ELEVER UDGIVER I BERLINGSKE

JOURNALISTIK

FRA IDÉ TIL TRYKT AVIS
Det begyndte med en undren, så et redaktionsmøde, herefter en god håndfuld interviews, og nu er historien endt i Berlingske.

De to journalistelever Sara Hodzic og Signe Stoumann Fosgrau har sammen lavet en historie om vanskelighederne ved at fortælle at man er jomfru, når man har rundet de 20 år.

Tidligere i foråret var de på besøg hos Information, hvor de foreslog historien på et redaktionsmøde, men her blev der takket nej. Det holdt dog ikke pigerne tilbage.

“Vi syntes selv, det var en god historie og et interessant tabu, så vi skrev den på højskolen og sendte den så til Berlingske, som gerne ville have den,” siger Sara.

Fedt at se sit navn på tryk
På højskolen har journalisteleverne lavet stakkevis af opgaver, men det er første gang, at de to piger ser deres eget navn på tryk i en rigtig avis.

“Det er virkelig en fed følelse. Især fordi at de slet ikke har ændret noget. Alle interviews og rubrikker står præcis, som vi har lavet dem. Det er et kæmpe skulderklap,” siger Signe.

I løbet af det halve år på journalistlinjen når man gerne at arbejde sammen med et par forskellige medier. I år har samarbejdspartnere været alt fra Euroman til lokalaviser i Jordan, hvor holdet var på studietur.

JOURNALISTIK

PANIKDAG BLEV TIL PRAKTIKDAG

Rigtig mange gamle vallekillinger har fået deres drømmepraktik på den såkaldte Panikdag, hvor journalist- og mediestuderende skal finde praktikplads.

Læs mere

ELEVER UDGIVER I VICE

Efter journalisternes studierejse til Iran har Lise, Ida og Emma fået udgivet en artikel i webmagasinet Vice.

Læs mere

ELEVER UDGIVER I BERLINGSKE

Journalisteleverne Signe Stoumann Fosgrau og Sara Hodzic har fået en af deres historier solgt til Berlingske. Den handler om at være jomfru i tyverne, og hvorfor det kan være et tabu.

Læs mere

DOKUMENTARIST: “SPRING UD I DET!”

Hvilke udfordringer er der ved at lave dokumentarfilm? Dokumentarfilmsinstruktør Emil Langballe gæstede Vallekilde med et foredrag om sit liv som filmskaber.

Læs mere