FORTÆL, FORTÆL 2019

14.-20. JULI 2019 – OBS! KURSET ER UDSOLGT

En uges festlig, underfundig, tankevækkende og total gøglet sommerhøjskole for hele familien. Foredrag for de voksne. Vilde workshops for børnene. Udfordringer for alle i fællesskab. Snobrød. Musik. Mad. Strand. Fodbold. Kælderfester. Lyse nætter.

ÅRETS TEMA: HJEM
Under overskriften ”Hjem” inviterer højskolegruppen Fortæl fortæl og Vallekilde Højskole til en uges festlig, underfundig, tankevækkende og vild sommerhøjskole for hele familien. Ugens tema udfoldes og undersøges i foredrag, workshops og børneværksteder – og i sangaftner snobrødsbagning, skattejagtsløbning og alt muligt andet, som vi selv finder på.

Fortæl Fortæl er nemlig højskole skabt i fællesskab ud fra devisen: Alle er med! På Fortæl fortæl er der ingen lærere og ingen elever – kun én stor flok af gode mennesker, der alle sammen er med til at skabe årets bedste sommeruge.

Som deltager byder man ind med et foredrag, et børneværksted, en musikaften, en morgensamling – eller hvad man nu ellers kan finde på inden for rammerne og inden for ideen om hjem.

Så apropos hjem:
Der er H.C. Andersens sang om Danmark, hvor jeg har hjemme. Der er hjem til Århus og Hjem-Is. Der er eventyret, som er skrevet et sted mellem noget, der er hjemme og ude og hjemme igen, og der er hjemmesko, hjemmebag og minder fra en hjemegn.

Der er spørgsmålet om, hvor du så har hjemme – og der er nogen, som er en hjemmefødning. Der er hjemløse og hjemfaldne. Der er ord, som siger velkommen hjem, og der er knus, som betyder det samme.
Så find hjem – eller ud.
Eller find bare til Vallekilde.

DIT BIDRAG
Har du allerede nu ideer til, hvad dit bidrag til kurset kan være, så skriv fluks dine ideer på tilmeldingen. Bidragene kan være i form af kursets faste formater:

Morgensamling (én dag, 20 min)
Børneværksteder (4 dage, 2 timer om dagen)
Foredrag (én dag, én time)
Aftenarrangementer (én aften)
Familieværksteder (4 dage, 2 timer om dagen)
Onsdagsløb (én dag, tre timer)
Fredagsfest (én aften, til den lyse morgen)

-men du er også mere end velkommen til selv at byde ind med ideer til programmet, der ikke har noget navn i forvejen!
Når du er tilmeldt kurset, vil du blive kontaktet af kursets arrangementsgruppe med hensyn til aftalen om det endelige bidrag til det samlede program.

Er du allerede tilmeldt, så skriv gerne en mail til lisekorsgaard@gmail.com – med gode ideer til programmet og dit helt eget bidrag.

KURSUSLEDER

MARIKE JENSEN
Marike er uddannet journalist fra Journalisthøjskolen i Aarhus. Hun har arbejdet med tv-produktion siden 2006 og har blandt andet lavet Operation X til TV2, afslørende dokumentarprogrammer om finanskrisen til DR 1 og magasinprogrammer som forbrugerprogrammet Basta på TV2 og Detektor på DR2.
Hun bor i en lille landsby ved Roskilde Fjord og bruger en del af sin fritid på fællesskabet i den lille flække.
PRISER
Børn 0-2 år: 720 kr.
Børn 3-5 år: 1.335 kr.
Børn 6-11 år: 1.755 kr.
Børn 12-17 år: 2.280 kr.
Voksne: 3.800 kr.

Prisen inkluderer alle måltider, the, kaffe og mellemmåltider. Vallekilde Højskole har vidunderlig have, sauna, biograf, gymnastiksal, pejsestue og musiklokaler til fri afbenyttelse og afslapning.
TILMELDING
OBS! Kurset er udsolgt!

17. OKTOBER – IDA RUD

Ida Rud har kæmpet det meste af sit liv for at holde af sin krop. Hør hende fortælle, hvordan hun har vendt dårlige oplevelser til en styrke, og hvordan hun har lært at acceptere sin krop, som den nu engang er. Alle er velkomne.

Læs mere

14. NOVEMBER – VINCENT F. HENDRICKS

Bliv klogere på alt fra demokrati, fake news, ekkokamre og identitetspolitik, når vi slår dørene op til en aften i selskab med filosofiprofessor Vincent F. Hendricks.

Læs mere

TÆT PÅ UDSOLGT

Forårets hold er tæt på at være udsolgt. Lige nu har vi kun enkelte pladser på Spiludvikling.
Tilmeld dig eller skriv dig på venteliste her. Husk, at du allerede nu kan tilmelde dig til efteråret 2020.

Læs mere

CLEAN OUT LOUD 2019

Roskilde Festival og dermed Clean Out Loud er overstået, og de 130 elever fra Vallekilde Højskole, der har designet, opbygget og drevet området, takker af for i år.

Læs mere

3. JANUAR – HOLDSTART FORÅR

Forårsholdet starter fredag den 3. august. Klik her for at tilmelde dig.

Læs mere

KOM PÅ BESØG

Hvis du overvejer at tage på højskole, vil vi gerne invitere dig på besøg til en rundvisning og en snak.
Vi betaler din transport (op til 500 kr.) og giver en god frokost.

Læs mere

NYT HOVEDFAG: PODCAST

Vi har fået et nyt hovedfag: Podcast. Faget er for alle, der har lyst til at fortælle gode historier med lyd.

Læs mere

FOREDRAG OM KØN, SEX OG MAGT

Med udgangspunkt i bestselleren En fandens mand fortalte Anders Haahr Rasmussen sin egen historie om at være hvid, heteroseksuel mand i en feministisk tidsalder.

Læs mere

BRUG FOR ET BREAK?

Studerer du på en videregående uddannelse? Og har du brug for et break? Tag et pitstop på Vallekilde til efteråret.

Læs mere

SE HØJSKOLEN

På Vallekilde Højskole kommer du til at bo i smukke omgivelser. Klik her og se billeder af haven, værelserne, foredragssalen og meget mere.

Læs mere

HVAD ER CLEAN OUT LOUD?

Clean Out Loud kombinerer hvert år fest med bæredygtighed på Roskilde Festival.

Læs mere

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

Følg med i højskolens daglige liv på Instagram, hvor du får et indblik i elevernes og din (måske) kommende hverdag. Find os på @vallekildehojskole.

Læs mere

VIDEO: EN DAG PÅ VALLEKILDE

Hvordan er livet på en højskole? Se denne video, og hør hvad Jonathan og Alma laver på en typisk dag.

Læs mere

REJS UD I VERDEN MED VALLEKILDE

Alle vores hovedfag tager på studieture til spændende destinationer. Læs mere om forårets rejser her.

Læs mere

SE VORES VALGFAG

Bag din egen pizza, lær at spille tennis eller dyk ned i podcastens univers. Læs om alle vores valgfag.

Læs mere

HØJSKOLEMAD I SÆRKLASSE

På Vallekilde Højskole er vi stolte af vores køkken. Derfor kan du følge @vallekildemad på Instagram og få smagfulde opdateringer.

Læs mere

VIDEO AF HVERDAGEN

Hvordan ser hverdagen ud på Vallekilde Højskole? Klik her og få et indblik i højskolelivet.

Læs mere

7. NOVEMBER – HØJSKOLERNE 175 ÅR

Højskolerne fylder 175 år. Kom til jubilæumsfejring med kagebord, højskolesang, fællesspisning og udstilling den 7. november 2019.

Læs mere

5. DECEMBER – DEN NYE STIL LIVE

Tag med på et vildt ridt gennem dansk raphistorie, når Pelle Peter Jensen gæster Vallekilde Højskole med Den Nye Stil Live Show.

Læs mere

JONAS EIKA HOLDT FOREDRAG

Forfatter Jonas Eika læste op og fortalte om sin seneste udgivelse, Efter solen.

Læs mere

AT BLIVE VEN MED SIG SELV

Journalistik-elev Alina Yasmin Manniche Jensen beskriver i denne modige klumme om højskoleliv, hvordan det føles at bliver ven med sig selv.

Læs mere

SOM EN KO PÅ EN GRÆSMARK

“Højskole er muligheden for, at alle os staldkøer kan nyde livet,” skriver Journalistik-elev Silas Moody Jakobsen i denne klumme om højskoleliv.

Læs mere

FARVEL TIL MASKEN PÅ VALLEKILDE

Isabella Canto Nielsen fra Journalistik skrev i foråret 2019 en fin klumme om højskolekærlighed, om at tage masken af og om at føle sig elsket, når man føler sig grim.

Læs mere

KOM MED RØST PÅ ROSKILDE

Talerskolen Røst skal på Roskilde Festival, og du kan komme med, hvis du vil være med til at formidle årets line-up gennem musiktaler.

Læs mere

DOBBELT CAVLING-VINDER PÅ BESØG

Kan journalistik gøre en forskel? Det spørgsmål besvarede den dobbelte Cavling-vinder journalist Anders-Peter Mathiasen, da han besøgte Vallekilde Højskole 20. marts.

Læs mere