talerskole for unge på landets højskoler.

Læs mere

SOFIE DIEMER PÅ BESØG

Sofie Diemer debuterede i 2016 med en hudløst ærlig digtsamling om en ung kvinde, der søger efter en mening med det hele. Hun besøgte Vallekilde den 17. april med oplæsning og foredrag.

Læs mere