MEDIELEJR LANDEDE PÅ VALLEKILDE

JOURNALISTIK

MEDIER, MEDIER, MEDIER

Vallekilde Højskole lagde den 21.-22. november rammer til Danske Mediestuderendes faglige lejrskole – Medielejr. I et intenst døgn steg Vallekildes indbyggertal betragteligt, da cirka 150 journalistspirer rykkede ind på den 150 år gamle højskole. Højskolens egne medieinteresserede elever deltog selvfølgelig også sammen med de journaliststuderende.

Årets program præsenterede en række af mediebranchens centrale og markante skikkelser som Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen og Zetlands ditto, Lea Korsgaard. Udover inspiration fra interessante oplægsholdere fra branchen var der også tid til en fest, hvor højskoleeleverne og Medielejr-deltagerne festede til langt ud på de lyse timer, hvor årets første sne i øvrigt faldt over Vallekilde. Læs mere om Medielejr her.

Læs mere om Journalistik på Vallekilde her.

LEA KORSGAARD, ZETLAND
Danskerne strømmer fra de gamle betalingsmedier i disse år – og mangler et godt sted at svømme hen. Det sted, har journalisterne bag Zetland ambition om at skabe. Chefredaktør Lea Korsgaard fortalte om tankerne bag “Danmarks nye, langsomme medie, der udgiver alt det, nysgerrige danskere har brug for at vide – men ikke mere, end de kan nå at læse.”

POUL MADSEN, EKSTRA BLADET
Hvordan sikrer man kvalitet i en medievirkelighed, hvor det eneste journalistiske succes-kriterie synes at være klik? På Ekstra Bladet er man i gang med at opfinde en helt ny valuta kaldet: ‘Kvalitetsklik’ – det fortalte Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør, Poul Madsen om på Medielejr 2015.

RASMUS THIRUP BECK, VALLEKILDE HØJSKOLE
Rasmus er til daglig journalistlærer på Vallekilde Højskole. I 2009 var han med til at vinde Årets Pressefoto for klimasitet Face The Climate. Han fortalte Medielejr-publikummet om hvordan holdet bag fundraisede 750.000 kr til projektet, og hvordan de fandt og formidlede historier fra familier verden over om hvordan de blev påvirket af klimaforandringerne.

vice_151124

BENJAMIN KüRSTEIN, VICE
VICE Danmarks Head of Content, Benjamin Kürstein (billedet) og Head of Production, Martin Berthelsen, besøgte årets medielejr og fortalte om, hvordan VICE har udviklet sig fra at være et trykt magasin primært for punk- og skatekultur til at producere online dokumentarfilm og Emmy-vindende TV. Martin og Benjamin fokuserede på det danske VICE på DR3, fortællestilen og hvordan VICE får adgang til miljøer og historier, som normalt ikke vil tale med medierne.

TIM HINMAN, THIRD EAR
Tim Hinman ejer og driver Third Ear – Danmarks førende digitale podcastmagasin. På Medielejr 2015 fortalte han om det omskiftelige radiomiljø, hvor radiomontagen som genre blev erklæret død i 2007, men nu er genopstanden i fuld vigør blandt andet med amerikanske podcasts som This American Life og Serial.

Medielejrfest_746x400

FEST, FEST, FEST
Om aftenen var der stor fest, hvor Medielejr-deltagerne og Vallekildes elever festede sammen. Der blev blandt andet danset til tonerne fra partybandet Donut Brothers og Medielejr-legenden DJ Michael.
JOURNALISTIK

AT BLIVE VEN MED SIG SELV

Journalistik-elev Alina Yasmin Manniche Jensen beskriver i denne modige klumme om højskoleliv, hvordan det føles at bliver ven med sig selv.

Læs mere

SOM EN KO PÅ EN GRÆSMARK

“Højskole er muligheden for, at alle os staldkøer kan nyde livet,” skriver Journalistik-elev Silas Moody Jakobsen i denne klumme om højskoleliv.

Læs mere

FARVEL TIL MASKEN PÅ VALLEKILDE

Isabella Canto Nielsen fra Journalistik skrev i foråret 2019 en fin klumme om højskolekærlighed, om at tage masken af og om at føle sig elsket, når man føler sig grim.

Læs mere

DOBBELT CAVLING-VINDER PÅ BESØG

Kan journalistik gøre en forskel? Det spørgsmål besvarede den dobbelte Cavling-vinder journalist Anders-Peter Mathiasen, da han besøgte Vallekilde Højskole 20. marts.

Læs mere

PANIKDAG BLEV TIL PRAKTIKDAG

Rigtig mange gamle vallekillinger har fået deres drømmepraktik på den såkaldte Panikdag, hvor journalist- og mediestuderende skal finde praktikplads.

Læs mere

ELEVER UDGIVER I VICE

Efter journalisternes studierejse til Iran har Lise, Ida og Emma fået udgivet en artikel i webmagasinet Vice.

Læs mere

ELEVER UDGIVER I BERLINGSKE

Journalisteleverne Signe Stoumann Fosgrau og Sara Hodzic har fået en af deres historier solgt til Berlingske. Den handler om at være jomfru i tyverne, og hvorfor det kan være et tabu.

Læs mere

DOKUMENTARIST: “SPRING UD I DET!”

Hvilke udfordringer er der ved at lave dokumentarfilm? Dokumentarfilmsinstruktør Emil Langballe gæstede Vallekilde med et foredrag om sit liv som filmskaber.

Læs mere

MADS BRÜGGER PÅ BESØG

For Mads Brügger er langskaftede ridestøvler et journalistisk værktøj. Han er kendt for sin gonzo-tilgang til journalistikken – og 26. oktober besøgte han Vallekilde.

Læs mere

KRISTOFFER ERIKSEN PÅ BESØG

Hvordan kombinerer man satire med seriøs journalistik? Det fortalte morgenradiovært og satiriker Kristoffer Eriksen om 20. april 2016.

Læs mere

JOURNALISTIK OG SPIL I EET

Fotojournalist Steven Achiam fortalte om den prisvindende interaktive dokumentar Deadline Athen på Vallekilde Højskole den 8. december 2015.

Læs mere

MEDIELEJR LANDEDE PÅ VALLEKILDE

Danmarks næste generation af journalister deltog sammen med Vallekildes elever i Medielejr 2015. Et flot program blev i kombination med fest og årets første sne til en helt særlig weekend.

Læs mere

ELEVER INTERVIEWER HAARDER

Tre Vallekilde-elever var på Christiansborg, den dag valget blev udskrevet. De skulle interviewe Bertel Haarder om hans store passion: lejlighedssange. Læs hans gode råd her.

Læs mere

ZETLAND FORTALTE OM AT SKABE EN Ø

Lea Korsgaard og Jakob Moll fra det publicistiske, digitale medie Zetland fortalte eleverne om at skabe en ø til indsigt og fordybelse i et medielandskab, der flyder over med hurtige nyheder.

Læs mere

BAGOM DET ARABISKE FORÅR

Vallekildes Journalistik-elever så en anden side af det arabiske forår på deres studietur til Tunesien.

Læs mere