EN WEEKEND MED LITTERÆR OVERFLOD

EVENT, FORFATTER, LITT TALK

litt talk_746

LITT TALK 2017

Sjette udgave af Vallekilde Højskoles egen Litteraturfestival, Litt Talk, løb endnu engang af stablen første weekend af februar. De litteraturspækkede dage bød på inspirerende forfatter-talks, scenograferede podcasts i højskolens park, debutantoplæsninger, interviews, bogbingo, litteraturkro og masser af god kaffe.

Det er højskolens egne elever fra Event og Lederskab, der producerer og afvikler festivalen.
En af dem er 21-årige Mathilde Abild Andersen, der til daglig går på Lederskabslinjen. Hun arbejdede som produktionsleder på Litt Talk og havde dermed ansvar for at holde snor i alle tråde og sikre, at alle opgaver var dækket af, intet overlappede og budgetter blev overholdt.

“Det var vildt spændende og meget udfordrende. Jeg befinder mig godt i rollen som problemløseren, der arbejder med det store overblik, og Litt Talk gav mig mulighed for at udfolde netop denne position. Jeg syntes, det var utroligt givende fagligt men også personligt, da jeg mærkede, hvordan jeg agerede i pressede situationer.”

At producere en festival betyder rent praktisk at sørge for alt lige fra scenografi og det visuelle udtryk til mere håndgribelige opgaver som vagtplaner i cafeen, et godt lyd-niveau og indkøb af kaffe til cafeen. For Mathilde Abild Andersen er det oplevelse, hun har lært meget af.

“Jeg syntes selve arrangementet lykkedes godt, og mange af de udfordringer, vi havde undervejs, var ikke synlige for gæsterne, hvilket klart var det vigtigste. Litt Talk har blandt andet lært mig meget om mig selv, og hvordan jeg håndterer stress og dét at turde stole på andres og egne evner i forhold til at stille et projekt på benene og afvikle det med stor succes. Vi kan alt, når bare vi i fællesskab trækker læsset i samme retning.”

litt2_746_300

Bogcafeen, fotograf Claus Starup

amalie_746_300

Forfatter Amalie Laulund Trudsø, fotograf Claus Starup

litt3_746

Et overdimensioneret navneskilt, fotograf Claus Starup

banko_746

En af de glade vindere af bogbanko, fotograf Claus Starup

LITT4_746

Debutant Tine Hoeg signerer bøger, fotograf Signe Hyldegaard Djernæs

litt5

Scenografi til Tim Hinmans podcast Islandske ånder, fotograf Signe Hyldegaard Djernæs

litt6

Godnat højskole, fotograf Signe Hyldegaard Djernæs

EVENT, FORFATTER, LITT TALK

CLEAN OUT LOUD 2019

Roskilde Festival og dermed Clean Out Loud er overstået, og de 130 elever fra Vallekilde Højskole, der har designet, opbygget og drevet området, takker af for i år.

Læs mere

JONAS EIKA HOLDT FOREDRAG

Forfatter Jonas Eika læste op og fortalte om sin seneste udgivelse, Efter solen.

Læs mere

CLEAN OUT LOUD VINDER PRIS

Clean Out Loud, Vallekilde Højskoles store projekt på Roskilde Festival, vinder Højskolepædagogisk Pris 2018.

Læs mere

HVAD ER CLEAN OUT LOUD?

Clean Out Loud kombinerer hvert år fest med bæredygtighed på Roskilde Festival.

Læs mere

EVENT & LEDERSKAB PÅ SKOLEBESØG

Event & Lederskab var tidligere på foråret på studietur i Jordan. Nu tager de rundt på folkeskoler med IBIS-projektet Læseraketten og fortæller om deres oplevelser.

Læs mere

GÆSTEUNDERVISER FRA NEW YORK

Tom Klinkowstein er professor på The Pratt Institute i New York. Han var forbi Vallekilde Højskole for at kickstarte en workshop.

Læs mere

ELEVER LAVER LITTERATUR-FESTIVAL

Den første weekend i februar 2018 var Vallekilde Højskole igen vært for litteratur-festivalen Litt Talk. Klik her og se en stemningsvideo fra dagene.

Læs mere

REDIGERING AF EGNE BØGER

På højskolens Forfatter-linje lærer du først og fremmest at skrive godt, men udover det får du også mulighed at lave design til egen bog.

Læs mere

CPH MAKER VAR EN SUCCES

Eleverne på Design&Maker og Event&Lederskab var i weekenden i København for at hjælpe med forberedelserne til festivalen Copenhagen Maker.

Læs mere

ELEVER VINDER HACKATHON

Hvordan kan man genanvende brugte luftmadrasser? Det gav nogle af Vallekildes elever et godt bud på i weekenden. Nu er de 10.000 kroner rigere.

Læs mere

BESØG AF JENS BLENDSTRUP

Forfatterholdet har netop haft besøg af den anmelderroste Jens Blendstrup til en snak om hans specielle skrivestil og fantastiske fader-fortællinger.

Læs mere

VANDBAR TIL DISTORTION

Event-eleverne fra Vallekilde Højskole stod igen i år bag Bar’Vand til gadefesten Distortion. Hør, hvordan de har bygget baren op fra bunden.

Læs mere

DANMARKSMESTER I STORY SLAM

Vallekilde-eleven Elisabeth Platz blev onsdag aften danmarksmester i Story Slam. To personlige historier og en masse god fortælleteknik sikrede hende sejren.

Læs mere

DIGTOPLÆSNING MED THEIS ØRNTOFT

Digteren Theis Ørntoft gæstede Vallekilde Højskole den 3. maj, hvor han læste op af sine digte.

Læs mere

SOFIE DIEMER PÅ BESØG

Sofie Diemer debuterede i 2016 med en hudløst ærlig digtsamling om en ung kvinde, der søger efter en mening med det hele. Hun besøgte Vallekilde den 17. april med oplæsning og foredrag.

Læs mere