FORFATTERELEV UDGIVER ROMAN

FORFATTER, LITT TALK

Thomas Korsgaard_746x400

TIDLIGERE ELEV ROMANDEBUTERER
Det er svært at gøre udbyttet af et højskoleophold op. Nye venner, ny viden, timevis af filmhygge, litervis af te. For Thomas Korsgaard, elev på Forfatter-holdet i foråret 2016, var der dog særligt een ting, han kunne tage med sig videre fra Vallekilde: hundredevis af sider i hans kommende roman.

Den 2. februar udkommer Thomas Korsgaards debutroman, Hvis der skulle komme et menneske forbi, på Lindhardt & Ringhof. Han var begyndt at skrive på manuskriptet, før han startede på højskole, men opholdet satte skub i processen.

“På højskolen fik jeg et sted at tale om tekster og bøger med andre, der nørder litteratur, fortæller Thomas Korsgaard. “Og uden en lærer som Simon Fruelund ville jeg aldrig være kommet så langt, så hurtigt. Han var så god til at hjælpe én til at få sat ord på, hvad man ville med sin tekst. Det var meget motiverende, og jeg tog fra Vallekilde sidste sommer med en gejst og en arbejdslyst til kun at fokusere på mine tekster,” siger den debuterende forfatter.

Der har været stor opmærksomhed omkring udgivelsen med interviews i blandt andet Politiken, Berlingske og Radio24syv.

“Det er nervepirrende at skulle udgive. Jeg aner ikke, hvordan det kommer til at gå. Jeg er virkelig glad, men det er sgu også lidt hårdt. Det er jo hjerteblod, der ligger i den lille bog,” fortæller Thomas Korsgaard.

Du kan høre Thoms Korsgaard læse op på Vallekilde Højskoles egen litteraturfestival, Litt Talk, søndag den 5. februar.
Programmet byder også på en anden tidligere Vallekilde-elev. Luca Talamona, som også har gået på Vallekildes Forfatter-hold, debuterer på Forlaget Gladiator i foråret med digtsamlingen Alcatraz, og kan altså også opleves på Litt Talk.

Herudover byder programmet på navne som Jens Smærup Sørensen, Kirsten Thorup, Trisse Gejl + en lang række andre forfattere og skrivetalenter.
Billetter kan købes på Billetto.

FORFATTER, LITT TALK

BESØG AF JENS BLENDSTRUP

Forfatterholdet har netop haft besøg af den anmelderroste Jens Blendstrup til en snak om hans specielle skrivestil og fantastiske fader-fortællinger.

Læs mere

DANMARKSMESTER I STORY SLAM

Vallekilde-eleven Elisabeth Platz blev onsdag aften danmarksmester i Story Slam. To personlige historier og en masse god fortælleteknik sikrede hende sejren.

Læs mere

DIGTOPLÆSNING MED THEIS ØRNTOFT

Digteren Theis Ørntoft gæstede Vallekilde Højskole den 3. maj, hvor han læste op af sine digte.

Læs mere

SOFIE DIEMER PÅ BESØG

Sofie Diemer debuterede i 2016 med en hudløst ærlig digtsamling om en ung kvinde, der søger efter en mening med det hele. Hun besøgte Vallekilde den 17. april med oplæsning og foredrag.

Læs mere

EN WEEKEND MED LITTERÆR OVERFLOD

Der var både rutinerede forfattere og nye stjernefrø på programmet, da vi første weekend af februar igen slog dørene op til Vallekildes egen litteraturfestival, Litt Talk.

Læs mere

FORFATTERELEV UDGIVER ROMAN

Thomas Korsgaard gik på Forfatter-holdet i foråret 2016. Nu udkommer hans debutroman.

Læs mere

NY SCENE TIL LITT TALK

Elever fornyer Vallekildes litteraturfestival, Litt Talk, med en helt ny scene.

Læs mere

INGEN LITT TALK UDEN ELEVERNE

Igen i år var der litteraturfestival på Vallekilde Højskole. Den 6. og 7. februar bød Litt Talk indenfor til de helt store navne som Kim Leine og Pia Juul og de allernyeste stemmer, som højskolens egne forfatterelever.

Læs mere

CASPAR ERIC UNDERVISTE FORFATTERNE

Den prisvindende unge poet Caspar Eric besøgte Vallekilde, hvor han underviste Forfatterholdet og læste op af sine digtsamlinger.

Læs mere

THEILGAARD OM KLIMAFORANDRINGER

Metrolog fra DR Jesper Theilgaard fortalte om klimaforandringerne som optakt til, at Forfatter- og Spiludviklingselever skal arbejde med klima i den kommende tid.

Læs mere

AFRIKANSKE ORDKUNSTNERE PÅ BESØG

Afrikanske ordkunstnere besøgte Vallekildes forfatterelever 24. september til en dag om identitet, levende ord og masser af poetry slam.

Læs mere

GENSYN MED LITT TALK

Litt Talk 2015 kan nu opleves online. Se eller gense blandt andre Carsten Jensen, Maren Uthaug og Lene Kaaberbøl på litteraturfestivalens egen internet-kanal, Litt Talk Channel.

Læs mere

ØVIG FORTALTE OM ETIK

Forfatter og journalist Peter Øvig Knudsen besøgte Vallekilde med et foredrag om sit arbejde som dokumentarist og om de etiske dilemmaer, han er stødt på undervejs.

Læs mere

NORDENHOF PÅ FORFATTER-LINJEN

Forfatter-eleverne har haft besøg af den prisvindende forfatter, Asta Olivia Nordenhof, der især er kendt for sine barske prosa-digte.

Læs mere

CHILENSK FORFATTERBESØG

Forfatterlinjen fik besøg af den prisbelønnede chilenske forfatter Alejandro Zambra, der er aktuel med sin roman Bonsai på dansk.

Læs mere