NY SCENE TIL LITT TALK

EVENT, FORFATTER, LITT TALK

ELEVER SKABER NY SCENE TIL OPLÆSNING

Når litteraturfestivalen Litt Talk løber af stablen den 6. og 7. februar på Vallekilde højskole, kommer forfatteroplæsningerne til at foregå på en ny scene i højskolens Pejsestue.

Af Sigrid Lærke Truelsen, elev på Journalistik

Som et nyt initiativ har de ansvarshavende elever på Litt Talk besluttet, at festivalens oplæsninger skal flyttes fra hovedbygningens sydøst-vendte Hjørnestue til den mere hjemlige Pejsestue i nordøst.

De 20-årige Event & Lederskabselever Emilie Grønbæk Larsen og Laura Marie Larsen fortæller, at der ligger mange tanker bag beslutningen om den nye scene.

”Vi prøver at arbejde med nogle helt nye aspekter ved blandt andet at arbejde med højder og lag i rummet”, siger Laura Marie Larsen.

Den nye lokation skal give plads til både chill-out zoner og en tribune over for oplæsningspodiet.

Hensyn til både publikum og forfattere

Emilie Grønbæk Larsen og Laura Marie Larsen, der er hovedansvarlige for oplæsningerne på festivalen, fortæller, at de hovedsageligt har valgt at prøve kræfter med de nye rammer for at skabe en hyggelig og afslappet atmosfære, når der bliver læst op.

Blandt oplæserne er både yngre forfattere fra Forfatterskolerne på Midt- og Vestsjællands og foreningen Håbefulde Unge Forfattere (HUF) samt debutanter, der for nyligt har fået udgivet deres første bog.

Ideen er, at den nye scene skal facilitere nogle trygge rammer for de etablerede såvel som for de mere uerfarne forfattere.

”Tidligere har det været meget presset i Hjørnestuen. Det kan være ubehageligt for de unge forfattere, når der ikke er plads nok, og publikum står oppe i hovedet på dem,” siger Laura Marie Larsen.

Ligesom arrangørerne tager hensyn til forfatterne, er de også opmærksomme på  publikums velbehag. Emilie Grønbæk Larsen fortæller om tankerne bag den nye scene:

”Vi vil prøve at lege med nogle lidt blødere lag, så man som publikum kan komme ind at sidde på en ny og mere afslappet måde, efter at have siddet på de lidt hårdere bænke i Foredragssalen hele dagen.”

’Opperen’ initiativ

Jan Samuelsen, der er gæstelærer på Vallekilde Højskole og produktionsleder på Litt Talk, udviser stor begejstring for elevernes initiativ:

”Det er ’opperen’,” siger han og uddyber: “Fordi vi ikke har gjort det før.”

Jan Samuelsen fortæller, at det er forfriskende provokerende at arbejde med nye elever, der giver sig i kraft med anderledes tiltag. Han mener, at man har brug for andre indgangsvinkler og fornyelse for ikke at blive for ”konservativ i sit blik på sine egne begivenheder og arrangementer”.

I år er det femte gang Litt Talk afholdes på Vallekilde Højskole. Litteraturfestivalen ligger hvert år den første weekend i februar og byder i år på navne som Kim Leine, Caspar Eric, Pia Juul og Erling Jepsen.

Læs mere her.

EVENT, FORFATTER, LITT TALK

CLEAN OUT LOUD 2019

Roskilde Festival og dermed Clean Out Loud er overstået, og de 130 elever fra Vallekilde Højskole, der har designet, opbygget og drevet området, takker af for i år.

Læs mere

JONAS EIKA HOLDT FOREDRAG

Forfatter Jonas Eika læste op og fortalte om sin seneste udgivelse, Efter solen.

Læs mere

CLEAN OUT LOUD VINDER PRIS

Clean Out Loud, Vallekilde Højskoles store projekt på Roskilde Festival, vinder Højskolepædagogisk Pris 2018.

Læs mere

HVAD ER CLEAN OUT LOUD?

Clean Out Loud kombinerer hvert år fest med bæredygtighed på Roskilde Festival.

Læs mere

EVENT & LEDERSKAB PÅ SKOLEBESØG

Event & Lederskab var tidligere på foråret på studietur i Jordan. Nu tager de rundt på folkeskoler med IBIS-projektet Læseraketten og fortæller om deres oplevelser.

Læs mere

GÆSTEUNDERVISER FRA NEW YORK

Tom Klinkowstein er professor på The Pratt Institute i New York. Han var forbi Vallekilde Højskole for at kickstarte en workshop.

Læs mere

ELEVER LAVER LITTERATUR-FESTIVAL

Den første weekend i februar 2018 var Vallekilde Højskole igen vært for litteratur-festivalen Litt Talk. Klik her og se en stemningsvideo fra dagene.

Læs mere

REDIGERING AF EGNE BØGER

På højskolens Forfatter-linje lærer du først og fremmest at skrive godt, men udover det får du også mulighed at lave design til egen bog.

Læs mere

CPH MAKER VAR EN SUCCES

Eleverne på Design&Maker og Event&Lederskab var i weekenden i København for at hjælpe med forberedelserne til festivalen Copenhagen Maker.

Læs mere

ELEVER VINDER HACKATHON

Hvordan kan man genanvende brugte luftmadrasser? Det gav nogle af Vallekildes elever et godt bud på i weekenden. Nu er de 10.000 kroner rigere.

Læs mere

BESØG AF JENS BLENDSTRUP

Forfatterholdet har netop haft besøg af den anmelderroste Jens Blendstrup til en snak om hans specielle skrivestil og fantastiske fader-fortællinger.

Læs mere

VANDBAR TIL DISTORTION

Event-eleverne fra Vallekilde Højskole stod igen i år bag Bar’Vand til gadefesten Distortion. Hør, hvordan de har bygget baren op fra bunden.

Læs mere

DANMARKSMESTER I STORY SLAM

Vallekilde-eleven Elisabeth Platz blev onsdag aften danmarksmester i Story Slam. To personlige historier og en masse god fortælleteknik sikrede hende sejren.

Læs mere

DIGTOPLÆSNING MED THEIS ØRNTOFT

Digteren Theis Ørntoft gæstede Vallekilde Højskole den 3. maj, hvor han læste op af sine digte.

Læs mere

SOFIE DIEMER PÅ BESØG

Sofie Diemer debuterede i 2016 med en hudløst ærlig digtsamling om en ung kvinde, der søger efter en mening med det hele. Hun besøgte Vallekilde den 17. april med oplæsning og foredrag.

Læs mere