SKRIV FIKTION FOR BØRN OG UNGE

19.-25. JULI 2020
Bemærk at der er få pladser tilbage på kurset.
SKRIV FIKTION FOR BØRN OG UNGE
Elsker du at skrive?
Er din hjerne fyldt med gode idéer?
Og har du lyst til at udvikle fiktion for børn og unge?

Så kom og vær med i uge 30, når Vallekilde Højskole og Manuskriptskolen for Børnefiktion slår dørene op til en hel uge med fokus på fiktion og fortælling for børn og unge.
På sommerkurset arbejder vi med storytelling i bred forstand. Der er skriveværksted og foredrag, arbejde med idéudvikling, karakteropbygning, dialog, handling og plot – og vi arbejder på tværs af platforme, så du både kan prøve kræfter med manuskripter til film, tv og bøger.

Vi får også besøg af oplægsholdere fra DR B&U, Gyldendal, Forlaget Carlsen og fra filmbranchen, så du kan høre mere om branchernes syn på fremtidens underholdning til børn og unge.
Udover undervisning og foredrag er der hver dag morgensamling, sang, et fantastisk køkken og smukke, inspirerende omgivelser.

DEM MØDER DU

KURSUSLEDER
Simon Fruelund
simon.fruelund@vallekilde.dk
Simon Fruelund er forfatter med syv bøger på samvittigheden, deriblandt Mælk (1997), Borgerligt tusmørke (2006), Panamericana (2012) og senest Optegnelser fra verdens ende (2018). Han er uddannet fra Københavns Universitet, U.C. Irvine og Forfatterskolen og har blandt andet arbejdet ni år som forlagsredaktør på Gyldendal, før han kom til Vallekilde.

MANUSKRIPTSKOLEN –
ELIN ALGREEN-PETERSEN
Elin Algreen-Petersen har 20 års erfaring med udvikling af fortællinger for børn og unge. Som forlagsredaktør og redaktionschef på Gyldendal har hun blandt andet arbejdet med figurer som Mimbo Jimbo, Vitello og Hunden Ib samt romanuniverser som Dig og mig ved daggry.

MANUSKRIPTSKOLEN –
DENNIS GLINTBORG
Dennis Glintborg er uddannet fra Forfatterskolen for Børnelitteratur i 2012 og har været med til at skabe digitale universer, spil og lydfortællinger til både Ramasjang og Ultra. Er pt. ansat som redaktør på Gyldendal med fokus på digital litteratur og store universer til børn.

TOMAS LAGERMAND LUNDME
Tomas er forfatter til mere end 50 teaterstykker, 25 bøger til børn og unge og 15 hørespil for DR i forskellige genrer som krimi, satire og børneradio. Har derudover arbejdet som manuskriptforfatter på novellefilm og tv-serier for TV2 Play og Zentropa.

ANNE MØRCH HANSEN
Anne Mørch Hansen er uddannet mag.art i litteraturvidenskab, og hun har forsket og undervist i børnelitteratur på Københavns Universitet og anmeldt litteratur og teater ved diverse tidsskrifter og ved dagbladet Information, inden hun blev ansat først som redaktør og siden som redaktionschef på Høst & Søn. Fra 2014 -2019 var hun forlagschef i Rosinante & Co, og sidder i dag som redaktionschef for Gyldendal Børn & Unge.

CHRISTIAN BACH
Christian Bach har arbejdet i forlagsbranchen i 10 år. Først som redaktør i Gyldendal Uddannelse, hvor han bl.a. arbejdede med undervisningsforløb til børne- og ungdomslitteratur. Siden som markedschef hos Gyldendal Børn og Unge. Siden maj 2017 har Christian været forlagschef på Forlaget Carlsen.

FORSTANDER OG KURSUSLEDER
Torben Smidt Hansen
Mobil: 2012 0322
tsh@vallekilde.dk
Forstander på Vallekilde Højskole siden 2010 og uddannet journalist. Har arbejdet i DR i 21 år som reporter, programudvikler, leder af DR Ung og DR Kultur, redaktionschef i DR Dokumentar, og kanalchef for radiokanalen P2 samt ansvarlig for kultur på tværs af medier. Han er desuden dybt fascineret af begivenheder i verdensrummet.
PRISER
Indkvartering på deleværelse: 4.050 kr.
Indkvartering på eneværelse: 4.575 kr.
Privat bad kan tilkøbes for 525 kr. per deltager.

Prisen inkluderer alle måltider, the, kaffe og mellemmåltider. Vallekilde Højskole har trådløst internet, sauna, biograf, gymnastiksal, pejsestue og musiklokaler til fri afbenyttelse og afslapning.

TILMELDING

DIT NAVN

DIN E-MAIL

DIT TELEFONNUMMER

DIN ADRESSE

DIT POSTNUMMER

DIN BY

DIT CPR-NUMMER

INDKVARTERING

EVENTUELLE SPØRGSMÅL


For spørgsmål kontakt os på vallekilde@vallekilde.dk eller telefon 5965 6045.

 

EFTERÅRSHOLDET NÆSTEN UDSOLGT

Vi har få pladser på Podcast til efteråret, men alle andre hovedfag er nu fyldt op. Du kan skrive dig på venteliste eller tilmelde dig foråret 2021, hvor der stadig er pladser.

Læs mere

INFORMATION VEDR. CORONA

Her kan du læse om vores tiltag i forhold til corona-pandemien.

Læs mere

KOM PÅ BESØG

Hvis du overvejer at tage på højskole, vil vi gerne invitere dig på besøg til en rundvisning og en snak.
Vi betaler din transport (op til 500 kr.) og giver en god frokost.

Læs mere

BRUG FOR ET BREAK?

Studerer du på en videregående uddannelse? Og har du brug for et break? Tag et pitstop på Vallekilde til efteråret.

Læs mere

SE HØJSKOLEN

På Vallekilde Højskole kommer du til at bo i smukke omgivelser. Klik her og se billeder af haven, værelserne, foredragssalen og meget mere.

Læs mere

HVAD ER CLEAN OUT LOUD?

Clean Out Loud kombinerer hvert år fest med bæredygtighed på Roskilde Festival.

Læs mere

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

Følg med i højskolens daglige liv på Instagram, hvor du får et indblik i elevernes og din (måske) kommende hverdag. Find os på @vallekildehojskole.

Læs mere

VIDEO: EN DAG PÅ VALLEKILDE

Hvordan er livet på en højskole? Se denne video, og hør hvad Jonathan og Alma laver på en typisk dag.

Læs mere

SE VORES VALGFAG

Bag din egen pizza, lær at spille tennis eller dyk ned i podcastens univers. Læs om alle vores valgfag.

Læs mere

HØJSKOLEMAD I SÆRKLASSE

På Vallekilde Højskole er vi stolte af vores køkken. Derfor kan du følge @vallekildemad på Instagram og få smagfulde opdateringer.

Læs mere

VIDEO AF HVERDAGEN

Hvordan ser hverdagen ud på Vallekilde Højskole? Klik her og få et indblik i højskolelivet.

Læs mere

2. AUGUST – HOLDSTART EFTERÅR

Efterårsholdet starter den 2. august 2020. Her kan du læse mere om efteråret – vi glæder os til at se dig.

Læs mere

FOREDRAG MED VINCENT F. HENDRICKS

Vi blev klogere på alt fra demokrati, fake news, ekkokamre til identitetspolitik, da vi 14. november 2019 slog dørene op til en hæsblæsende aften i selskab med filosofiprofessor Vincent F. Hendricks.

Læs mere

DEN NYE STIL LIVE

Pelle Peter Jencel tog os med på et vildt ridt gennem dansk raphistorie, da han gæstede Vallekilde Højskole med Den Nye Stil Live. Med sig havde han Hennedub, som står bag cirka alle de hits, du hører i din radio.

Læs mere

JONAS EIKA HOLDT FOREDRAG

Forfatter Jonas Eika læste op og fortalte om sin seneste udgivelse, Efter solen.

Læs mere

AT BLIVE VEN MED SIG SELV

Journalistik-elev Alina Yasmin Manniche Jensen beskriver i denne modige klumme om højskoleliv, hvordan det føles at bliver ven med sig selv.

Læs mere

SOM EN KO PÅ EN GRÆSMARK

“Højskole er muligheden for, at alle os staldkøer kan nyde livet,” skriver Journalistik-elev Silas Moody Jakobsen i denne klumme om højskoleliv.

Læs mere

FARVEL TIL MASKEN PÅ VALLEKILDE

Isabella Canto Nielsen fra Journalistik skrev i foråret 2019 en fin klumme om højskolekærlighed, om at tage masken af og om at føle sig elsket, når man føler sig grim.

Læs mere

DOBBELT CAVLING-VINDER PÅ BESØG

Kan journalistik gøre en forskel? Det spørgsmål besvarede den dobbelte Cavling-vinder journalist Anders-Peter Mathiasen, da han besøgte Vallekilde Højskole 20. marts.

Læs mere

FARVEL TIL KRÆFTEN OG HØJSKOLEN

Efter ni år som forretningsfører siger Anne-Birthe Køppen farvel til Vallekilde Højskole. Lasse Hjeresen Wraae fra Journalistik E18 tegner et portræt.

Læs mere

ELEVER HOLDT BYTTEMARKED

Valgfaget Klimakampen inviterede til byttemarked i Øvelseshuset 31. marts.

Læs mere

FOREDRAG OM KØN, SEX OG MAGT

Med udgangspunkt i bestselleren En fandens mand fortalte Anders Haahr Rasmussen sin egen historie om at være hvid, heteroseksuel mand i en feministisk tidsalder.

Læs mere

KLIMA PÅ DAGSORDENEN

Vi blev klædt på til det kommende folketingsvalg, da en række politikere gæstede Vallekilde til en debat om tidens største spørgsmål: klimaet.

Læs mere