ELEVER BLIVER GRØNNERE AF HUMMUS

ELEVER

Buffet_hummusartikel_746x300

ET DECIDERET HUMMUSMISBRUG?

Elever på Vallekilde Højskole føler sig nærmest afhængige af køkkenets hummus. Kikærtedippen får eleverne til at spise grønnere, og køkkenchef Mette Thy er ikke i tvivl om, hvad der gør hummussen til en sikker vinder.

Af Nanna Mortensen, elev på Journalistik foråret 2016

“Vi er ude i, at jeg ikke kan tage en bid af min mad, uden at der SKAL hummus med på gaflen,” siger 20-årige Tilrettelægger-elev Sandra Bank Petterson.

Begejstringen for buffetens hummus er ikke til at komme uden om blandt Vallekilde Højskoles elever.
“Jeg er på vej mod et seriøst hummusmisbrug,” fortsætter Sandra Bank Petterson.

Ifølge Vallekildes køkkenchef Mette Thy er hummusindtaget altid jævnt stigende, når et nyt elevhold starter. Skålen tømmes helt, og der skal hver dag laves ekstra. Indtaget falder igen, når slutningen af opholdet nærmer sig. Det gælder dog alt på buffeten, da psyke og appetit, ifølge Mette Thy, hænger sammen.

Hummus gør vallekillinger grønnere
20-årige Kamilla Nørmark Agergaard, elev på Tilrettelægger, gør sig endda overvejelser omkring, hvordan hun kan optimere indtagelsen af hummus yderligere. Hun har fået et tip om at placere den i midten af tallerkenen. Dermed kan den lettere fordeles til resten af måltidets elementer.

”Det startede som en lille smule ovenpå et stykke brød. Nu tager jeg mindst to eller tre spiseskefulde. Jeg har vænnet mig til, at alt i salaten smager lidt af hummus. Det betyder også, at jeg skovler mange flere grøntsager ind nu,” siger Kamilla Nørmark Agergaard.

Hun er ikke i tvivl om, hvordan hun ville reagere, hvis hendes favorit bliver fjernet fra buffeten.
“Jeg ville hurtigst muligt tage det op til skolemødet og få trumfet en afstemning igennem. Det lyder skørt, men sandheden er, at vi er mange, som virkelig ikke vil være den foruden.”

Mysteriet om æblet
Flere på Vallekilde undrer sig over, hvorfor der sommetider er et æble på toppen af hummussen. Køkkenassistent Camilla Wahlstrøm forklarer, at pynten oftest indikerer en ingrediens i retten, og at der sommetider er æblecidereddike i hummussen.

Selvom kikærtedippen er populær, er det bevidst, at den ikke serveres to gange dagligt.

”Det passer bedst til frokosten, men jeg har overvejet, om der skal være hummus til morgenmaden som pålæg”, siger Mette Thy.

”Ingen tahin, grundig purering og salt i kogningen af kikærterne er hemmeligheden bag vores hummus. Og så er vi gode til at gøre den anderledes. Den kan varieres i uendeligheder”, tilføjer en smilende køkkenchef.

ELEVER

ELEVER DONERER 10.000 KR. TIL CARE

I weekenden holdt skolens undervisningsassistenter stor auktion, hvor der blev solgt alt fra en hjemmestrikket karklud til en guldfisk. Overskuddet på 10.000 kr. går til CARE Danmark.

Læs mere

ELEVER UDGIVER I VICE

Efter journalisternes studierejse til Iran har Lise, Ida og Emma fået udgivet en artikel i webmagasinet Vice.

Læs mere

KAGE PÅ TVÆRS AF LANDEGRÆNSER

Ungdommens Røde Kors gæster i disse uger Vallekilde Højskole. Tirsdag aften blev der lavet lagkager på tværs af højskoleelever og frivillige fra hele verden.

Læs mere

TIDLIGERE ELEV VINDER KRAVLING-PRIS

Johanne Ramskov Erichsen vandt i weekenden en Kravling-pris for sin dækning af asyl- og flygtninge-området i Information.

Læs mere

SAMARBEJDE PÅ TVÆRS AF LINJER

Journalist- og tilrettelægger-eleverne har de seneste uger arbejdet sammen på tværs af hovedfag. De skulle finde en sjov historie i lokalområdet og lave deres eget nyhedsindslag.

Læs mere

BIOGRAF UNDER ÅBEN HIMMMEL

Årets første Open Air-biograf løb af stablen med puder, madrasser og Twin Peaks-premiere.

Læs mere

ELEV INTERVIEWEDE UFFE ELBÆK

Alternativets stifter, Uffe Elbæk, gæstede Vallekilde, hvor han blev interviewet af Journalistik-elev Maya Tekeli om sin vejen fra Kaospiloterne til Christianborg.

Læs mere

NY ELEVFORENINGSBESTYRELSE

Til gammel elev-weekend den 5.-7. maj blev der valgt nye kræfter ind i elevforeningens bestyrelse.

Læs mere

ELEV HOLDT 1. MAJ-TALE PÅ P1

På arbejdernes internationale kampdag 2017 kunne man høre en ganske særlig tale i P1: Vallekilde-elev Amie Arense Bah holdt 1. maj-tale.

Læs mere

ELEVER STOPPER MADSPILD

Elever fra Tilrettelægger-holdet inviterede hele byen til skraldemiddag lavet af overskudsfødevarer for at sætte fokus på madspild.

Læs mere

UNGE OG PRÆSTATIONSSAMFUNDET

Hvad gør det ved unge at vokse op i et præstationssamfund, hvor en femtedel af befolkningen rammes af depression? Det gjorde lektor Anders Petersen os meget klogere på, da han lagde vejen forbi.

Læs mere

UD I RUMMET MED ANDREAS MOGENSEN

10. marts rejste vi langt ud i rummet, da vi havde besøg af den danske astronaut, Andreas Mogensen.

Læs mere

VALLEKILDE BAG TALERSKOLE FOR UNGE

Vallekilde Højskole står bag projektet Røst – en ny talerskole for unge på landets højskoler.

Læs mere

SOFIE DIEMER PÅ BESØG

Sofie Diemer debuterede i 2016 med en hudløst ærlig digtsamling om en ung kvinde, der søger efter en mening med det hele. Hun besøgte Vallekilde den 17. april med oplæsning og foredrag.

Læs mere

ELEVER SKRIVER FOR EUROMAN.DK

Elever fra Journalistik-holdet udkommer med artikler på Euroman.dk og netmediet Udpost.

Læs mere