EN WEEKEND MED LITTERÆR OVERFLOD

EVENT, FORFATTER, LITT TALK

litt talk_746

LITT TALK 2017

Sjette udgave af Vallekilde Højskoles egen Litteraturfestival, Litt Talk, løb endnu engang af stablen første weekend af februar. De litteraturspækkede dage bød på inspirerende forfatter-talks, scenograferede podcasts i højskolens park, debutantoplæsninger, interviews, bogbingo, litteraturkro og masser af god kaffe.

Det er højskolens egne elever fra Event og Lederskab, der producerer og afvikler festivalen.
En af dem er 21-årige Mathilde Abild Andersen, der til daglig går på Lederskabslinjen. Hun arbejdede som produktionsleder på Litt Talk og havde dermed ansvar for at holde snor i alle tråde og sikre, at alle opgaver var dækket af, intet overlappede og budgetter blev overholdt.

“Det var vildt spændende og meget udfordrende. Jeg befinder mig godt i rollen som problemløseren, der arbejder med det store overblik, og Litt Talk gav mig mulighed for at udfolde netop denne position. Jeg syntes, det var utroligt givende fagligt men også personligt, da jeg mærkede, hvordan jeg agerede i pressede situationer.”

At producere en festival betyder rent praktisk at sørge for alt lige fra scenografi og det visuelle udtryk til mere håndgribelige opgaver som vagtplaner i cafeen, et godt lyd-niveau og indkøb af kaffe til cafeen. For Mathilde Abild Andersen er det oplevelse, hun har lært meget af.

“Jeg syntes selve arrangementet lykkedes godt, og mange af de udfordringer, vi havde undervejs, var ikke synlige for gæsterne, hvilket klart var det vigtigste. Litt Talk har blandt andet lært mig meget om mig selv, og hvordan jeg håndterer stress og dét at turde stole på andres og egne evner i forhold til at stille et projekt på benene og afvikle det med stor succes. Vi kan alt, når bare vi i fællesskab trækker læsset i samme retning.”

litt2_746_300

Bogcafeen, fotograf Claus Starup

amalie_746_300

Forfatter Amalie Laulund Trudsø, fotograf Claus Starup

litt3_746

Et overdimensioneret navneskilt, fotograf Claus Starup

banko_746

En af de glade vindere af bogbanko, fotograf Claus Starup

LITT4_746

Debutant Tine Hoeg signerer bøger, fotograf Signe Hyldegaard Djernæs

litt5

Scenografi til Tim Hinmans podcast Islandske ånder, fotograf Signe Hyldegaard Djernæs

litt6

Godnat højskole, fotograf Signe Hyldegaard Djernæs

EVENT, FORFATTER, LITT TALK

CPH MAKER VAR EN SUCCES

Eleverne på Design&Maker og Event&Lederskab var i weekenden i København for at hjælpe til med forberedelserne af festivalen Copenhagen Maker.

Læs mere

ELEVER VINDER HACKATHON

Hvordan kan man genanvende brugte luftmadrasser? Det gav nogle af Vallekildes elever et godt bud på i weekenden. Nu er de 10.000 kroner rigere.

Læs mere

BESØG AF JENS BLENDSTRUP

Forfatterholdet har netop haft besøg af den anmelderroste Jens Blendstrup til en snak om hans specielle skrivestil og fantastiske fader-fortællinger.

Læs mere

VANDBAR TIL DISTORTION

Event-eleverne fra Vallekilde Højskole stod igen i år bag Bar’Vand til gadefesten Distortion. Hør, hvordan de har bygget baren op fra bunden.

Læs mere

DANMARKSMESTER I STORY SLAM

Vallekilde-eleven Elisabeth Platz blev onsdag aften danmarksmester i Story Slam. To personlige historier og en masse god fortælleteknik sikrede hende sejren.

Læs mere

DIGTOPLÆSNING MED THEIS ØRNTOFT

Digteren Theis Ørntoft gæstede Vallekilde Højskole den 3. maj, hvor han læste op af sine digte.

Læs mere

CLEAN OUT LOUD IGEN I ÅR

Igen i år står elever fra Vallekilde bag Clean Out Loud på Roskilde Festival. Projektet sørger for, at festivalpladsen efterlades efter festivalen uden spor af det festende folk.

Læs mere

SOFIE DIEMER PÅ BESØG

Sofie Diemer debuterede i 2016 med en hudløst ærlig digtsamling om en ung kvinde, der søger efter en mening med det hele. Hun besøgte Vallekilde den 17. april med oplæsning og foredrag.

Læs mere

EN WEEKEND MED LITTERÆR OVERFLOD

Der var både rutinerede forfattere og nye stjernefrø på programmet, da vi første weekend af februar igen slog dørene op til Vallekildes egen litteraturfestival, Litt Talk.

Læs mere

FORFATTERELEV UDGIVER ROMAN

Thomas Korsgaard gik på Forfatter-holdet i foråret 2016. Nu udkommer hans debutroman.

Læs mere

VOLLEY MED FLYGTNINGE

Vallekildes Event-elever bød sammen med DFUNK sidst i november velkommen til en landsdækkende volleyturnering for unge med flygtningebaggrund.

Læs mere

NY SCENE TIL LITT TALK

Elever fornyer Vallekildes litteraturfestival, Litt Talk, med en helt ny scene.

Læs mere

INGEN LITT TALK UDEN ELEVERNE

Igen i år var der litteraturfestival på Vallekilde Højskole. Den 6. og 7. februar bød Litt Talk indenfor til de helt store navne som Kim Leine og Pia Juul og de allernyeste stemmer, som højskolens egne forfatterelever.

Læs mere

CASPAR ERIC UNDERVISTE FORFATTERNE

Den prisvindende unge poet Caspar Eric besøgte Vallekilde, hvor han underviste Forfatterholdet og læste op af sine digtsamlinger.

Læs mere

THEILGAARD OM KLIMAFORANDRINGER

Metrolog fra DR Jesper Theilgaard fortalte om klimaforandringerne som optakt til, at Forfatter- og Spiludviklingselever skal arbejde med klima i den kommende tid.

Læs mere