KOM MED RØST PÅ ROSKILDE

NYHEDER

KOM MED RØST PÅ ROSKILDE FESTIVAL
Hold en tale om en af kunstnerne fra årets Roskilde Festival-program og kom med Røst på Roskilde Festival.

Vil du dele din begejstring for musik og udfolde årets Roskilde Festival-program foran et nysgerrigt publikum? Og vil du med Røst på Roskilde Festival til sommer?
Så er det dig, vi skal bruge.

MUSIKTALER I SKUESPILHUSET
Røst samler en gruppe unge (16-30 år), som skal skrive og holde en tale om en kunstner fra musikprogrammet på årets Roskilde Festival, som de glæder sig særligt til at høre på festivallen.
Talerne skal holdes i Det Kongelige Teater – Skuespilhuset den 4. juni til et arrangement, hvor vi skruer op for musikglæden, slår lyttelapperne helt ud og sammen dykker ned i årets Roskilde Festival line-up. Efter hver tale lytter vi til et stykke musik af den hyldede kunstner.

Arrangementet er gratis og åbent for offentligheden, så du skal være klar på at holde din tale foran et større publikum

TALERSKOLE OG ARBEJDE UNDER ROSKILDE
For at blive klædt godt på til opgaven bliver du en del af et talerskole-forløb med Røst Talerskole.

Vi mødes til en workshop 13. maj på KØS Museum for kunst i det offentlige rum og derudover sætter vi hele dagen af d. 4. juni til at øve talerne igennem med fokus på krop, stemme og nervøsitet, inden den skal holdes i Skuespilhuset om eftermiddagen.

Udover at holde talen skal du arbejde frivilligt for Røst under Roskilde Festival i forbindelse med vores andre aktiviteter på festivalen. Det drejer sig om cirka 12 timers arbejde.
Det arbejde forbereder vi 26. juni på Ungdomsbureauet i København.
For din indsats får du et partout-armbånd til Roskilde Festival 2019.

Røst Musiktaler forløb:

13. maj kl. 14.00 – 17.00: workshop på KØS Museum for kunst i det offentlige rum i Køge.

Feedback på talemanuskript i løbet af maj.

4. juni i Skuespilhuset i København 9.30 – 18.00: musiktalerworkshop og lyttearrangement.

26. juni kl. 14.00 – 17.00: workshop hos Ungdomsbureauet i København.

Udover at skrive og holde din musiktale har du et par vagter af nogle timers varighed under Roskilde Festival. Du skal indsamle bidrag til årets Roskilde Festival-tale 2019. Opgaven består i at banke på hos camps i campingområdet og få deres bidrag til en tale vi skriver i fællesskab. Desuden skal du og de andre musiktalere stå for nogle musik-debat-øvelser med festivalgæster, og så skal I deltage i to Røst-samlinger af cirka 45 minutter – én i warm-up dagene og én i musikdagene.

Opgaverne kræver at du har mod på at være opsøgende og udadvendt.

Sammenlagt kommer du til at lægge 32 timers arbejde i forløbet.

SÅDAN ANSØGER DU

Vælg en musiker fra årets Roskilde Festival-program, som du glæder dig til at opleve, og skriv en kort tekst om, hvorfor alle skal høre netop denne koncert. (Max. 1000 anslag.)

Beskriv desuden kort, hvad musik betyder for dig, og hvorfor du gerne vil være en del af Røst på Roskilde Festival og være med til at formidle musik til andre. (Max. 1000 anslag.)

Projektet er for alle mellem 16-30 år, og du kan sagtens søge, selvom du aldrig har været på Roskilde Festival før.

Ansøg her.

Deadline for ansøgning: 25. april

Besked om du er med: 30. april

OM RØST
Røst er en talerskole for unge på landets højskoler, der hvert år kulminerer i Røst Festival, som afholdes på KØS Museum for kunst i det offentlige rum i Køge.

Læs mere om Røst her.

KØS er initiativtager til Røst, der er udviklet i tæt samarbejde med Vallekilde Højskole og Ungdomsbureauet med støtte fra Nordea-fonden.

Røst er udvalgt som change partnerRoskilde Festival 2019.

NYHEDER

KOM MED RØST PÅ ROSKILDE

Talerskolen Røst skal på Roskilde Festival, og du kan komme med, hvis du vil være med til at formidle årets line-up gennem musiktaler.

Læs mere

FARVEL TIL KRÆFTEN OG HØJSKOLEN

Efter ni år som forretningsfører siger Anne-Birthe Køppen farvel til Vallekilde Højskole. Lasse Hjeresen Wraae fra Journalistik E18 tegner et portræt.

Læs mere

HØJSKOLEMAD I SÆRKLASSE

På Vallekilde Højskole er vi stolte af vores køkken. Derfor kan du følge @vallekildemad på Instagram og få smagfulde opdateringer.

Læs mere

ELEV VINDER PODCASTKONKURRENCE

Alma Kjær Agergaard fra Journalist-linjen har vundet publikumsprisen til dette års P1 Shortdox. Det startede med en opgave i valgfaget Podcast.

Læs mere

NY UNDERVISER PÅ JOURNALISTIK

Esben Christensen er ny underviser på Journalistik, hvor han skal undervise sammen med Rasmus Thirup Beck. Senest har Esben blandt andet arbejdet for Folkeskolen.dk

Læs mere

DANMARKSMESTER I STORY SLAM

Vallekilde-eleven Elisabeth Platz blev onsdag aften danmarksmester i Story Slam. To personlige historier og en masse god fortælleteknik sikrede hende sejren.

Læs mere

TIDLIGERE ELEV VINDER KRAVLING-PRIS

Johanne Ramskov Erichsen vandt i weekenden en Kravling-pris for sin dækning af asyl- og flygtninge-området i Information.

Læs mere