ELEVER VINDER HACKATHON

EVENT, LEDERSKAB

DEN BEDSTE IDÉ
Eleverne på Event og Lederskab deltog i weekenden ved Rabalder Hackathon Festival i Roskilde, hvor forskellige grupper skulle konkurrere om at finde på den bedste idé. Overemnet var ‘Affald og genanvendelse’.

To af holdene var besat af Vallekilde-elever, som fredag var taget af sted i samlet flok. På vinderholdet var blandt andet Rasmus Gammeltoft Jensen.

“Det var en fed oplevelse at være med til. Faktisk var det meget uventet, men vi havde jo en god idé, og så var det bare fedt at blive belønnet med en præmie,” siger han.

Genanvendelige luftmadrasser
Med en sejr i bagagen kunne Rasmus og resten af holdet rejse hjem – 10.000 kroner rigere. Den afgørende jury bestod af fem forskellige dommer, som ikke kunne stå for deres miljøvenlige påfund.

Idéen gik nemlig på at lave gamle luftmadrasser på Roskilde Festival om til nye tasker.

“Vi blev irriterede over, hvor besværligt det kan være at tage sine ting med hjem fra Roskilde Festival, og så fik vi den her idé. I løbet af de 24 timer, som vi havde til opgaven, skulle vi både nå at produktudvikle, lave en prototype og ikke mindst en forretningsplan.”

En idé med fremtid
Om idéen med luftmadrastaskerne får ben at gå på inden sommerens festival, ved eleverne ikke endnu. De er dog blevet inviteret til endnu en pitch-runde, hvor de kan vinde 20.000 kroner. Desværre ligger den lige oven i deres studietur, som i år går til Tokyo.

Som elev på Event og Lederskab bliver man ofte kastet ud i mange forskellige projekter. Turen til Hackathon i Roskilde var den første af flere udflugter i løbet af efteråret.

Her ses Event-elev Sarah Mattah Meyer med en prototype.

EVENT, LEDERSKAB

CPH MAKER VAR EN SUCCES

Eleverne på Design&Maker og Event&Lederskab var i weekenden i København for at hjælpe til med forberedelserne af festivalen Copenhagen Maker.

Læs mere

ELEVER VINDER HACKATHON

Hvordan kan man genanvende brugte luftmadrasser? Det gav nogle af Vallekildes elever et godt bud på i weekenden. Nu er de 10.000 kroner rigere.

Læs mere

VANDBAR TIL DISTORTION

Event-eleverne fra Vallekilde Højskole stod igen i år bag Bar’Vand til gadefesten Distortion. Hør, hvordan de har bygget baren op fra bunden.

Læs mere

CLEAN OUT LOUD IGEN I ÅR

Igen i år står elever fra Vallekilde bag Clean Out Loud på Roskilde Festival. Projektet sørger for, at festivalpladsen efterlades efter festivalen uden spor af det festende folk.

Læs mere

EN WEEKEND MED LITTERÆR OVERFLOD

Der var både rutinerede forfattere og nye stjernefrø på programmet, da vi første weekend af februar igen slog dørene op til Vallekildes egen litteraturfestival, Litt Talk.

Læs mere

VOLLEY MED FLYGTNINGE

Vallekildes Event-elever bød sammen med DFUNK sidst i november velkommen til en landsdækkende volleyturnering for unge med flygtningebaggrund.

Læs mere

NY SCENE TIL LITT TALK

Elever fornyer Vallekildes litteraturfestival, Litt Talk, med en helt ny scene.

Læs mere

FORTSÆTTER EFTER TUDEDAG

Vallekilde kan for nogen være svær at slippe. En del af højskolens elever fortsætter med at være involveret i projekter efter deres ophold slutter.

Læs mere

MELLEMØSTEN TUR/RETUR

Mellemøstekspert Jakob Egholm Feldt fortalte om Palæstinakonfliktens historie og de forskellige ideologiske indpakninger, konflikten har haft gennem tiden.

Læs mere

PRE-Be-UN KONCERT

29. marts fik vi besøg af PRE-Be-UN, der med sine hypotiserende toner gav koncert på Vallekilde.

Læs mere

FORÅR I EUROPA OG MELLEMØSTEN

I løbet af foråret tager højskolens elever til Palæstina, Israel, Kurdistan, Irak, Polen, Estland, Letland og Litauen.

Læs mere

BUREAUET I KAMP FOR LITTERATUREN

Vallekildes kreative bureau indsamlede, i forbindelse med Litteratur- og Læsefestivalen, over tre dage drømme på fem udvalgte lokations i Odsherred.

Læs mere

HØJSKOLENS ELEVER VAR I UGANDA

I efteråret 2013 rejser Vallekilde Højskoles TAKE THE LEAD hold til Uganda for at gennemføre deres store afslutningsprojekt i samarbejde med Ungdommens Røde Kors. Skal du med?

Læs mere

VALLEKILDEGLÆDE I JORDAN

TAKE THE LEADs sommerlejr i Jordan blev en stor succes for både deltagere og Vallekillinger.

Læs mere