SE HØJSKOLEN

HOVEDINDGANGEN
Vallekilde Højskole blev grundlagt i 1865. I dag har vi plads til 125 elever ad gangen.

GÅRDEN
De fleste af højskolens værelser har vindue ud mod vores fælles gård.

HØJSKOLEN SET FRA HAVEN
Vi har en stor have og en skøn terrasse, som bliver flittigt brugt i de varme måneder til spisning og hygge. Til venstre ses vores gymnastiksal, Øvelseshuset.

UDSIGT
I vores store have spiller vi rundbold, nyder solen og går på æblerov. I bunden af haven ligger “Kyssebænken” med udsigt ud over Svinninge Vejle.

BILLEDSALEN
Mærk historiens vingesus, når du spiser, spiller, læser, snakker og fordyber dig i selskab med Billedsalens imponerende vægmalerier.

ET HØJSKOLEVÆRELSE
På Vallekilde Højskole har vi både eneværelser og værelser til to, tre eller fire beboere.

ET HØJSKOLEVÆRELSE
Når du flytter ind som elev på højskolen, kan du indrette dit værelse som du synes, det er hyggeligst.

ET HØJSKOLEVÆRELSE
Vi har madrasser til en ekstra opredning, så dine venner kan komme og besøge dig.

NABOLAGET
Udover højskolen huser byen Vallekilde to kirker, en juicebar, flot natur og en masse søde naboer. Den nærmeste indkøbsmulighed er Fakta i Hørve, som ligger en gå/cykel-tur fra højskolen. I sommermånederne er stranden i Havnsø – små 6 kilometer herfra – også aldeles populær.

FODBOLDBANE
I bunden af vores store have har vi vores egen fodboldbane. Når sneen falder, og banen er frossen, har vi adgang til hallen i Hørve tæt på højskolen.

RADIOSTUDIE
I højskolens kælder ligger vores radiostudie, hvor der optages podcasts og sendes liveradio i stor stil. Af og til bliver der også indspillet en rapsang.

FEST
På Vallekilde Højskole fester vi med stil. Det vil sige, at vi sætter en ære i at pynte op, lave temafester og have dj-sets. Til gensynsweekenden i maj 2018 var temaet ‘space’, og i den forbindelse var der arrangeret Silent Disco til den særlige anledning.

FOREDRAGSSALEN
Foredragssalen har siden 1907 huset et hav af morgensamlinger, foredrag og højskolesange. Her ses efterårsholdet 2017 til det obligatoriske fællesbillede inden gallafesten.
BESØG OS


Hvis du overvejer at tage på højskole, vil vi gerne invitere dig på besøg i Vallekilde, så du kan se, om det er noget for dig. Vi betaler din transport og giver en god frokost.
Klik her for at arrangere dit besøg.
TILMELDING
Klik her for at tilmelde dig forårs- eller efterårsholdet.