INSTAGRAM

HVERDAGEN PÅ VALLEKILDE
Følg med på Instagram for at få et indblik i hverdagen på Vallekilde Højskole.
Find os på @vallekildehojskole for at få en fornemmelse af højskolelivet.

Ballonstemning på Tilrettelægger. 🎈🎈🎈🎈🎈#højskole #højskoleliv #vallekildehøjskole ...

Midt i corona-nedlukningen skete der noget temmelig stort på personalefronten her på Vallekilde Højskole. Mie Tast, der siden efteråret 2015 har undervist på Tilrettelægger, tiltrådte som højskolens nye viceforstander.
Det seneste års tid har hun været på barsel med sin lille datter Berta, men i nedlukningsperioden, hvor højskole var noget, der foregik over nettet, kom hun tilbage i den nye stilling. ”Jeg kender jo kun højskolen fuld af liv og glade unge mennesker. Så det at komme tilbage til en helt tom højskole, der står dér og vibrerer af historisk vingesus, men er tømt for liv, var en meget speciel oplevelse.
Og det er jo ikke bygningen, jeg hverken som underviser eller nu som viceforstander har særlig interesse i. Det er eleverne. Og de var der ikke.” Nu er eleverne heldigvis tilbage på højskolen igen, men de har ikke mødt Mie før, fordi hun var på barsel.
”Mødet med eleverne har været lidt som at hoppe på en bus, der kører. De har jo allerede etableret et stærkt fællesskab, som jeg først skal til at være en del af nu. Men selvom jeg jo ikke kender F20, var jeg bare sindssygt glad på deres vegne over, at de fik lov at få den sidste måned af deres ophold sammen, så de kan afrunde deres højskoleoplevelse. Det er så dejligt at være vidne til.” Og ikke nok med den nye titel, så flyttede Mie og Berta i april måned fra Nørrebro til Vallekilde. ”Her er jo virkelig muligheder for at udfolde et godt børneliv. I starten var Berta helt overvældet af naturen og jublede højlydt over margueriterne i plænen, fuglekvidder og hønsene, der hvor vi henter æg. Hun var mere vant til udrykningskøretøjer.” Og det med plads til at udfolde sig vil Mie også have fokus på som viceforstander. ”Højskolens råstof er lærerne. Det er dem, eleverne bliver inspireret af og spejler sig i. Hvis man ikke har glade og inspirerede lærere, så har man ikke en fed højskole.

Så jeg vil arbejde på at give plads til, at alles gode ideer og intentioner kan udfoldes og samtidig få alle ender til at mødes i en fælles hverdag med mange hensyn.” Vi er overmåde glade for at have Mie tilbage på højskolen. Og ikke mindst at have fået to nye beboere i Vallekilde.
...

Event & Lederskab har rykket al undervisning ud i haven, og derfor har de fået ny arbejdsuniform. 💪🏻
Det er smart med sådan en kedeldragt, når man arbejder på at skabe en begivenhed, der skal blive en helt særlig afslutning på et historisk mærkeligt forår.
Tak til @byfreyahelmersen for at lege skolefotograf.
#højskole #vallekildehøjskole #højskoleliv
...

For tiden planlægger vi vores undervisning efter devisen: ude er bedre end inde.
Det har Podcast umiddelbart ikke noget imod.
#vallekildehøjskole #højskole #højskoleliv
...

Årets første sommeraften: Vandkamp! 💦
#vallekildehøjskole #højskole #højskoleliv
...