INSTAGRAM

HVERDAGEN PÅ VALLEKILDE
Følg med på Instagram for at få et indblik i hverdagen på Vallekilde Højskole.
Find os på @vallekildehojskole for at få en fornemmelse af højskolelivet.

Kender du en dygtig og rar designer, der kunne bruge lidt mere blå himmel i sin hverdag?
Så prik lige personen med en digital finger og fortæl, at vi søger en designlærer med ansvar for undervisningen på hovedfaget Design & Maker. Der er tale om et et-årigt barselsvikariat med start 2. august 2020.

Vi garanterer søde højskoleelever, fællesskab, masser af højskolesang og sublim frokost.
Ansøgningsfristen er 10. maj.
Link til opslaget i bio. Del det gerne, tak.
#vallekildehøjskole #højskole #højskoleliv
...

I dag var @abdelight virtuel gæst i undervisningen på Podcast, Tilrettelægger og Journalistik. Tak for besøget, Abdel. Hvis du kigger forbi os igen, bliver det forhåbentlig på den gode gamle fysiske højskole og ikke i cyberspace. 🙏#højskole #vallekildehøjskole #fjernundervisning ...

Tak! ♥️ I dag har @joymogensen og resten af Folketinget besluttet, at højskolerne får en hjælpepakke på 141 millioner. "Det er en vigtig beslutning. Højskolerne er netop med til at skabe det samfundssind, som vi allesammen har brug for lige nu," sagde vores glade forstander Torben i dag på TV 2 News. Både han og resten Vallekilde er meget taknemmelige og ønsker det bedste for vores corona-ramte medhøjskoler i denne svære tid. #højskole #vallekildehøjskole ...

Det må være så vildt at være Mette Frederiksen for tiden. At træffe beslutninger på nationens vegne med kæmpe konsekvenser. At styre skibet sikkert i havn.
Vi følger overvejelserne om genåbningsplaner tæt og håber, der snart igen er mulighed for, at højskolen kan fyldes med liv.
Og så håber vi, @mette snart igen får tid til en rolig stund som på dette portræt af fotograf @klausholsting , der stod udstillet i vores have i det tidlige forår.

Vi holder sammen på afstand.
#vallekildehøjskole #højskole #højskoleliv
...

F20, vi savner jer helt usigeligt meget og glæder os som små børn til, at vi ses igen.

Rigtig god weekend.
3, 2, 1 - klap. ❤️
#vallekildehøjskole #højskole #højskoleliv
...

🎵HJÆLP OS MED AT SKRIVE VALLEKILDES EGEN SANG 🎵

Midt i fjernundervisning, coronanyheder og digitalt højskoleliv har vi fået lyst til, at Vallekilde Højskole skal have sig en helt ny sang. En sang, som vi kan synge, når nye elever starter, når gamle elever stopper, når solen skinner, når det er jul eller bare på en helt normal torsdag.

Men hvad skal vi have med? I disse uger samler vi idéer til tekstbidder, rim-sekvenser og stemningsskabende sætninger, som siger noget om at gå på Vallekilde Højskole. Så skriv en kommentar eller send os en besked, hvis du vil give et lille bidrag til vores kommende fællessang.

Melodien er "Visen om de 18 svaner" (surprise!), og når sangen er færdig, og vi i en forhåbentlig ikke så fjern fremtid kan få en propfuld foredragssal til at synge den, lægger vi selvfølgelig en video ud af det færdige resultat.

På forhånd tak for hjælpen! 🦢
...

En smule afstand kan og må ikke holde os fra at synge sammen. Her er “Visen om de 18 svaner” sunget af Vallekilde Højskoles første distancekor nogensinde. Nyd den og pas på hinanden. 🦢️🦢️🦢️🦢️🦢️🦢️🦢️🦢️🦢️🦢️🦢️🦢️🦢️🦢️🦢️🦢️🦢️🦢️ ...

Som stort set alle andre uddannelsessteder i landet fik vi lige pludselig travlt med at blive gode til fjernundervisning.

Det ligger ikke umiddelbart lige for at lave højskole på afstand; på højskolen er vi netop sammen, vi har en hverdag sammen, vi udveksler tanker, ideer og følelser i det samme rum.
Men nu, hvor alle eleverne er sendt hjem for at mindske smittespredning, gør vi os erfaringer med morgensamlinger, aftenhygge, hovedfag og valgfag på diverse digitale platforme.

Og det går faktisk bedre, end man måske skulle tro.
Journalistik-lærer Rasmus Thirup Beck, der for tiden underviser 53 elever via webcam, fortæller: ”Jeg er oprigtigt positivt overrasket over det her. Det fungerer! Jeg vil til enhver tid foretrække at se mine elever ansigt til ansigt, men vi har faktisk formået at etablere en debatkultur, og der er endda overskud til, at jeg kan drille dem lidt.
Det var jo en rimeligt heftig koldstart – som statsministeren sagde: ”Vil der blive begået fejl? Ja, det vil der.” Men vi har en stejl læringskurve, og eleverne er meget forstående. Jeg har optur.” Pas på jer selv derude.
Og som dronningen sagde: Bliv hjemme. ❤️ #vallekildehøjskole #højskole #højskoleliv #stayhome
...

Efter myndighedernes anvisning sender vi vores elever hjem indtil 1. april. Det er selvfølgelig en meget speciel situation for os som højskole, da vi uden eleverne mest bare er en flot bygning.
Men det er i situationer som denne, at fællesskaber - store som små - skal stå deres prøve, og vi har allerede planer om fjernundervisning og digitalt nærvær. Højskolens telefon vil være åben i hele perioden.

Og apropos fællesskaber: så lad os lige vise, at vi som nation kan passe på dem, der har mest brug for det. Vask hænder, host i albuen, sprit af - og husk at supermarkederne har varer nok til alle.
Pas på jer selv ❤️
...

Når Podcast-holdet inviterer til radiobiograf med snacks, så mener de det alvorligt.🍿 Vi glæder os til popcorn, men allermest til at høre jeres reportager og programmer fra Tanzania. #podcast #højskole #højskoleliv #vallekildehøjskole ...

Indimellem går alt op i en højere enhed for den her gamle dame af en højskole. For hør lige her:
Dygtige elever fra efterårets Tilrettelægger-hold (skud ud @mollyhegner @fredeais og @victorlinnet ) har produceret en meget fin video om tidligere Forfatter-elev og poetry slammer Marie Lundbergs udfordringer med at skrive tre tekster om døden. En proces, der - kan vi godt afsløre uden at spoile - kræver et par omskrivninger, en hel del rødvin og temmelig mange cigaretter.

Videoen er udkommet hos vores venner på @seinmag og vi synes, du skal bruge 12 af dagens minutter på et lille indblik i en kunstners kvaler.
Godt gået, folkens!
#vallekildehøjskole #højskoleliv #højskole
...

En god del elever og ansatte har meldt sig til No Meat March. Men måske er der en, der synes, det vegetariske løfte er lidt svært at holde? 🌱
#vallekildehøjskole #højskole #højskoleliv #nomeatmarch
...