GAME JAM AMOK

SPILUDVIKLING

exile_all

EXILE GAME JAM 2014
Exile Game Jam 2014: Bål og eksperimenter, blindbagning og spil-jamming

Første weekend i maj var det igen tid til Exile Spring Jam – et kombineret eksperimentarium, hyggeweekend og spil-jamming for 70 danske som udenlandske spilskabere.

Målet med Exile Spring Jam er blot at sætte rammerne for, at spilskabere kan lege nye former for spil og ideer frem på fire dage, og gerne også lege med ny teknologi eller udfordre sig selv på nye måder. Det blev særligt fremhævet i år, da Game Jam’et havde tre overordnede dogmer: 1) skab noget nyt, 2) skab noget, du ikke har lavet før og 3) få en ven.

Weekendens resultater
Weekenden resulterede i over 30 spilbare prototyper på spil og lege, som ikke skulle kunne sælge eller tjene penge men i stedet udforske, hvordan spil og lege også kan skabes.

Et eksempel var et meget fysisk tabletspil (se billede 1 herunder), hvor to spillere skal sætte to tablets sammen ryg mod ryg og dernæst udforske en virtuel kube sammen. Et andet projekt, som også vandt dommerprisen “Best to Watch”, var spillet ‘Bake with Friends’ (se billede 2), hvor en spiller tog en Oculus Rift-VR headset på, mens en andens hænder blev opfanget af et Kinect-kamera (særligt kamera, der kan aflæse kropsbevægelser, og som kan bruges til at styre spillene med).

Exile Spring Jam handler derfor aldrig om de færdige spil, men om processen, om samværet og hyggen og om at udforske spilmediets kunnen og sine egne evner som spilskaber.

Til slut vandt to spil årets pris for “Most votes” – spillet Super Air Flyers af den svenske spilskaber Nifflas og spillet Javelin fra Martin Fasterholdt. Førstnævnte er et utrolig flot 3D-flyvespil, mens sidstnævnte handler om at flygte fra et fængsel og nå at stjæle spyd fra fjenderne og kaste dem tilbage i hovedet på dem.

Derudover blev der uddelt følgende priser:

Most emotional game: Old Man goes to Exile. Et narrativt spil om en gammel mand, der konstant bliver forstyrret af sine børn og ender med at flygte fra det hele – til Exile på Vallekilde Højskole.

Best to watch: Bake with Friends – en bagesimulator for to spillere.

Best meta-game: King of Colors – et meta-kortspil om Per Arnoldi.

Better than I thought Award: Hidden in plain text. Et action-spil for to spillere, hvor den ene spiller skal forsøge at gemme sig i en masse tekst på skærmen, mens den anden skal finde ham/hende.

Most commercial game: Westory. En kollektiv historie-fortællings-app, hvor flere spillere indtaler hver deres 7 sekunder af historien og sender den videre.

Feministic: Cunt Touch This. Et tegnespil baseret på sort/hvide-stregtegninger af kvindens kønsorganer.

Most Newtonian Gravitation game: Newtonian Gravitation. Et spil om Newtonian tyngdekraft.

Tech award: Super Air Flyers. Et 3D-flyvespil, hvor man skal nå igennem en række ringe.

Knowledge +1001 award: Boredom Simulator. Et Oculus Rift-spil, hvor man skal køre i turist-bus med sin kedelige kæreste, der konstant plabrer løs.

Læs mere om spillene og download dem selv her.

Læs mere om Exile Spring Jam på IGDA (International Game Developers Association).

Foto: Anchel Labena

Foto: Anchel Labena

Foto: Anchel Labena

Foto: Anchel Labena

SPILUDVIKLING

VIDEO: ESCAPE ROOM

Eleverne på Spiludvikling har lavet deres helt eget Escape Room. Kig med her og få en guidet rundvisning.

Læs mere

BØRNESPIL UDVIKLET PÅ VALLEKILDE

Hvert år afholdes Exile Game Jam på Vallekilde Højskole. Her mødes ildsjæle fra spilbranchen og udvikler nye spil. Nu har de lavet et til børn.

Læs mere

LAV ET SPIL PÅ 36 TIMER

Kan man lave sit eget spil på under 3 dage? Philip og David fra linjen Spiludvikling viser her, hvordan de har designet og programmeret et simpelt fodboldspil.

Læs mere

NY UNDERVISER PÅ SPILUDVIKLING

Martin Skarregaard er ny lærer på Vallekilde Højskole. Han skal assistere Thomas Vigild på linjen Spiludvikling.

Læs mere

SPILUDVIKLERE PÅ KONFERENCE

Spiludviklerne har netop været tre dage i Malmø på Nordic Game Conference, hvor de lærte om alt fra lyddesign til storytelling i spil.

Læs mere

SPIL SOM PTSD-BEHANDLING

Kan computerspil hjælpe PTSD-ramte krigsveteraner med at overkomme dagligdags opgaver som besøg i supermarkedet? Det gjorde spiludvikler Christoffer Holmgård os klogere på, da han besøgte Vallekilde.

Læs mere

ELEVER BAG NORDIC GAME JAM

Elever fra Event og Spiludvikling havde – bogstaveligt talt – en finger med i spillet, da verdens største game jam blev afholdt i København den 8. til 10. april 2016.

Læs mere

SPILFORSKER OM KUNSTEN AT TABE

Spilforsker Jesper Juul besøgte Vallekilde 15. januar og underviste eleverne på Spiludvikling. Han fortalte om, hvordan det kan være, at vi spiller spil, der er urimeligt svære og derfor meget svære at gennemføre.

Læs mere

JOURNALISTIK OG SPIL I EET

Fotojournalist Steven Achiam fortalte om den prisvindende interaktive dokumentar Deadline Athen på Vallekilde Højskole den 8. december 2015.

Læs mere

TRIERS GÅDERUM

Vallekildes grundlægger, Ernst Trier, har taget en skæbnesvanger beslutning. Han vil tage sit eget liv. Dramaet udspiller sig i et gåderum på Vallekilde Højskole.

Læs mere

FÆLLESPROJEKT OM SPILFESTIVAL

Børn og voksne kom og legede med Vallekilde til spilfestivalen w00t på Frederiksberg. Elever fra Spiludvikling og Bureauet designede legende installationer i det offentlige rum.

Læs mere

SPIL SOM KOMMUNIKATION

Anne Mette Thorhauge, lektor på KU, holdt foredrag på Vallekilde Højskole om brugen af computerspil og spilmekanikker som dokumentar.

Læs mere

LYDEN AF ET SPIL

Game Academy fik besøg af den erfarne spilkomponist og lydskaber Morten Mygind, som gæsteunderviste eleverne i at skabe lyd og musik til spil.

Læs mere

GAME JAM AMOK

Første weekend i maj var det atter tid til Exile Spring Jam – et kombineret eksperimentarium, hyggeweekend og spil-jamming for 70 danske som udenlandske spilskabere.

Læs mere

SPIL MED GAME ACADEMY

Download en række mini-spil, designet og programmet af eleverne på vores spiludviklingslinje, og få en smagsprøve på, hvad vi blandt andet arbejder med på Game Academy.

Læs mere