INSTAGRAM

HVERDAGEN PÅ VALLEKILDE
Følg med på Instagram for at få et indblik i hverdagen på Vallekilde Højskole.
Find os på @vallekildehojskole for at få en fornemmelse af højskolelivet.

Hurra! I dag kom vores elever endelig hjem. ☀️☀️☀️#højskole #vallekildehøjskole #højskoleliv ...

På lørdag vender vores 130 elever hjem til deres værelser, deres venner og ikke mindst den fælles elskede kaffemaskine. ☕️ Men hvad gør vi med den lille tap, der sørger for, at kaffen kommer ud? Med flere hundrede tommelfingre om dagen er det en velbesøgt kontaktflade. Vores spiludviklingslærer Henrik er heldigvis altid klar med en god idé. Han har designet en dims, så man nu kan tage kaffe helt uden at røre ved tappen. Hurra for opfindsomheden og hurra for sikker kaffe.
#højskole #højskoleliv #vallekildehøjskole #3dprinting
...

Vores have optræder i mange forskellige dragter i løbet af året. Lige nu er hele plænen klædt i hvidt og glæder sig til at få selskab på lørdag. 🦶🌼#højskole #højskoleliv #vallekildehøjskole ...

Her er Jacob. Han har gået på Vallekilde siden den 14. marts, men har aldrig sat sine ben på højskolen. For da vores journalistforberedende kursus lukkede op, var Danmark netop lukket ned. Kurset kørte online på Zoom i seks uger, men selvom det for længst er slut, har Jacob sammen med en håndfuld andre valgt at forlænge deres ophold. På lørdag skal de for første gang se Vallekilde Højskole og deres nye online-venner i virkeligheden. “Jeg valgte at forlænge, fordi undervisningen simpelthen bare var for god. Jeg følte hele tiden, at jeg blev bedre, og jeg var sindssygt interesseret i at se, hvad mere der kunne ske. Og så har folk været virkelig søde til at involvere mig i hyggen om aftenen. Skud ud til alle de late night Zoom-møde-invitationer, de andre elever har sendt. Guld værd!
Jeg er derudover spændt på at se værelserne og den store have. Og spisesalen. Det lyder til, at der er rimelig lækker mad. Jeg vil stadig gerne lære noget mere, men den sidste måned bliver nok mest dedikeret til samværet. Jeg glæder mig ustyrligt meget til at lære alle de smukke og søde mennesker at kende!” #højskole #højskoleliv #vallekildehøjskole
...

Endelig er der mennesker på højskolen igen! Hele personalet er samlet - med afstand - for første gang siden nedlukningen. Vi forbereder os på, at F20 kommer tilbage - og vi glæder os som vilde!

#vallekildehøjskole #højskole #højskoleliv
...

I aftes, mens politikerne diskuterede udvidelse af fase to, holdt vi ølsmagning over Zoom med Event & Lederskab-underviser Søren la Cour for bordenden.
Det endte ekstra festligt, da nyheden om, at højskolerne må åbne før planlagt, ramte overskrifterne.
Skål for det!
#vallekildehøjskole #højskoleliv #højskole
...

Fase to af genåbningen er udvidet, og for os betyder det et længe ventet gensyn med alle de her vidunderlige mennesker tidligere, end vi først troede, det var muligt.
F20, for hulan!
Vi glæder os ubeskriveligt meget til, I kommer hjem igen. 🥳

#vallekildehøjskole #højskole #højskoleliv
...

Vi er i fuld gang med forberedelserne, så vi snart kan få F20 hjem igen. Det inkluderer bl.a. en masse retningslinjer om afstand og hygiejne, men det inkluderer bestemt også fine forårsblomster på fortrappen, så her er pænt og rart at være.
Godt vi har Mette Thy og hendes grønne fingre 🌱
#vallekildehøjskole #højskole #højskoleliv
...

En bygning, en himmel, en følelse. 🏫♥️
📸: @liseluuund

#højskole #højskoleliv #vallekildehøjskole
...

Der er ikke meget, der har været sådan rigtig opmuntrende på det sidste, men nu kan vi så småt begynde at finde et lille festligt flag frem igen.
Hvis alt går vel, får vi vores søde og meget tålmodige elever hjem igen den 8. juni, så vi kan få bundet en sløjfe på dette sære forår.

En anden grund til at vifte forsigtigt med et flag er, at vi hver dag får tilmeldinger til efterårsholdet, der efter planen starter den 2. august.
Flere fag er allerede fyldt op, så du skal ikke vente for længe, hvis du vil være med.

I forhold til sommerkurserne ved vi ikke andet endnu, end hvad der er meldt ud i pressen, men vi håber selvfølgelig, at vi ikke behøver pakke flaget væk igen, men kan gennemføre alle kurser som planlagt.

Billedet er taget til en fernisering i Øvelseshuset tidligere på foråret; dengang man stod tæt på hinanden og syntes, det var rart. Sådan bliver det forhåbentlig igen om ikke alt for længe.

#vallekildehøjskole #højskole
...

"I dag er jeg rigtig glad!" Sådan har Torben netop sagt i TV Avisen, og det kan måske virke lidt modstridende, når overskriften er, at højskolerne ikke var en del af fase 2. "Det var en voldsom skuffelse i går, fordi vi om eftermiddagen hørte, at efterskolerne formentlig blev en del af det, og så tænkte jeg, at selvfølgelig kommer vi med som højskole - det gjorde vi ikke, men så har jeg jo kunnet stå op til en glædelig nyhed i dag." Den glædelige nyhed er, at vi kommer med i fase 3 og dermed får lov at åbne højskolen igen den 8. juni. Vi når altså at få vores forårshold hjem, så vi kan mødes og få en smuk afslutning på et mærkeligt forår. Hurra for det!

Og når vi er ved hurra'erne: Torben fylder 60 år i dag og har derfor ekstra god grund til at være glad. 🇩🇰
...

Vi begynder så småt at være klar til aftenens show. @sunestigtoft har fundet en stork, vi bruger håndsprit som aldrig før, nettet er lige røget, og når man skal holde afstand i et lille studie, føles det lidt som at spille Twister. Anyway - jeg hedder Atije og er elev på Event & Lederskab og er en del af aftenens produktion. I dag kan du følge mig og de sidste forberedelser til showet på vores story. Og husk at se med i aften klokken 20! (Link i bio) 🚀 ...

Med Torben som gæstestjerne, storslået heltemusik og flotte effekter kan en værtspræsentation vist ikke blive meget større. I morgen aften er @olgaabildgaard og @magnus.mks værter på Vallekilde Live, og de glæder sig. Resten af dagen kan du følge dem i vores story. 🎈
PS: Husk at tjekke begivenheden for morgendagens show ud på Facebook. (Link i bio)
#højskole #højskoleliv #vallekildehøjskole
...

På torsdag klokken 20 blænder vi op for Vallekilde Live! ✨Et show, der forener de danske højskoleelever og giver et boost i en svær tid. (Link til begivenheden i bio)

Vi er mange elever, som knokler på det, og de næste dage bliver maks pres. Hver dag op til showet kan du følge en af os fra produktionen, inden det går løs på torsdag. 🔥

Jeg hedder Mads og arbejder med kommunikationen på Vallekilde Live, og du kan følge mig resten af dagen. Det bliver en kæmpe fest! 🚀
#højskole #højskoleliv #vallekildehøjskole
...