ELEVER BAG NORDIC GAME JAM

EVENT & LEDERSKAB, SPILUDVIKLING

NGJ_746x300160412

EVENT AFVIKLER VERDENS STØRSTE GAME JAM
En af verdens største spilbegivenheder, Nordic Game Jam, blev afholdt en weekend i april på Ålborg Universitet i København. Med i spidsen for projektet står Event-eleverne fra Vallekilde Højskole, og de har haft travlt med forberedelser til weekenden.

Af Emil Lohse, elev på Journalistik, foråret 2016

Nordic Game Jam er en af verdens største spilbegivenheder. Arrangementet er blevet afholdt siden 2006, og spildesignere, grafikere, musikere og mange flere strømmer til game jam’et hvert år. I år er dog noget helt specielt, for vallekillingerne fra Event-holdet blev shanghajet til at være medarrangører på game jammet.

I spidsen for projektet står Amanda My, Katrine Wissing og Thomas Thulstrup.

”Vi har været meget spændte”, griner Thomas Thulstrup. ”Vi havde en stor del arbejde, vi stod blandt andet for infobod og cafe.”
Begge dele var åbne fra begivenhedens start til slut, hvilket vil sige cirka to døgn.

”Den sidste dag stod vi også for at bikse folk ned i togene, som kørte imod Imperial, hvor awardshowet blev afholdt,” fortæller Thomas Thulstrup.

Event var ikke alene om at bidrage til det store arrangement. Elever fra Spiludvikling har lavet arkademaskiner, som blev benyttet flittigt gennem hele weekenden.

Hvad er Nordic Game Jam?

Nordic Game Jam er det største arrangement af sin slags: en spilbegivenhed, hvor folk fra hele verden samles for at skabe spil. Gæsterne deltager desuden i diverse workshops inden for forskellige kategorier, såsom teknologi, kunst, lyd, game design, brætspil og meget mere.

I løbet af game jam’et skaber deltagerne en række spil, og spildesignerne stiller derefter op i en kategori med deres spil. I København blev vinderen af hver kategori sendt videre til finalen i Imperial, hvor det bedste spil kåredes. Hele arrangementer blev afsluttet med en stor fest.

På billedet ses Oliver Dragsbæk Smith og Katrine Wissing fra Event på Vallekilde.

Arkadespil_746x300160412

ARKADESPIL
Elever fra Spiludvikling har bygget arkadespil til Nordic Game Jam. I Hivemind styrer man en flok myrer, og What-a-loo går ud på at rense et toilet.
EVENT & LEDERSKAB, SPILUDVIKLING

CLEAN OUT LOUD 2019

Roskilde Festival og dermed Clean Out Loud er overstået, og de 130 elever fra Vallekilde Højskole, der har designet, opbygget og drevet området, takker af for i år.

Læs mere

SPIL UDEN STRØM

Spiludviklingslærer Thomas Vigild var igen i år medarrangør af det gratis seminar Spil uden strøm på Aalborg Universitet i København.

Læs mere

BOOST AF SPILTALENTER

Sidste weekend i november havde vi premiere på det nye initiativ Spiltalent, der vil øge interessen for digital spiludvikling blandt unge.

Læs mere

EVENT & LEDERSKAB PÅ SKOLEBESØG

Event & Lederskab var tidligere på foråret på studietur i Jordan. Nu tager de rundt på folkeskoler med IBIS-projektet Læseraketten og fortæller om deres oplevelser.

Læs mere

VIDEO: ESCAPE ROOM

Eleverne på Spiludvikling har lavet deres helt eget Escape Room. Kig med her og få en guidet rundvisning.

Læs mere

BØRNESPIL UDVIKLET PÅ VALLEKILDE

Hvert år afholdes Exile Game Jam på Vallekilde Højskole. Her mødes ildsjæle fra spilbranchen og udvikler nye spil. Nu har de lavet et til børn.

Læs mere

LAV ET SPIL PÅ 36 TIMER

Kan man lave sit eget spil på under 3 dage? Philip og David fra linjen Spiludvikling viser her, hvordan de har designet og programmeret et simpelt fodboldspil.

Læs mere

CPH MAKER VAR EN SUCCES

Eleverne på Design&Maker og Event&Lederskab var i weekenden i København for at hjælpe med forberedelserne til festivalen Copenhagen Maker.

Læs mere

SPILUDVIKLERE PÅ KONFERENCE

Spiludviklerne har netop været tre dage i Malmø på Nordic Game Conference, hvor de lærte om alt fra lyddesign til storytelling i spil.

Læs mere

SPIL SOM PTSD-BEHANDLING

Kan computerspil hjælpe PTSD-ramte krigsveteraner med at overkomme dagligdags opgaver som besøg i supermarkedet? Det gjorde spiludvikler Christoffer Holmgård os klogere på, da han besøgte Vallekilde.

Læs mere

VALLEKILDEBAR PÅ DISTORTION

Vallekilde Højskole var med på Distortion i København, klar til at servicere de mange festivalgængere med vand og spil.

Læs mere

ELEVER BAG NORDIC GAME JAM

Elever fra Event og Spiludvikling havde – bogstaveligt talt – en finger med i spillet, da verdens største game jam blev afholdt i København den 8. til 10. april 2016.

Læs mere

SPILFORSKER OM KUNSTEN AT TABE

Spilforsker Jesper Juul besøgte Vallekilde 15. januar og underviste eleverne på Spiludvikling. Han fortalte om, hvordan det kan være, at vi spiller spil, der er urimeligt svære og derfor meget svære at gennemføre.

Læs mere

JOURNALISTIK OG SPIL I EET

Fotojournalist Steven Achiam fortalte om den prisvindende interaktive dokumentar Deadline Athen på Vallekilde Højskole den 8. december 2015.

Læs mere

ELEVER BAG FESTIVALOPLEVELSE

Vallekilde-elever stod bag både opbygning, afvikling og en del af indholdet på innovationsfestivalen Afsnit I i november 2015.

Læs mere