NY SCENE TIL LITT TALK

EVENT, FORFATTER, LITT TALK

ELEVER SKABER NY SCENE TIL OPLÆSNING

Når litteraturfestivalen Litt Talk løber af stablen den 6. og 7. februar på Vallekilde højskole, kommer forfatteroplæsningerne til at foregå på en ny scene i højskolens Pejsestue.

Af Sigrid Lærke Truelsen, elev på Journalistik

Som et nyt initiativ har de ansvarshavende elever på Litt Talk besluttet, at festivalens oplæsninger skal flyttes fra hovedbygningens sydøst-vendte Hjørnestue til den mere hjemlige Pejsestue i nordøst.

De 20-årige Event & Lederskabselever Emilie Grønbæk Larsen og Laura Marie Larsen fortæller, at der ligger mange tanker bag beslutningen om den nye scene.

”Vi prøver at arbejde med nogle helt nye aspekter ved blandt andet at arbejde med højder og lag i rummet”, siger Laura Marie Larsen.

Den nye lokation skal give plads til både chill-out zoner og en tribune over for oplæsningspodiet.

Hensyn til både publikum og forfattere

Emilie Grønbæk Larsen og Laura Marie Larsen, der er hovedansvarlige for oplæsningerne på festivalen, fortæller, at de hovedsageligt har valgt at prøve kræfter med de nye rammer for at skabe en hyggelig og afslappet atmosfære, når der bliver læst op.

Blandt oplæserne er både yngre forfattere fra Forfatterskolerne på Midt- og Vestsjællands og foreningen Håbefulde Unge Forfattere (HUF) samt debutanter, der for nyligt har fået udgivet deres første bog.

Ideen er, at den nye scene skal facilitere nogle trygge rammer for de etablerede såvel som for de mere uerfarne forfattere.

”Tidligere har det været meget presset i Hjørnestuen. Det kan være ubehageligt for de unge forfattere, når der ikke er plads nok, og publikum står oppe i hovedet på dem,” siger Laura Marie Larsen.

Ligesom arrangørerne tager hensyn til forfatterne, er de også opmærksomme på  publikums velbehag. Emilie Grønbæk Larsen fortæller om tankerne bag den nye scene:

”Vi vil prøve at lege med nogle lidt blødere lag, så man som publikum kan komme ind at sidde på en ny og mere afslappet måde, efter at have siddet på de lidt hårdere bænke i Foredragssalen hele dagen.”

’Opperen’ initiativ

Jan Samuelsen, der er gæstelærer på Vallekilde Højskole og produktionsleder på Litt Talk, udviser stor begejstring for elevernes initiativ:

”Det er ’opperen’,” siger han og uddyber: “Fordi vi ikke har gjort det før.”

Jan Samuelsen fortæller, at det er forfriskende provokerende at arbejde med nye elever, der giver sig i kraft med anderledes tiltag. Han mener, at man har brug for andre indgangsvinkler og fornyelse for ikke at blive for ”konservativ i sit blik på sine egne begivenheder og arrangementer”.

I år er det femte gang Litt Talk afholdes på Vallekilde Højskole. Litteraturfestivalen ligger hvert år den første weekend i februar og byder i år på navne som Kim Leine, Caspar Eric, Pia Juul og Erling Jepsen.

Læs mere her.

EVENT, FORFATTER, LITT TALK

CPH MAKER VAR EN SUCCES

Eleverne på Design&Maker og Event&Lederskab var i weekenden i København for at hjælpe til med forberedelserne af festivalen Copenhagen Maker.

Læs mere

ELEVER VINDER HACKATHON

Hvordan kan man genanvende brugte luftmadrasser? Det gav nogle af Vallekildes elever et godt bud på i weekenden. Nu er de 10.000 kroner rigere.

Læs mere

BESØG AF JENS BLENDSTRUP

Forfatterholdet har netop haft besøg af den anmelderroste Jens Blendstrup til en snak om hans specielle skrivestil og fantastiske fader-fortællinger.

Læs mere

VANDBAR TIL DISTORTION

Event-eleverne fra Vallekilde Højskole stod igen i år bag Bar’Vand til gadefesten Distortion. Hør, hvordan de har bygget baren op fra bunden.

Læs mere

DANMARKSMESTER I STORY SLAM

Vallekilde-eleven Elisabeth Platz blev onsdag aften danmarksmester i Story Slam. To personlige historier og en masse god fortælleteknik sikrede hende sejren.

Læs mere

DIGTOPLÆSNING MED THEIS ØRNTOFT

Digteren Theis Ørntoft gæstede Vallekilde Højskole den 3. maj, hvor han læste op af sine digte.

Læs mere

CLEAN OUT LOUD IGEN I ÅR

Igen i år står elever fra Vallekilde bag Clean Out Loud på Roskilde Festival. Projektet sørger for, at festivalpladsen efterlades efter festivalen uden spor af det festende folk.

Læs mere

SOFIE DIEMER PÅ BESØG

Sofie Diemer debuterede i 2016 med en hudløst ærlig digtsamling om en ung kvinde, der søger efter en mening med det hele. Hun besøgte Vallekilde den 17. april med oplæsning og foredrag.

Læs mere

EN WEEKEND MED LITTERÆR OVERFLOD

Der var både rutinerede forfattere og nye stjernefrø på programmet, da vi første weekend af februar igen slog dørene op til Vallekildes egen litteraturfestival, Litt Talk.

Læs mere

FORFATTERELEV UDGIVER ROMAN

Thomas Korsgaard gik på Forfatter-holdet i foråret 2016. Nu udkommer hans debutroman.

Læs mere

VOLLEY MED FLYGTNINGE

Vallekildes Event-elever bød sammen med DFUNK sidst i november velkommen til en landsdækkende volleyturnering for unge med flygtningebaggrund.

Læs mere

NY SCENE TIL LITT TALK

Elever fornyer Vallekildes litteraturfestival, Litt Talk, med en helt ny scene.

Læs mere

INGEN LITT TALK UDEN ELEVERNE

Igen i år var der litteraturfestival på Vallekilde Højskole. Den 6. og 7. februar bød Litt Talk indenfor til de helt store navne som Kim Leine og Pia Juul og de allernyeste stemmer, som højskolens egne forfatterelever.

Læs mere

CASPAR ERIC UNDERVISTE FORFATTERNE

Den prisvindende unge poet Caspar Eric besøgte Vallekilde, hvor han underviste Forfatterholdet og læste op af sine digtsamlinger.

Læs mere

THEILGAARD OM KLIMAFORANDRINGER

Metrolog fra DR Jesper Theilgaard fortalte om klimaforandringerne som optakt til, at Forfatter- og Spiludviklingselever skal arbejde med klima i den kommende tid.

Læs mere