OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Værelse3mand_746x300151203

HVAD ER EN HØJSKOLE?
Vi starter lige med det grundlæggende: en højskole er en kostskole, hvor du bor og har undervisning indenfor de fag og emner, der interesserer dig. Der er intet pensum og ingen eksamener, og det kræver ingen bestemte forudsætninger at gå på højskole.
Udover selvfølgelig en god portion nysgerrighed og lysten til at være en del af et fællesskab.
HVORDAN OG HVORLEDES?
Her har vi samlet en række spørgsmål, som tidligere elever har grublet over, inden de startede. Du er meget velkommen til at ringe til højskolen og stille flere spørgsmål.

Hvor mange elever går der på skolen?
Et typisk hold har mellem 100 og 125 elever.

Hvornår skal jeg melde mig til?
For det meste bliver vores linjer udsolgt, så det er en god idé, hvis du melder dig til nogle måneder i forvejen.

Hvad skal man have med?
Se det sådan her: du skal have lidt af det hele med – til hverdag og fest, sport og hygge, land og by, sol og sjask. Vi sender en liste med praktiske informationer, inden du starter. Sørg dog for, du har et gyldigt pas til studieturen.

Kan man skifte hovedfag?
Du kan sagtens skifte hovedfag, hvis du opdager, at du hellere vil noget andet. Det vigtigste er, at du bruger din tid på det, du helst vil lære.
(Og så kræver det selvfølgelig, at der er plads på det fag, du gerne vil skifte til.)

Hvor mange lommepenge kan man forvente at bruge?
Hvis du virkelig insisterer, behøver du stort set ikke have kreditkortet fremme, mens du er her, da måltider og de fleste ture og materialer er inkluderet i ugeprisen. Men de fleste elever når at besøge Fakta i Hørve en del gange, mens de går her for at købe fx slik og øl.
Husk også at du måske gerne vil have lidt ekstra moneter til studieturen.

Hvordan er værelserne møbleret?
På værelserne er der seng, skrivebord og stol, skab til tøj, håndvask (eller bad). Du skal selv gøre rent på værelset. Og du må pynte det, som du lyster, så tag gerne din yndlingsplakat med. Eller måske en lyskæde.

Er der fællesbade?
Ja, nogle værelser deler bad med andre, men ikke på sådan en Roskilde Festival-agtig måde. Der er lås på døren.

Kan man vaske tøj på højskolen?
Ja, det kan man. Vi har vaskerum med industrivaskemaskiner og tørretumblere. Du skal selv købe vaskepulver.

Må man selv bestemme, hvornår man går i seng?
Det er ikke en efterskole, så ja, det må man. Så længe man kan komme op om morgenen og være med til morgensamling kl. 8.45 – og i øvrigt være frisk og veloplagt til undervisningen og alt det andet.

Hvornår er det normalt at komme den første dag?
I efteråret 2015 var der en elev, der fik sin far til at køre rundt i området omkring Vallekilde i næsten en time, fordi hun var nervøs for at komme for tidligt den første dag. Det behøver du ikke. Bare kom på det tidspunkt, der står i den mail, vi sender til dig.

Er der kun elever fra Sjælland?
Nej, der er også rigtig mange elever fra Fyn og Jylland. Nogle vælger en højskole tæt på deres hjemby; andre vælger med vilje en, der ligger langt væk. Typisk har vi også en enkelt bornholmer.

UGESKEMA
Her kan du se en ugeoversigt, der viser hverdagen på Vallekilde Højskole. Oveni kommer selvfølgelig de improviserede arrangementer, foredrag, filmaftner, hyggelige indfald, spontane sportsudfoldelser og ture ud af huset.

EN DAG PÅ VALLEKILDE
På vores YouTube-kanal kan du komme med på sidelinjen i Vallekilde Højskoles hverdag. I denne video kan du møde Jonathan og Alma fra forårsholdet 2018.
BESØG OS


Hvis du overvejer at tage på højskole, vil vi gerne invitere dig på besøg i Vallekilde, så du kan se, om det er noget for dig. Vi betaler din transport og giver en god frokost.
Klik her for at arrangere dit besøg.

TILMELDING

DIT NAVN

DIN E-MAIL

DIT TELEFONNUMMER

ØNSKET HOVEDFAG OG DATO

EVENTUELLE SPØRGSMÅL