ELEVER VINDER HACKATHON

EVENT, LEDERSKAB

DEN BEDSTE IDÉ
Eleverne på Event og Lederskab deltog i weekenden ved Rabalder Hackathon Festival i Roskilde, hvor forskellige grupper skulle konkurrere om at finde på den bedste idé. Overemnet var ‘Affald og genanvendelse’.

To af holdene var besat af Vallekilde-elever, som fredag var taget af sted i samlet flok. På vinderholdet var blandt andet Rasmus Gammeltoft Jensen.

“Det var en fed oplevelse at være med til. Faktisk var det meget uventet, men vi havde jo en god idé, og så var det bare fedt at blive belønnet med en præmie,” siger han.

Genanvendelige luftmadrasser
Med en sejr i bagagen kunne Rasmus og resten af holdet rejse hjem – 10.000 kroner rigere. Den afgørende jury bestod af fem forskellige dommer, som ikke kunne stå for deres miljøvenlige påfund.

Idéen gik nemlig på at lave gamle luftmadrasser på Roskilde Festival om til nye tasker.

“Vi blev irriterede over, hvor besværligt det kan være at tage sine ting med hjem fra Roskilde Festival, og så fik vi den her idé. I løbet af de 24 timer, som vi havde til opgaven, skulle vi både nå at produktudvikle, lave en prototype og ikke mindst en forretningsplan.”

En idé med fremtid
Om idéen med luftmadrastaskerne får ben at gå på inden sommerens festival, ved eleverne ikke endnu. De er dog blevet inviteret til endnu en pitch-runde, hvor de kan vinde 20.000 kroner. Desværre ligger den lige oven i deres studietur, som i år går til Tokyo.

Som elev på Event og Lederskab bliver man ofte kastet ud i mange forskellige projekter. Turen til Hackathon i Roskilde var den første af flere udflugter i løbet af efteråret.

Her ses Event-elev Sarah Mattah Meyer med en prototype.

EVENT, LEDERSKAB

CLEAN OUT LOUD 2019

Roskilde Festival og dermed Clean Out Loud er overstået, og de 130 elever fra Vallekilde Højskole, der har designet, opbygget og drevet området, takker af for i år.

Læs mere

CLEAN OUT LOUD VINDER PRIS

Clean Out Loud, Vallekilde Højskoles store projekt på Roskilde Festival, vinder Højskolepædagogisk Pris 2018.

Læs mere

HVAD ER CLEAN OUT LOUD?

Clean Out Loud kombinerer hvert år fest med bæredygtighed på Roskilde Festival.

Læs mere

EVENT & LEDERSKAB PÅ SKOLEBESØG

Event & Lederskab var tidligere på foråret på studietur i Jordan. Nu tager de rundt på folkeskoler med IBIS-projektet Læseraketten og fortæller om deres oplevelser.

Læs mere

GÆSTEUNDERVISER FRA NEW YORK

Tom Klinkowstein er professor på The Pratt Institute i New York. Han var forbi Vallekilde Højskole for at kickstarte en workshop.

Læs mere

ELEVER LAVER LITTERATUR-FESTIVAL

Den første weekend i februar 2018 var Vallekilde Højskole igen vært for litteratur-festivalen Litt Talk. Klik her og se en stemningsvideo fra dagene.

Læs mere

CPH MAKER VAR EN SUCCES

Eleverne på Design&Maker og Event&Lederskab var i weekenden i København for at hjælpe med forberedelserne til festivalen Copenhagen Maker.

Læs mere

ELEVER VINDER HACKATHON

Hvordan kan man genanvende brugte luftmadrasser? Det gav nogle af Vallekildes elever et godt bud på i weekenden. Nu er de 10.000 kroner rigere.

Læs mere

VANDBAR TIL DISTORTION

Event-eleverne fra Vallekilde Højskole stod igen i år bag Bar’Vand til gadefesten Distortion. Hør, hvordan de har bygget baren op fra bunden.

Læs mere

EN WEEKEND MED LITTERÆR OVERFLOD

Der var både rutinerede forfattere og nye stjernefrø på programmet, da vi første weekend af februar igen slog dørene op til Vallekildes egen litteraturfestival, Litt Talk.

Læs mere

VOLLEY MED FLYGTNINGE

Vallekildes Event-elever bød sammen med DFUNK sidst i november velkommen til en landsdækkende volleyturnering for unge med flygtningebaggrund.

Læs mere

KONCERT: BREMER/MCCOY

5. oktober spillede den nytænkende jazzduo Bremer/McCoy en fabelagtig koncert på Vallekilde Højskole.

Læs mere

JAKOB BRO TRIO GAV KONCERT

Vallekilde og gæster kunne nyde den fabelagtige jazzguitarist Jakob Bro og hans trio, som gav koncert på højskolen den 28. november 2016.

Læs mere

VALLEKILDEBAR PÅ DISTORTION

Vallekilde Højskole var med på Distortion i København, klar til at servicere de mange festivalgængere med vand og spil.

Læs mere

ELEVER BAG NORDIC GAME JAM

Elever fra Event og Spiludvikling havde – bogstaveligt talt – en finger med i spillet, da verdens største game jam blev afholdt i København den 8. til 10. april 2016.

Læs mere