NIKOLAJ OG SOFIA BLEV GIFT

HVERDAG

FIKTIVT VALLEKILDE-BRYLLUP

Det er efterhånden ved at være en tradition, at to elever fra Vallekilde Højskole i slutningen af forløbet skal lade sig gifte for sjov.

Og denne sommerweekend var ingen undtagelse. Her stod den nemlig på fiktiv vielse af de to forfatterelever Nikolaj og Sofia.

En realistisk vielse
Udover at være utrolig smukt var brylluppet også ekstremt gennemført. Der var arrangeret polterabend, taler og indslag, og så foregik vielsen i den lokale kirke, som eleverne havde fået lov at låne til den særlige anledning.

For gommen Nikolaj var det fedeste ved brylluppet selve vielsen og ikke mindst en smuttur til Dragsholm Slot, som ligger i nærheden af højskolen.

“Da jeg trådte ind i kirken, begyndte jeg faktisk at tude, fordi det virkede så realistisk. Det var også enormt skægt, da vi bagefter tog ud til Dragsholm Slot for at tage bryllupsbilleder, og tjeneren i restauranten uopfordret hældte et glas dyr champagne op til os på deres regning, fordi de troede, at det var et ægte bryllup,” siger han.

Massive forberedelser
Fra Dragsholm Slot gik turen hjem på højskolen, hvor der var stor middag og fest.

“Det hele var virkelig fint planlagt, og enormt gennemført, hvilket jeg for alvor fandt ud af, da folk konstant kom hen til mig og spillede med på alle mulige roller de havde fået tildelt. Så jeg lærte en masse at kende om mig selv, ved at folk kom hen til mig med deres hjemmestrikkede historier om hvordan de ‘tydeligt huskede dengang at vi gik i børnehave sammen’ osv.,” siger Nikolaj, som resten af sin tid på højskolen kan kalde Sofia for sin brud.

Fester som disse er der mange af i løbet af et forløb. I dette forår har eleverne selv arrangeret junglefester, technofester og ikke mindst en Space-fest, da Andreas Mogensen holdt oplæg tidligere på året.

HVERDAG

FARVEL TIL KRÆFTEN OG HØJSKOLEN

Efter ni år som forretningsfører siger Anne-Birthe Køppen farvel til Vallekilde Højskole. Lasse Hjeresen Wraae fra Journalistik E18 tegner et portræt.

Læs mere

PODCAST OPTAGET PÅ VALLEKILDE

Kvinderne bag den succesrige podcast om Harry Potter – Harry Pottcast – optog et afsnit live i Foredragssalen.

Læs mere

SE VORES VALGFAG

Bag din egen pizza, lær at spille tennis eller dyk ned i podcastens univers. Læs om alle vores valgfag.

Læs mere

HØJSKOLEMAD I SÆRKLASSE

På Vallekilde Højskole er vi stolte af vores køkken. Derfor kan du følge @vallekildemad på Instagram og få smagfulde opdateringer.

Læs mere

VIDEO AF HVERDAGEN

Hvordan ser hverdagen ud på Vallekilde Højskole? Klik her og få et indblik i højskolelivet.

Læs mere

FOREDRAG MED KONGERÆKKEN

Med afsæt i de enkelte regenter genfortæller Hans Erik Havsteen og Anders Olling hele Danmarkshistorien i underholdende foredrag, der byder på gamle røverhistorier og ny viden.

Læs mere

HOLD JUL PÅ VALLEKILDE

Vallekilde Højskole slår igen i år dørene op for jul i skolens hyggelige omgivelser. Klik her og læs mere.

Læs mere

SYV FANTASTISKE STUDIEREJSER

Efter to ugers rejse til forskellige destinationer i hele verden er højskolens elever nu hjemme igen.

Læs mere

ROLLESPIL TIL KULTURAFTEN

Sværdkamp, skrig og krigsmaling. Eleverne havde tirsdag aften arrangeret rollespil på græsplænen.

Læs mere

KAGE PÅ TVÆRS AF LANDEGRÆNSER

Ungdommens Røde Kors gæster i disse uger Vallekilde Højskole. Tirsdag aften blev der lavet lagkager på tværs af højskoleelever og frivillige fra hele verden.

Læs mere

NIKOLAJ OG SOFIA BLEV GIFT

I weekenden stod den på fiktivt Vallekilde-bryllup, da de to forfatterelever Nikolaj og Sofia for sjov sagde ja til hinanden. Hele arrangementet var gennemført fra top til tå.

Læs mere

BIOGRAF UNDER ÅBEN HIMMMEL

Årets første Open Air-biograf løb af stablen med puder, madrasser og Twin Peaks-premiere.

Læs mere