FORTSÆTTER EFTER TUDEDAG

ELEVER, EVENT

TIDLIGERE ELEVER BLIVER HÆNGENDE
For en del tidligere Vallekilde-elever stopper højskolelivet ikke fuldstændig med den store tudedag, hvor elever og lærere krammer farvel på gårdspladsen foran skolen. Nogle fortsætter nemlig med at være involveret i projekter både på og uden for højskolen.

En af dem er Sille Høker Neumann, der efter at have været elev på forårsholdet 2014, fortsatte som undervisningsassistent på Bureauet, hvor hun arbejdede på projektet Clean Out Loud på Roskilde Festival og et projekt med AIDS-Fondet.

Herefter fortsatte hun i foråret og sommeren 2015 som koordinator på Geopark Festival 2015, som Event-lærer, Thomas Burø, er leder af. Under Geopark Festival koordinerede hun blandt andet åbningen af festivalen, hvor musikeren Mike Sheridan opførte et unikt lydværk komponeret til Hempel Glasmuseum i Nykøbing Sj.

Faglig legeplads
For Sille Høker Neumann blev opholdet på Vallekilde Højskole en faglig legeplads både under opholdet og efterfølgende.

“Mit højskoleophold og især min tid på Bureauet åbnede nye muligheder for mig inden for et felt, som jeg egentlig ikke kendte til, før jeg startede på højskole,” fortæller Sille Høker Neumann.

“For mig var Vallekilde et sted, hvor jeg mødte en masse personer med specialiseret erfaring inden for deres faglighed, og den erfaring ønskede jeg at suge til mig. Det var også derfor, jeg ikke gav slip på højskolen efter mit ophold sluttede. Jobbet som undervisningsassistent og senere projektkoordinator gav mig en masse spændende oplevelser og erfaring med et arbejde, som jeg synes er sjovt og interessant,” forklarer hun.

Udover Sille Høker Neumann har andre gamle vallekillinger også været med til at skabe Geopark Festival 2015. Iben Stubgaard har arbejdet som eventkoordinator, Tao Kitamoto har lavet festivalens hjemmeside og Mikkel Hartmann er forretningsfører. Desuden har en god håndfuld vallekillinger været frivillige.

FOTO: Sille Høker Neumann (i midten i grå trøje) under en diskussion på projektet Clean Out Loud på Roskilde Festival 2014.

ELEVER, EVENT

KLIMA PÅ DAGSORDENEN

Vi blev klædt på til det kommende folketingsvalg, da en række politikere gæstede Vallekilde til en debat om tidens største spørgsmål: klimaet.

Læs mere

VINTERJAZZ MED JAKOB BRO

Den danske jazz-guitarist Jakob Bro besøgte Vallekilde Højskole 11. februar 2019 med nyt materiale i form af albummet Bay of Rainbows.

Læs mere

CLEAN OUT LOUD VINDER PRIS

Clean Out Loud, Vallekilde Højskoles store projekt på Roskilde Festival, vinder Højskolepædagogisk Pris 2018.

Læs mere

HVAD ER CLEAN OUT LOUD?

Clean Out Loud kombinerer hvert år fest med bæredygtighed på Roskilde Festival.

Læs mere

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

Følg med i højskolens daglige liv på Instagram, hvor du får et indblik i elevernes og din (måske) kommende hverdag. Find os på @vallekildehojskole.

Læs mere

VIDEO: EN DAG PÅ VALLEKILDE

Hvordan er livet på en højskole? Se denne video, og hør hvad Jonathan og Alma laver på en typisk dag.

Læs mere

REJS UD I VERDEN MED VALLEKILDE

Alle vores hovedfag tager på studieture til spændende destinationer. Læs mere om efterårets rejser her.

Læs mere

EVENT & LEDERSKAB PÅ SKOLEBESØG

Event & Lederskab var tidligere på foråret på studietur i Jordan. Nu tager de rundt på folkeskoler med IBIS-projektet Læseraketten og fortæller om deres oplevelser.

Læs mere

ELEV VINDER PODCASTKONKURRENCE

Alma Kjær Agergaard fra Journalist-linjen har vundet publikumsprisen til dette års P1 Shortdox. Det startede med en opgave i valgfaget Podcast.

Læs mere

GÆSTEUNDERVISER FRA NEW YORK

Tom Klinkowstein er professor på The Pratt Institute i New York. Han var forbi Vallekilde Højskole for at kickstarte en workshop.

Læs mere

VIDEO AF HVERDAGEN

Hvordan ser hverdagen ud på Vallekilde Højskole? Klik her og få et indblik i højskolelivet.

Læs mere

ELEVER LAVER LITTERATUR-FESTIVAL

Den første weekend i februar 2018 var Vallekilde Højskole igen vært for litteratur-festivalen Litt Talk. Klik her og se en stemningsvideo fra dagene.

Læs mere

TIL KAMP MOD MADSPILD

På valgfaget Klimakamp har de sat et lille initiativ i gang, som skal mindske højskolens madspild.

Læs mere

BESØG PÅ ARKEN

Som en del af introforløbet kommer de nye forårselever rundt og ser en masse ting. Vi tog på udflugt og besøgte kunstmuseet Arken.

Læs mere

ELEVER UDGIVER I VICE

Efter journalisternes studierejse til Iran har Lise, Ida og Emma fået udgivet en artikel i webmagasinet Vice.

Læs mere