FORFATTERELEV UDGIVER ROMAN

FORFATTER, LITT TALK

Thomas Korsgaard_746x400

TIDLIGERE ELEV ROMANDEBUTERER
Det er svært at gøre udbyttet af et højskoleophold op. Nye venner, ny viden, timevis af filmhygge, litervis af te. For Thomas Korsgaard, elev på Forfatter-holdet i foråret 2016, var der dog særligt een ting, han kunne tage med sig videre fra Vallekilde: hundredevis af sider i hans kommende roman.

Den 2. februar udkommer Thomas Korsgaards debutroman, Hvis der skulle komme et menneske forbi, på Lindhardt & Ringhof. Han var begyndt at skrive på manuskriptet, før han startede på højskole, men opholdet satte skub i processen.

“På højskolen fik jeg et sted at tale om tekster og bøger med andre, der nørder litteratur, fortæller Thomas Korsgaard. “Og uden en lærer som Simon Fruelund ville jeg aldrig være kommet så langt, så hurtigt. Han var så god til at hjælpe én til at få sat ord på, hvad man ville med sin tekst. Det var meget motiverende, og jeg tog fra Vallekilde sidste sommer med en gejst og en arbejdslyst til kun at fokusere på mine tekster,” siger den debuterende forfatter.

Der har været stor opmærksomhed omkring udgivelsen med interviews i blandt andet Politiken, Berlingske og Radio24syv.

“Det er nervepirrende at skulle udgive. Jeg aner ikke, hvordan det kommer til at gå. Jeg er virkelig glad, men det er sgu også lidt hårdt. Det er jo hjerteblod, der ligger i den lille bog,” fortæller Thomas Korsgaard.

Du kan høre Thoms Korsgaard læse op på Vallekilde Højskoles egen litteraturfestival, Litt Talk, søndag den 5. februar.
Programmet byder også på en anden tidligere Vallekilde-elev. Luca Talamona, som også har gået på Vallekildes Forfatter-hold, debuterer på Forlaget Gladiator i foråret med digtsamlingen Alcatraz, og kan altså også opleves på Litt Talk.

Herudover byder programmet på navne som Jens Smærup Sørensen, Kirsten Thorup, Trisse Gejl + en lang række andre forfattere og skrivetalenter.
Billetter kan købes på Billetto.

FORFATTER, LITT TALK

JONAS EIKA HOLDT FOREDRAG

Forfatter Jonas Eika læste op og fortalte om sin seneste udgivelse, Efter solen.

Læs mere

ELEVER LAVER LITTERATUR-FESTIVAL

Den første weekend i februar 2018 var Vallekilde Højskole igen vært for litteratur-festivalen Litt Talk. Klik her og se en stemningsvideo fra dagene.

Læs mere

REDIGERING AF EGNE BØGER

På højskolens Forfatter-linje lærer du først og fremmest at skrive godt, men udover det får du også mulighed at lave design til egen bog.

Læs mere

BESØG AF JENS BLENDSTRUP

Forfatterholdet har netop haft besøg af den anmelderroste Jens Blendstrup til en snak om hans specielle skrivestil og fantastiske fader-fortællinger.

Læs mere

DANMARKSMESTER I STORY SLAM

Vallekilde-eleven Elisabeth Platz blev onsdag aften danmarksmester i Story Slam. To personlige historier og en masse god fortælleteknik sikrede hende sejren.

Læs mere

DIGTOPLÆSNING MED THEIS ØRNTOFT

Digteren Theis Ørntoft gæstede Vallekilde Højskole den 3. maj, hvor han læste op af sine digte.

Læs mere

SOFIE DIEMER PÅ BESØG

Sofie Diemer debuterede i 2016 med en hudløst ærlig digtsamling om en ung kvinde, der søger efter en mening med det hele. Hun besøgte Vallekilde den 17. april med oplæsning og foredrag.

Læs mere

EN WEEKEND MED LITTERÆR OVERFLOD

Der var både rutinerede forfattere og nye stjernefrø på programmet, da vi første weekend af februar igen slog dørene op til Vallekildes egen litteraturfestival, Litt Talk.

Læs mere

FORFATTERELEV UDGIVER ROMAN

Thomas Korsgaard gik på Forfatter-holdet i foråret 2016. Nu udkommer hans debutroman.

Læs mere

FOREDRAG MED KASPAR COLLING

Forfatteren bag Den Danske Borgerkrig 2018-24, Kaspar Colling, gæstede Vallekilde.

Læs mere

SUZANNE BRØGGER KOM FORBI

I samtale med Forfatter-elev Thomas Korsgaard fortalte Suzanne Brøgger 1. juni om sit arbejde, om friheden og ensomheden, skammen og døden.

Læs mere

NY SCENE TIL LITT TALK

Elever fornyer Vallekildes litteraturfestival, Litt Talk, med en helt ny scene.

Læs mere

INGEN LITT TALK UDEN ELEVERNE

Igen i år var der litteraturfestival på Vallekilde Højskole. Den 6. og 7. februar bød Litt Talk indenfor til de helt store navne som Kim Leine og Pia Juul og de allernyeste stemmer, som højskolens egne forfatterelever.

Læs mere

CASPAR ERIC UNDERVISTE FORFATTERNE

Den prisvindende unge poet Caspar Eric besøgte Vallekilde, hvor han underviste Forfatterholdet og læste op af sine digtsamlinger.

Læs mere

THEILGAARD OM KLIMAFORANDRINGER

Metrolog fra DR Jesper Theilgaard fortalte om klimaforandringerne som optakt til, at Forfatter- og Spiludviklingselever skal arbejde med klima i den kommende tid.

Læs mere