ELEVER SKRIVER TIL HJEMLØSEAVIS

Ikke kategoriseret

husforbi

REPORTAGE
Skrevet af Karen Louise Mørk, Vallekildes JournalistlinjeSom en del af Journalistforløbet på Vallekilde Højskole skriver de håbefulde
journalistelever det kommende maj-nummer af gadeavisen, Hus Forbi. Avisens redaktion har som mål at være de hjemløses stemme i det danske mediebillede, og forsøger at skabe debat om hjemløse og andre skæve eksistenser.

Maj-nummerets tema er Unge Hjemløse, og det giver for redaktør, Poul Struve Nielsen, god mening, at det er unge journalistaspiranter der skriver dette nummer.

”I er fremtidens journalister, og en vigtig del af formålet for Hus Forbi er at udbrede kendskabet til forskellige problemstillinger i forhold til socialt udsatte. Det er derfor vigtigt, at de kommende journalister har en viden og kendskab til, hvad der sker på bunden af samfundet,” siger Poul Struve Nielsen.

Poul Struve Nielsen er den eneste fastansatte i redaktionen, der ellers består af freelancejournalister og frivillige. Det er første gang, at redaktionen består af unge højskoleelever.

”Vi har ikke prøvet noget lignende før, i hvert fald ikke i min tid som redaktør. Men vi prøver at inddrage hjemløse i forskellige projekter,” fortæller Poul Struve Nielsen, som har været redaktør på Hus Forbi siden marts 2012.

De unge højskoleelever skal altså ud og møde unge mennekser med helt andre vilkår. Et møde der ifølge Poul Struve Nielsen kan være hårdt men også enormt givende.

”Man får mange specielle oplevelser i mødet med denne farverige gruppe af mennesker. Den daglige omgang med de her gutter og gutinder er som regel sjov og meget farverig, men det er selvfølgelig også hårdt at være vidne til det barske liv, hvor der er mange dødsfald i en tidlig alder,” forklarer Poul Struve Nielsen.

Journalisteleverne skriver artikler til Hus Forbi og arbejder med nyheder i samarbejde med nyhedsbureauet YouGlobe indtil den intensive forberedelse op til journalistuddannelsernes optagelseprøver starter med kurset Journalistdrømme 24. marts.

Poul Struve Nielsen. FOTO: Mie Laurenberg
PuolHus

Ikke kategoriseret

MADS BRÜGGER PÅ BESØG

For Mads Brügger er langskaftede ridestøvler et journalistisk værktøj. Han er kendt for sin gonzo-tilgang til journalistikken – og 26. oktober besøgte han Vallekilde.

Læs mere

KONCERT: BREMER/MCCOY

5. oktober spillede den nytænkende jazzduo Bremer/McCoy en fabelagtig koncert på Vallekilde Højskole.

Læs mere

FOREDRAG MED KASPAR COLLING

Forfatteren bag Den Danske Borgerkrig 2018-24, Kaspar Colling, gæstede Vallekilde.

Læs mere

JAKOB BRO TRIO GAV KONCERT

Vallekilde og gæster kunne nyde den fabelagtige jazzguitarist Jakob Bro og hans trio, som gav koncert på højskolen den 28. november 2016.

Læs mere

VALLEKILDEBAR PÅ DISTORTION

Vallekilde Højskole var med på Distortion i København, klar til at servicere de mange festivalgængere med vand og spil.

Læs mere

SUZANNE BRØGGER KOM FORBI

I samtale med Forfatter-elev Thomas Korsgaard fortalte Suzanne Brøgger 1. juni om sit arbejde, om friheden og ensomheden, skammen og døden.

Læs mere

ELEVER BAG NORDIC GAME JAM

Elever fra Event og Spiludvikling havde – bogstaveligt talt – en finger med i spillet, da verdens største game jam blev afholdt i København den 8. til 10. april 2016.

Læs mere

KRISTOFFER ERIKSEN PÅ BESØG

Hvordan kombinerer man satire med seriøs journalistik? Det fortalte morgenradiovært og satiriker Kristoffer Eriksen om 20. april 2016.

Læs mere

SPILFORSKER OM KUNSTEN AT TABE

Spilforsker Jesper Juul besøgte Vallekilde 15. januar og underviste eleverne på Spiludvikling. Han fortalte om, hvordan det kan være, at vi spiller spil, der er urimeligt svære og derfor meget svære at gennemføre.

Læs mere

JOURNALISTIK OG SPIL I EET

Fotojournalist Steven Achiam fortalte om den prisvindende interaktive dokumentar Deadline Athen på Vallekilde Højskole den 8. december 2015.

Læs mere

FOREDRAG OM SYRIEN

Vallekilde Højskole inviterede den 7. december til foredrag om et af verdens brændpunkter Syrien ved professor Jakob Skovgaard-Petersen.

Læs mere

ELEVER BAG FESTIVALOPLEVELSE

Vallekilde-elever stod bag både opbygning, afvikling og en del af indholdet på innovationsfestivalen Afsnit I i november 2015.

Læs mere

MEDIELEJR LANDEDE PÅ VALLEKILDE

Danmarks næste generation af journalister deltog sammen med Vallekildes elever i Medielejr 2015. Et flot program blev i kombination med fest og årets første sne til en helt særlig weekend.

Læs mere

SENESTE NYT FRA LIBANON

Lilleputnationen Libanon formår trods umulige odds at opretholde fred og orden midt i et overophedet Mellemøsten. Det fortalte journalist Asger Gørup Nielsen på Vallekilde en regnvåd novemberaften.

Læs mere

TRIERS GÅDERUM

Vallekildes grundlægger, Ernst Trier, har taget en skæbnesvanger beslutning. Han vil tage sit eget liv. Dramaet udspiller sig i et gåderum på Vallekilde Højskole.

Læs mere