INSTAGRAM

HVERDAGEN PÅ VALLEKILDE
Følg med på Instagram for at få et indblik i hverdagen på Vallekilde Højskole.
Find os på @vallekildehojskole for at få en fornemmelse af højskolelivet.

I aften spiser vi ude.🌞#velkomstfest #højskoleliv #højskole #vallekildehøjskole ...

Byd velkommen til Julie, som skal være barselsvikar for vores faste design-lærer Miriam det næste år. Julie er uddannet i Design & Innovation på DTU, og nu er hun landet her på Vallekilde for en stund. Udover Design & Maker skal hun undervise i valgfagene Makerspace og - hold nu fast - riverdance!

- Jeg har glædet mig til at arbejde kreativt med mennesker med samme interesse som mig selv. Derudover glæder jeg mig til at øse ud af kreative tanker og sammen med eleverne gå på opdagelse i værkstedets mange muligheder, siger Julie, hvis yndlingsmaskine er laserskæreren.

Velkommen til Julie - vi glæder os til at danse og designe med dig. 💃

#højskole #højskoleliv #makerspace
...

Solen skinner, flaget er hejst, og E20 starter i dag. ☀️☀️☀️ ...

Når efterårsholdet starter op på søndag, bliver det med to nye undervisere på hovedfaget Event & Lederskab. Sarah Staalhøj og Nete Bo skal fremover stå i spidsen for linjen, og vi glæder os meget til at få dem med ombord.

Men højskolelivet er dog ikke helt fremmed for de to nyudklækkede højskolelærere. Tilbage i foråret 2012 var de nemlig begge elever på Vallekilde, og de har derfor en masse god højskoleerfaring at trække på som undervisere.

- Min højskoletid var fantastisk. Jeg oplevede et helt særligt socialt sammenhold på tværs af forskelligheder, som jeg ikke havde oplevet før. Jeg fik venskaber for livet, blev inspireret og så var mit ophold med til at danne grundlaget for både min uddannelse og det arbejde, jeg siden har lavet, fortæller Nete.

Sarahs oplevelse af højskolelivet er tilsvarende positiv:

- Det var den vildeste tid med fordybelse, nærvær og festligheder, men også en masse hårdt og sjovt arbejde. Jeg ankom som et ungt søgende menneske og fandt hurtigt ro, nye fantastiske venner og en retning for min fremtid. Som underviser glæder jeg mig til at møde elevernes uspolerede gåpåmod og vejlede dem hver især til at opdage deres personlige potentialer og mål, siger Sarah.

Udover en masse gode Vallekilde-oplevelser har de to undervisere også en solid faglighed at byde ind med på Event & Lederskab.
Sarah har stor erfaring fra kulturbranchen, hvor hun har produceret og afviklet festivaler i alle afskygninger, herunder CPH:DOX, Talk Town og CPH Opera Festival.
Nete har arbejdet med lokal borgerinddragelse, og senest har hun været en del af den daglige ledelse af kulturstedet KPH Volume, der har til huse i den gamle sporvognsremise på grænsen mellem Vesterbro og Sydhavnen.

Sarah og Nete lægger stærkt fra land med et udsolgt Event & Lederskab-hold, og vi glæder os meget til at byde velkommen til både de to nye undervisere og hele E20, når det går løs på søndag.

#højskole #vallekildehøjskole
...

Når efterårsholdet starter på søndag, bliver det med “goddag” til 120 nye ansigter, men samtidig også “goddag igen” til denne lille flok.

Magnus, Lærke og Olga (yderst til højre) skal være undervisningsassistenter, mens ni andre elever fra F20 har valgt at starte et nyt ophold på Vallekilde.

- Jeg har valgt at starte igen, da jeg har endnu mere at lære. Corona tog jo halvdelen af vores ophold fra os, så jeg føler, at Vallekilde har endnu mere at byde på, siger Jonas, som igen skal have hovedfaget Spiludvikling.

Hele flokken glæder sig til at lære det nye hold at kende og går meget op i, at de ikke bare er de “gamle elever”. Christian ser det endda som en bonus, at nogle har gået her tidligere.

“Det er jo en stor fordel, fordi vi kan hjælpe alle de første par dage. Man skal bare spørge os om vej og den slags,” siger han. “Og så skal de nye elever bare glæde sig helt vildt til festerne, lærerne og fællesskabet.”
...

Sofus fra F20 har en særlig evne til at svare knastørt, og denne bid er ingen undtagelse. Lige før Sofus, Katrine og Victoria stoppede på højskolen i juni optog vi en længere Q&A-video, som du kan se på vores YouTube-kanal (link i bio). Har du flere spørgsmål til højskolelivet, så smid endelig en kommentar. ☀️#højskole #vallekildehøjskole #højskoleliv ...

TV AVISEN bragte i går et indslag om, at der har været ekstra stor interesse for højskolerne frem mod efteråret. Det mærker vi også på Vallekilde, for vi har nemlig fuldkommen udsolgt. 130 elever fordelt på 7 hovedfag, og vi kan ikke vente med at komme i gang.

Og for at det ikke skal være løgn, er næsten alle vores fag til foråret 2021 også allerede fyldt op. (Vi har stadig et par pladser på Podcast og Spiludvikling).

Tjek link i bio og se indslaget, som er filmet efter vores gallafest i slutningen af juni, hvilket forklarer elevernes massive pantindsamling og klattede øjne. 🍾 #højskole #vallekildehøjskole
...

Ballonstemning på Tilrettelægger. 🎈🎈🎈🎈🎈#højskole #højskoleliv #vallekildehøjskole ...