FORTSÆTTER EFTER TUDEDAG

ELEVER, EVENT

TIDLIGERE ELEVER BLIVER HÆNGENDE
For en del tidligere Vallekilde-elever stopper højskolelivet ikke fuldstændig med den store tudedag, hvor elever og lærere krammer farvel på gårdspladsen foran skolen. Nogle fortsætter nemlig med at være involveret i projekter både på og uden for højskolen.

En af dem er Sille Høker Neumann, der efter at have været elev på forårsholdet 2014, fortsatte som undervisningsassistent på Bureauet, hvor hun arbejdede på projektet Clean Out Loud på Roskilde Festival og et projekt med AIDS-Fondet.

Herefter fortsatte hun i foråret og sommeren 2015 som koordinator på Geopark Festival 2015, som Event-lærer, Thomas Burø, er leder af. Under Geopark Festival koordinerede hun blandt andet åbningen af festivalen, hvor musikeren Mike Sheridan opførte et unikt lydværk komponeret til Hempel Glasmuseum i Nykøbing Sj.

Faglig legeplads
For Sille Høker Neumann blev opholdet på Vallekilde Højskole en faglig legeplads både under opholdet og efterfølgende.

“Mit højskoleophold og især min tid på Bureauet åbnede nye muligheder for mig inden for et felt, som jeg egentlig ikke kendte til, før jeg startede på højskole,” fortæller Sille Høker Neumann.

“For mig var Vallekilde et sted, hvor jeg mødte en masse personer med specialiseret erfaring inden for deres faglighed, og den erfaring ønskede jeg at suge til mig. Det var også derfor, jeg ikke gav slip på højskolen efter mit ophold sluttede. Jobbet som undervisningsassistent og senere projektkoordinator gav mig en masse spændende oplevelser og erfaring med et arbejde, som jeg synes er sjovt og interessant,” forklarer hun.

Udover Sille Høker Neumann har andre gamle vallekillinger også været med til at skabe Geopark Festival 2015. Iben Stubgaard har arbejdet som eventkoordinator, Tao Kitamoto har lavet festivalens hjemmeside og Mikkel Hartmann er forretningsfører. Desuden har en god håndfuld vallekillinger været frivillige.

FOTO: Sille Høker Neumann (i midten i grå trøje) under en diskussion på projektet Clean Out Loud på Roskilde Festival 2014.

ELEVER, EVENT

BESØG PÅ ARKEN

Som en del af introforløbet kommer de nye forårselever rundt og ser en masse ting. Vi tog på udflugt og besøgte kunstmuseet Arken.

Læs mere

ELEVER DONERER 10.000 KR. TIL CARE

I weekenden holdt skolens undervisningsassistenter stor auktion, hvor der blev solgt alt fra en hjemmestrikket karklud til en guldfisk. Overskuddet på 10.000 kr. går til CARE Danmark.

Læs mere

ELEVER UDGIVER I VICE

Efter journalisternes studierejse til Iran har Lise, Ida og Emma fået udgivet en artikel i webmagasinet Vice.

Læs mere

CPH MAKER VAR EN SUCCES

Eleverne på Design&Maker og Event&Lederskab var i weekenden i København for at hjælpe til med forberedelserne af festivalen Copenhagen Maker.

Læs mere

ELEVER VINDER HACKATHON

Hvordan kan man genanvende brugte luftmadrasser? Det gav nogle af Vallekildes elever et godt bud på i weekenden. Nu er de 10.000 kroner rigere.

Læs mere

KAGE PÅ TVÆRS AF LANDEGRÆNSER

Ungdommens Røde Kors gæster i disse uger Vallekilde Højskole. Tirsdag aften blev der lavet lagkager på tværs af højskoleelever og frivillige fra hele verden.

Læs mere

VANDBAR TIL DISTORTION

Event-eleverne fra Vallekilde Højskole stod igen i år bag Bar’Vand til gadefesten Distortion. Hør, hvordan de har bygget baren op fra bunden.

Læs mere

TIDLIGERE ELEV VINDER KRAVLING-PRIS

Johanne Ramskov Erichsen vandt i weekenden en Kravling-pris for sin dækning af asyl- og flygtninge-området i Information.

Læs mere

SAMARBEJDE PÅ TVÆRS AF LINJER

Journalist- og tilrettelægger-eleverne har de seneste uger arbejdet sammen på tværs af hovedfag. De skulle finde en sjov historie i lokalområdet og lave deres eget nyhedsindslag.

Læs mere

BIOGRAF UNDER ÅBEN HIMMMEL

Årets første Open Air-biograf løb af stablen med puder, madrasser og Twin Peaks-premiere.

Læs mere

ELEV INTERVIEWEDE UFFE ELBÆK

Alternativets stifter, Uffe Elbæk, gæstede Vallekilde, hvor han blev interviewet af Journalistik-elev Maya Tekeli om sin vejen fra Kaospiloterne til Christianborg.

Læs mere

NY ELEVFORENINGSBESTYRELSE

Til gammel elev-weekend den 5.-7. maj blev der valgt nye kræfter ind i elevforeningens bestyrelse.

Læs mere

ELEV HOLDT 1. MAJ-TALE PÅ P1

På arbejdernes internationale kampdag 2017 kunne man høre en ganske særlig tale i P1: Vallekilde-elev Amie Arense Bah holdt 1. maj-tale.

Læs mere

ELEVER STOPPER MADSPILD

Elever fra Tilrettelægger-holdet inviterede hele byen til skraldemiddag lavet af overskudsfødevarer for at sætte fokus på madspild.

Læs mere

UNGE OG PRÆSTATIONSSAMFUNDET

Hvad gør det ved unge at vokse op i et præstationssamfund, hvor en femtedel af befolkningen rammes af depression? Det gjorde lektor Anders Petersen os meget klogere på, da han lagde vejen forbi.

Læs mere