ELEVER BYGGER STUDIE I EGYPTEN

EVENT & LEDERSKAB

Alexandria1

STUDIETUR TIL ALEXANDRIA
Elever fra Bureauet – fagene Håndværk, Design, Event og Lederskab – var i foråret 2015 på studietur til Egypten, hvor de i samarbejde med lokale rappere opbyggede et lydstudie i Alexandria. Samarbejdet er en del af projektet Boost, hvor Vallekilde Højskole, danske Rapolitics og Revolution Records, Egyptens største platform for hiphop og street art, arbejder sammen for at styrke hiphop-kulturen i Egypten.

”Det fedeste var, at man ikke var turist, men i stedet arbejdede sammen med nogen, der kommer fra kulturen. Det gav så meget til rejsen, at vi kendte nogen lokale og blev venner med dem,” fortæller Cicilia Heide, der er elev på Event-linjen. Arbejdet med at opbygge både lydstudiet og de nye venskaber kulminerede den sidste aften i Alexandria.

”Da vi holdt farvel-aften, rappede de for os. Der kunne man se, at rapmusikken er det, de brænder for. De fik julelys i øjnene. Det var en rigtig fin oplevelse,” fortæller Marie Fogh, der går på Design-linjen.

EGYPTIAN TIME
Vallekilde-eleverne oplevede dog også de udfordringer, der kan opstå, når to kulturer skal arbejde side om side.

”Rapperne brugte tit udtrykket ’egyptian time’, og de kunne godt komme flere timer senere end aftalt, hvor vi bare sad og ventede. Strømmen gik også ret ofte, og så satte de bare tingene på pause,” siger Cicilia Heide.

”Men det var samtidig rigtig sjovt at lære, hvordan de arbejder – de har lært noget af os, og vi har lært meget af dem,” supplerer Marie Fogh.

På billedet ovenfor ses Emma Langkilde og Fie Hollænder i gården foran Revolution Records’ studie.

Til efteråret rejser Bureauet igen til Alexandria og fortsætter samarbejdet med Revolution Records. Læs mere om studieturene her.

EVENT & LEDERSKAB

EVENT & LEDERSKAB PÅ SKOLEBESØG

Event & Lederskab var tidligere på foråret på studietur i Jordan. Nu tager de rundt på folkeskoler med IBIS-projektet Læseraketten og fortæller om deres oplevelser.

Læs mere

CPH MAKER VAR EN SUCCES

Eleverne på Design&Maker og Event&Lederskab var i weekenden i København for at hjælpe med forberedelserne til festivalen Copenhagen Maker.

Læs mere

VALLEKILDEBAR PÅ DISTORTION

Vallekilde Højskole var med på Distortion i København, klar til at servicere de mange festivalgængere med vand og spil.

Læs mere

ELEVER BAG NORDIC GAME JAM

Elever fra Event og Spiludvikling havde – bogstaveligt talt – en finger med i spillet, da verdens største game jam blev afholdt i København den 8. til 10. april 2016.

Læs mere

ELEVER BAG FESTIVALOPLEVELSE

Vallekilde-elever stod bag både opbygning, afvikling og en del af indholdet på innovationsfestivalen Afsnit I i november 2015.

Læs mere

250 HØJSKOLEELEVER TIL HIPHOPFEST

Vallekilde eksploderede i hiphop og rap, da vi lagde højskole til en koncert med egyptiske og danske rappere fra projektet BOOST, som Vallekilde også er en del af.

Læs mere

VALLEKILDES DISTORTION-VANDBAR

Elever fra Bureauet skænkede vand til de tørstige på gadefestivalen Distortion i København fredag 5. juni. De har bygget vandbaren, Bar’Vand.

Læs mere

FÆLLESPROJEKT OM SPILFESTIVAL

Børn og voksne kom og legede med Vallekilde til spilfestivalen w00t på Frederiksberg. Elever fra Spiludvikling og Bureauet designede legende installationer i det offentlige rum.

Læs mere

STØTTEFEST PÅ CHRISTIANIA

Bureauets elever kan nu sende hele 21.400 kr. til de egyptiske rappere fra Revolution Records efter en formidabel støttefest på Christiania til fordel for projektet BOOST.

Læs mere

ALBUM FRA P6 BEAT I ØVELSESHUSET

Oplev P6 Beat programmet Album live på Vallekilde. Værterne Ralf Christensen og Kristian Leth vil spille en hel plade fra start til slut og kommentere den undervejs. Derudover kan du opleve jazz-rock kvintetten Selvhenter.

Læs mere

ELEVER BYGGER STUDIE I EGYPTEN

Elever fra Bureauet var i april 2015 i Egypten, hvor de i samarbejde med lokale rapmusikere byggede et lydstudie. Her kan du læse to elevers oplevelse af rejsen.

Læs mere

CLEAN OUT LOUD I POLITIKEN

Vores eventlærer Thomas Burø har skrevet en kronik om Clean Out Louds succes på Roskilde Festival, der blev bragt i Politiken 14. juli 2014.

Læs mere

BAR’VAND PÅ DISTORTION

Bureauet stod i år for at designe og styre BAR’VAND, så tørstige gæster kunne få slukket tørsten.

Læs mere

KISSAWAY TRAIL KONCERT

Det internationalt anerkendte band Kissaway Trail gav koncert på Vallekilde 12. marts.

Læs mere

AFSNIT I – INNOVATIONSFESTIVAL

Vallekildes kreative bureau producerede en modulbaseret cafe i forbindelse med innovationsfestivalen AFSNIT I.

Læs mere