ELEVER BAG NORDIC GAME JAM

Ikke kategoriseret

NGJ_746x300160412

EVENT AFVIKLER VERDENS STØRSTE GAME JAM
En af verdens største spilbegivenheder, Nordic Game Jam, blev afholdt en weekend i april på Ålborg Universitet i København. Med i spidsen for projektet står Event-eleverne fra Vallekilde Højskole, og de har haft travlt med forberedelser til weekenden.

Af Emil Lohse, elev på Journalistik, foråret 2016

Nordic Game Jam er en af verdens største spilbegivenheder. Arrangementet er blevet afholdt siden 2006, og spildesignere, grafikere, musikere og mange flere strømmer til game jam’et hvert år. I år er dog noget helt specielt, for vallekillingerne fra Event-holdet blev shanghajet til at være medarrangører på game jammet.

I spidsen for projektet står Amanda My, Katrine Wissing og Thomas Thulstrup.

”Vi har været meget spændte”, griner Thomas Thulstrup. ”Vi havde en stor del arbejde, vi stod blandt andet for infobod og cafe.”
Begge dele var åbne fra begivenhedens start til slut, hvilket vil sige cirka to døgn.

”Den sidste dag stod vi også for at bikse folk ned i togene, som kørte imod Imperial, hvor awardshowet blev afholdt,” fortæller Thomas Thulstrup.

Event var ikke alene om at bidrage til det store arrangement. Elever fra Spiludvikling har lavet arkademaskiner, som blev benyttet flittigt gennem hele weekenden.

Hvad er Nordic Game Jam?

Nordic Game Jam er det største arrangement af sin slags: en spilbegivenhed, hvor folk fra hele verden samles for at skabe spil. Gæsterne deltager desuden i diverse workshops inden for forskellige kategorier, såsom teknologi, kunst, lyd, game design, brætspil og meget mere.

I løbet af game jam’et skaber deltagerne en række spil, og spildesignerne stiller derefter op i en kategori med deres spil. I København blev vinderen af hver kategori sendt videre til finalen i Imperial, hvor det bedste spil kåredes. Hele arrangementer blev afsluttet med en stor fest.

På billedet ses Oliver Dragsbæk Smith og Katrine Wissing fra Event på Vallekilde.

Arkadespil_746x300160412

ARKADESPIL
Elever fra Spiludvikling har bygget arkadespil til Nordic Game Jam. I Hivemind styrer man en flok myrer, og What-a-loo går ud på at rense et toilet.
Ikke kategoriseret

MADS BRÜGGER PÅ BESØG

For Mads Brügger er langskaftede ridestøvler et journalistisk værktøj. Han er kendt for sin gonzo-tilgang til journalistikken – og 26. oktober besøgte han Vallekilde.

Læs mere

KONCERT: BREMER/MCCOY

5. oktober spillede den nytænkende jazzduo Bremer/McCoy en fabelagtig koncert på Vallekilde Højskole.

Læs mere

FOREDRAG MED KASPAR COLLING

Forfatteren bag Den Danske Borgerkrig 2018-24, Kaspar Colling, gæstede Vallekilde.

Læs mere

JAKOB BRO TRIO GAV KONCERT

Vallekilde og gæster kunne nyde den fabelagtige jazzguitarist Jakob Bro og hans trio, som gav koncert på højskolen den 28. november 2016.

Læs mere

VALLEKILDEBAR PÅ DISTORTION

Vallekilde Højskole var med på Distortion i København, klar til at servicere de mange festivalgængere med vand og spil.

Læs mere

SUZANNE BRØGGER KOM FORBI

I samtale med Forfatter-elev Thomas Korsgaard fortalte Suzanne Brøgger 1. juni om sit arbejde, om friheden og ensomheden, skammen og døden.

Læs mere

ELEVER BAG NORDIC GAME JAM

Elever fra Event og Spiludvikling havde – bogstaveligt talt – en finger med i spillet, da verdens største game jam blev afholdt i København den 8. til 10. april 2016.

Læs mere

KRISTOFFER ERIKSEN PÅ BESØG

Hvordan kombinerer man satire med seriøs journalistik? Det fortalte morgenradiovært og satiriker Kristoffer Eriksen om 20. april 2016.

Læs mere

SPILFORSKER OM KUNSTEN AT TABE

Spilforsker Jesper Juul besøgte Vallekilde 15. januar og underviste eleverne på Spiludvikling. Han fortalte om, hvordan det kan være, at vi spiller spil, der er urimeligt svære og derfor meget svære at gennemføre.

Læs mere

JOURNALISTIK OG SPIL I EET

Fotojournalist Steven Achiam fortalte om den prisvindende interaktive dokumentar Deadline Athen på Vallekilde Højskole den 8. december 2015.

Læs mere

FOREDRAG OM SYRIEN

Vallekilde Højskole inviterede den 7. december til foredrag om et af verdens brændpunkter Syrien ved professor Jakob Skovgaard-Petersen.

Læs mere

ELEVER BAG FESTIVALOPLEVELSE

Vallekilde-elever stod bag både opbygning, afvikling og en del af indholdet på innovationsfestivalen Afsnit I i november 2015.

Læs mere

MEDIELEJR LANDEDE PÅ VALLEKILDE

Danmarks næste generation af journalister deltog sammen med Vallekildes elever i Medielejr 2015. Et flot program blev i kombination med fest og årets første sne til en helt særlig weekend.

Læs mere

SENESTE NYT FRA LIBANON

Lilleputnationen Libanon formår trods umulige odds at opretholde fred og orden midt i et overophedet Mellemøsten. Det fortalte journalist Asger Gørup Nielsen på Vallekilde en regnvåd novemberaften.

Læs mere

TRIERS GÅDERUM

Vallekildes grundlægger, Ernst Trier, har taget en skæbnesvanger beslutning. Han vil tage sit eget liv. Dramaet udspiller sig i et gåderum på Vallekilde Højskole.

Læs mere