ELEVER SKRIVER TIL HJEMLØSEAVIS

JOURNALISTIK

husforbi

REPORTAGE
Skrevet af Karen Louise Mørk, Vallekildes JournalistlinjeSom en del af Journalistforløbet på Vallekilde Højskole skriver de håbefulde
journalistelever det kommende maj-nummer af gadeavisen, Hus Forbi. Avisens redaktion har som mål at være de hjemløses stemme i det danske mediebillede, og forsøger at skabe debat om hjemløse og andre skæve eksistenser.

Maj-nummerets tema er Unge Hjemløse, og det giver for redaktør, Poul Struve Nielsen, god mening, at det er unge journalistaspiranter der skriver dette nummer.

”I er fremtidens journalister, og en vigtig del af formålet for Hus Forbi er at udbrede kendskabet til forskellige problemstillinger i forhold til socialt udsatte. Det er derfor vigtigt, at de kommende journalister har en viden og kendskab til, hvad der sker på bunden af samfundet,” siger Poul Struve Nielsen.

Poul Struve Nielsen er den eneste fastansatte i redaktionen, der ellers består af freelancejournalister og frivillige. Det er første gang, at redaktionen består af unge højskoleelever.

”Vi har ikke prøvet noget lignende før, i hvert fald ikke i min tid som redaktør. Men vi prøver at inddrage hjemløse i forskellige projekter,” fortæller Poul Struve Nielsen, som har været redaktør på Hus Forbi siden marts 2012.

De unge højskoleelever skal altså ud og møde unge mennekser med helt andre vilkår. Et møde der ifølge Poul Struve Nielsen kan være hårdt men også enormt givende.

”Man får mange specielle oplevelser i mødet med denne farverige gruppe af mennesker. Den daglige omgang med de her gutter og gutinder er som regel sjov og meget farverig, men det er selvfølgelig også hårdt at være vidne til det barske liv, hvor der er mange dødsfald i en tidlig alder,” forklarer Poul Struve Nielsen.

Journalisteleverne skriver artikler til Hus Forbi og arbejder med nyheder i samarbejde med nyhedsbureauet YouGlobe indtil den intensive forberedelse op til journalistuddannelsernes optagelseprøver starter med kurset Journalistdrømme 24. marts.

Poul Struve Nielsen. FOTO: Mie Laurenberg
PuolHus

JOURNALISTIK

PANIKDAG BLEV TIL PRAKTIKDAG

Rigtig mange gamle vallekillinger har fået deres drømmepraktik på den såkaldte Panikdag, hvor journalist- og mediestuderende skal finde praktikplads.

Læs mere

ELEVER UDGIVER I VICE

Efter journalisternes studierejse til Iran har Lise, Ida og Emma fået udgivet en artikel i webmagasinet Vice.

Læs mere

ELEVER UDGIVER I BERLINGSKE

Journalisteleverne Signe Stoumann Fosgrau og Sara Hodzic har fået en af deres historier solgt til Berlingske. Den handler om at være jomfru i tyverne, og hvorfor det kan være et tabu.

Læs mere

DOKUMENTARIST: “SPRING UD I DET!”

Hvilke udfordringer er der ved at lave dokumentarfilm? Dokumentarfilmsinstruktør Emil Langballe gæstede Vallekilde med et foredrag om sit liv som filmskaber.

Læs mere

MADS BRÜGGER PÅ BESØG

For Mads Brügger er langskaftede ridestøvler et journalistisk værktøj. Han er kendt for sin gonzo-tilgang til journalistikken – og 26. oktober besøgte han Vallekilde.

Læs mere

KRISTOFFER ERIKSEN PÅ BESØG

Hvordan kombinerer man satire med seriøs journalistik? Det fortalte morgenradiovært og satiriker Kristoffer Eriksen om 20. april 2016.

Læs mere

JOURNALISTIK OG SPIL I EET

Fotojournalist Steven Achiam fortalte om den prisvindende interaktive dokumentar Deadline Athen på Vallekilde Højskole den 8. december 2015.

Læs mere

MEDIELEJR LANDEDE PÅ VALLEKILDE

Danmarks næste generation af journalister deltog sammen med Vallekildes elever i Medielejr 2015. Et flot program blev i kombination med fest og årets første sne til en helt særlig weekend.

Læs mere

ELEVER INTERVIEWER HAARDER

Tre Vallekilde-elever var på Christiansborg, den dag valget blev udskrevet. De skulle interviewe Bertel Haarder om hans store passion: lejlighedssange. Læs hans gode råd her.

Læs mere

ZETLAND FORTALTE OM AT SKABE EN Ø

Lea Korsgaard og Jakob Moll fra det publicistiske, digitale medie Zetland fortalte eleverne om at skabe en ø til indsigt og fordybelse i et medielandskab, der flyder over med hurtige nyheder.

Læs mere

BAGOM DET ARABISKE FORÅR

Vallekildes Journalistik-elever så en anden side af det arabiske forår på deres studietur til Tunesien.

Læs mere

‘UDEN FOR CITAT’ PÅ VALLEKILDE

Instruktør Mikala Krogh besøgte Vallekilde og fortalte om sit arbejde med filmen ‘Uden for citat’, der går helt tæt på Ekstra Bladet i en tid med fyringer og skæbnesvangre læsertal.

Læs mere

JOURNALIST FRA NYC INSPIRERER

”Da de syriske fængselsvagter fandt ud af, at vi var i gang med at interviewe en af de kvindelige indsatte, blev de tossede. Med et gevær i ryggen blev vi ført ud af fængslet,” fortalte Sara Glanowski under sit foredrag.

Læs mere

SÅDAN VINDER DU EN CAVLING

Vi fik et unikt indblik i, hvordan man graver de historier frem, som andre forsøger at mørklægge, da cavling-vinder og DR-journalist Frederik Brun Madsen kom forbi 6. maj.

Læs mere

TIPS FRA GRAVER-JOURNALIST

Vi var glade for igen at få besøg af Jonatan Placing, der er en af landets mest ihærdige og hårdtarbejdende graverjournalister.

Læs mere