OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Værelse3mand_746x300151203

HVORDAN OG HVORLEDES?
Her har vi samlet en række spørgsmål, som tidligere elever har grublet over, inden de startede. Du er meget velkommen til at ringe til højskolen og stille flere spørgsmål.

Hvor mange elever går der på skolen?
Et typisk hold har mellem 100 og 125 elever.

Hvad skal man have med?
Se det sådan her: du skal have lidt af det hele med – til hverdag og fest, sport og hygge, land og by, sol og sjask. Vi sender en liste med praktiske informationer, inden du starter. Sørg dog for, du har et gyldigt pas til studieturen.

Kan man skifte hovedfag?
Du kan sagtens skifte hovedfag, hvis du opdager, at du hellere vil noget andet. Det vigtigste er, at du bruger din tid på det, du helst vil lære.

Hvor mange lommepenge kan man forvente at bruge?
Hvis du virkelig insisterer, behøver du stort set ikke have kreditkortet fremme, mens du er her, da måltider og de fleste ture og materialer er inkluderet i ugeprisen. Men de fleste elever når at besøge Fakta i Hørve en del gange, mens de går her for at købe fx slik og øl.
Husk også at du måske gerne vil have lidt ekstra moneter til studieturen.

Hvordan er værelserne møbleret?
På værelserne er der seng, skrivebord og stol, skab til tøj, håndvask (eller bad). Du skal selv gøre rent på værelset. Og du må pynte det, som du lyster, så tag gerne din yndlingsplakat med. Eller måske en lyskæde.

Er der fællesbade?
Ja, nogle værelser deler bad med andre, men ikke på sådan en Roskilde Festival-agtig måde. Der er lås på døren.

Kan man vaske tøj på højskolen?
Ja, det kan man. Vi har vaskerum med industrivaskemaskiner og tørretumblere. Du skal selv købe vaskepulver.

Må man selv bestemme, hvornår man går i seng?
Det er ikke en efterskole, så ja, det må man. Så længe man kan komme op om morgenen og være med til morgensamling kl. 8.45 – og i øvrigt være frisk og veloplagt til undervisningen og alt det andet.

Hvornår er det normalt at komme den første dag?
I efteråret 2015 var der en elev, der fik sin far til at køre rundt i området omkring Vallekilde i næsten en time, fordi hun var nervøs for at komme for tidligt den første dag. Det behøver du ikke. Bare kom kl. 16.00, som der står i den mail, vi sender til dig.

Er der kun elever fra Sjælland?
Nej, der er også rigtig mange elever fra Fyn og Jylland. Nogle vælger en højskole tæt på deres hjemby; andre vælger med vilje en, der ligger langt væk. Typisk har vi også en enkelt bornholmer.

UGESKEMA
Her kan du se en ugeoversigt der viser hverdagen på Vallekilde Højskole. Oveni kommer selvfølgelig de improviserede arrangementer, foredrag, filmaftner, hyggelige indfald, spontane sportsudfoldelser og ture ud af huset.

Ugeskema_746x200

FØLG HVERDAGEN
På playlisten Hverdagsglimt kan du følge med i højskoleelevernes dagligdag. Kom fx med en tur i skolens live-studie, til ølbrygning i Spisesalen eller med i et hjemmelavet Escape Room

TILMELDING

DIT NAVN

DIN E-MAIL

DIT TELEFONNUMMER

ØNSKET STARTDATO

ØNSKET SLUTDATO

ØNSKET HOVEDFAG

EVENTUELLE SPØRGSMÅL

ROBOTFILTER
captcha
Indtast ovenstående bogstaver og tal her