ELEVER INTERVIEWER HAARDER

Ikke kategoriseret

Haarder 746x300

HAARDER OG LEJLIGHEDSSANGENE
Lad være med at skrive lejlighedssange, hvis ikke du er god til det. Det råd kunne de tre Vallekilde-elever Asbjørn Hildebrandt Christensen, Nana Nordentoft og Kristoffer Kvalvik tage med hjem fra Christiansborg efter et interview med Bertel Haarder om hans store passion: lejlighedssange. De tre journalist-spirer var ellers sikre på, at interviewaftalen den 27. maj kl. 15.00 blev aflyst, for om formiddagen kunne de på storskærmen i Vallekildes foredragssal se Helle Thorning udskrive folketingsvalg. Men Haarder aflyste ikke.

“At være på Borgen er i sig selv en kæmpe oplevelse, men når det ovenikøbet sker på dagen, hvor valget bliver udskrevet, så bliver man ekstra spændt,” fortæller Asbjørn Hildebrandt Christensen om turen til Christiansborg. “Der var en fed stemning derinde, og en masse prominente folk rendte rundt og lavede aftaler på kryds og tværs. Det var virkelig sjovt at opleve – og så er Bertel Haarder jo en hyggelig fyr med en masse livserfaring og en masse anekdoter at fortælle. Jeg har stor respekt for, at han valgte at deltage i vores projekt på den hektiske dag,” siger Asbjørn Hildebrandt Christensen.

Bertel Haarders interesse for lejlighedssange startede i barndomshjemmet på Rønshoved Højskole, hvor de hjemmedigtede sange ikke var velset. Hvad skulle man med dem, når nu man havde højskolesangbogen? Men Haarder begyndte alligevel at digte nye tekster til velkendte melodier, og igennem tiden har han skrevet over 300 lejlighedssange. Han gav vallekillingerne en række gode råd til andre, der kaster sig ud i genren.

Bertel Haarders gode råd om lejlighedssange:
– Man skal være selvkritisk. Hvis du ikke er god til det, så lad være.
– Det er ikke nok, at en sang rimer. En sjov sang, der ikke rimer, er bedre end en kedelig sang, der rimer.
– Lejlighedssange skal gerne slutte med en pointe, og derfor kan det være godt at skrive bagfra.
– Der skal være noget sjovt, pudsigt eller underfundigt i hvert vers.
– Hvis du kun har fire gode vers, så hold dig til dem.
– Kill your darlings.
– Vælg en melodi, andre også kender.
– Søg inspiration hos andre der skriver eller på internettet.
– Hvis der er akkompagnement, så husk at aftale tonelejet. (“Der er ikke noget værre, end hvis tonen er sat alt for højt eller alt for lavt.”)

Ikke kategoriseret

MADS BRÜGGER PÅ BESØG

For Mads Brügger er langskaftede ridestøvler et journalistisk værktøj. Han er kendt for sin gonzo-tilgang til journalistikken – og 26. oktober besøgte han Vallekilde.

Læs mere

KONCERT: BREMER/MCCOY

5. oktober spillede den nytænkende jazzduo Bremer/McCoy en fabelagtig koncert på Vallekilde Højskole.

Læs mere

FOREDRAG MED KASPAR COLLING

Forfatteren bag Den Danske Borgerkrig 2018-24, Kaspar Colling, gæstede Vallekilde.

Læs mere

JAKOB BRO TRIO GAV KONCERT

Vallekilde og gæster kunne nyde den fabelagtige jazzguitarist Jakob Bro og hans trio, som gav koncert på højskolen den 28. november 2016.

Læs mere

VALLEKILDEBAR PÅ DISTORTION

Vallekilde Højskole var med på Distortion i København, klar til at servicere de mange festivalgængere med vand og spil.

Læs mere

SUZANNE BRØGGER KOM FORBI

I samtale med Forfatter-elev Thomas Korsgaard fortalte Suzanne Brøgger 1. juni om sit arbejde, om friheden og ensomheden, skammen og døden.

Læs mere

ELEVER BAG NORDIC GAME JAM

Elever fra Event og Spiludvikling havde – bogstaveligt talt – en finger med i spillet, da verdens største game jam blev afholdt i København den 8. til 10. april 2016.

Læs mere

KRISTOFFER ERIKSEN PÅ BESØG

Hvordan kombinerer man satire med seriøs journalistik? Det fortalte morgenradiovært og satiriker Kristoffer Eriksen om 20. april 2016.

Læs mere

SPILFORSKER OM KUNSTEN AT TABE

Spilforsker Jesper Juul besøgte Vallekilde 15. januar og underviste eleverne på Spiludvikling. Han fortalte om, hvordan det kan være, at vi spiller spil, der er urimeligt svære og derfor meget svære at gennemføre.

Læs mere

JOURNALISTIK OG SPIL I EET

Fotojournalist Steven Achiam fortalte om den prisvindende interaktive dokumentar Deadline Athen på Vallekilde Højskole den 8. december 2015.

Læs mere

FOREDRAG OM SYRIEN

Vallekilde Højskole inviterede den 7. december til foredrag om et af verdens brændpunkter Syrien ved professor Jakob Skovgaard-Petersen.

Læs mere

ELEVER BAG FESTIVALOPLEVELSE

Vallekilde-elever stod bag både opbygning, afvikling og en del af indholdet på innovationsfestivalen Afsnit I i november 2015.

Læs mere

MEDIELEJR LANDEDE PÅ VALLEKILDE

Danmarks næste generation af journalister deltog sammen med Vallekildes elever i Medielejr 2015. Et flot program blev i kombination med fest og årets første sne til en helt særlig weekend.

Læs mere

SENESTE NYT FRA LIBANON

Lilleputnationen Libanon formår trods umulige odds at opretholde fred og orden midt i et overophedet Mellemøsten. Det fortalte journalist Asger Gørup Nielsen på Vallekilde en regnvåd novemberaften.

Læs mere

TRIERS GÅDERUM

Vallekildes grundlægger, Ernst Trier, har taget en skæbnesvanger beslutning. Han vil tage sit eget liv. Dramaet udspiller sig i et gåderum på Vallekilde Højskole.

Læs mere