LÆRERNE

MATHIAS_AMBUS_746PX

UNDERVISER – DESIGN & MAKER
Mathias Stilling Ambus
mathias@vallekilde.dk
Master i visuel kommunikation fra Kunstakademiets Designskole. Har arbejdet med visuel identiet, skriftdesign, informationsgrafik, viral markedsføring, kampagnedesign og art direction for virksomheder og institutioner som Berlingske Tidende, Designbureauet Kontrapunkt, MTV, Roskilde Festival og Odsherred Kulturfestival. Finalist i verdens største designpris, INDEX:AWARD og selvstændig designer i Mathias Ambus Studio.

UNDERVISER – DESIGN & MAKER
Miriam Ortwed
miriam@vallekilde.dk
Miriam er designer med en mastergrad i produktdesign fra Kunstakademiets Designskole. Hun har en legende tilgang til design. Og det er i legen med materialer, funktion og metode hun især finder inspiration. Miriam har tidligere arbejdet for Experimentarium i København og har desuden sit eget designfirma, Studio MO.

UNDERVISER – EVENT & LEDERSKAB
Søren la Cour Bergmann
soeren@vallekilde.dk
Søren er uddannet civilingeniør i Design og Innovation fra DTU. Han har blandt andet beskæftiget sig med projektledelse, design af arbejdsmiljøer, stået for forplejning på Norberg Festival i Sverige og udvikling af en app til mobil dataindsamling. Søren bruger en stor del af sin fritid sammen med sin knallertbande, Teufelskerle, og har (for tiden) 3,5 motorcykler og en orange knallert Florett fra 1976. På Vallekilde underviser Søren på Event & Lederskab og i valgfag som fx Det syder og bobler, hvor han og eleverne brygger øl til højskolens egen bar.

UNDERVISER – EVENT & LEDERSKAB
Nanna Lundgren Jensen
nanna@vallekilde.dk
Nanna er uddannet cand.comm fra Performance-Design på RUC i 2017. Hun har arbejdet som projektleder på CPH:DOX, SPOR Festival, TONE KUNST&KOMPOSITION samt arbejdet for en bred vifte af kulturproducenter i København. Nanna har grønne fingre og elsker at finde forsteninger på de danske strande.

UNDERVISER – EVENT & LEDERSKAB
Jan Samuelsen
jans@vallekilde.dk
Jan er cand.comm fra Performance-design på RUC. Projektleder og arrangør af et hav af koncerter, festivaler, kunstudstillinger og internationale projekter. Senest tilknyttet WOMEX, verdens største begivenhed for verdensmusik. Har undervist på Vallekilde Højskole siden 2010.

UNDERVISNINGSASSISTENT –
EVENT & LEDERSKAB

Silja Scherfig
Silja var elev på forårsholdet 2019 og er undervisningsassistent på efterårsholdet. Hun elsker det varierende arbejde ved planlægning af events og går dedikeret ind, i alt hvad højskole-fællesskabet indebærer – lige fra fællessang til fester til spontane påfund. Desuden har hun boet halvandet år i Berlin.

UNDERVISNINGSASSISTENT –
EVENT & LEDERSKAB

Celine Asmussen
Celine var elev på forårsholdet 2019 er undervisningsassistent på efterårsholdet. Hun elsker faget, fordi det har givet hende oplevelsen af at stå midt i processerne til fede events. Følelsen af at se det hele gå op i en højere enhed betyder meget for hende. Derudover har hun Vallekildes logo tatoveret på sin underarm.

UNDERVISER – PODCAST
Tue Blædel
tue@vallekilde.dk
Tue Blædel har en mangeårig baggrund i Danmarks Radio som vært på “Verdenspressen på P1” og tidligere “Tue og Tony på P3”. Han har stor erfaring med radio, podcast og foredrag og står nu i spidsen for Podcast-linjen på Vallekilde. Han har tidligere boet i USA og var ufrivilligt ved at blive sendt i hæren. Den historie er en radiofortælling værdig.

UNDERVISER – TILRETTELÆGGER
Marike Jensen
marike@vallekilde.dk
Marike er uddannet journalist fra Journalisthøjskolen i Aarhus. Hun har arbejdet med tv-produktion siden 2006 og har blandt andet lavet Operation X til TV2, afslørende dokumentarprogrammer om finanskrisen til DR 1 og magasinprogrammer som forbrugerprogrammet Basta på TV2 og Detektor på DR2.
Hun bor i en lille landsby ved Roskilde Fjord og bruger en del af sin fritid på fællesskabet i den lille flække.

UNDERVISER – TILRETTELÆGGER
Kristian Burmeister
kristian@vallekilde.dk
Kristian har en bachelor i Historie fra Aarhus Universitet. Og som alle andre raske drenge og piger elsker Kristian medier, især det auditive og audiovisuelle. Derfor tog han en kandidatgrad i Medievidenskab med speciale i radiodokumentarisme i 2010. Han arbejdede et par år i DR som radioreporter for P1, før han skiftede bopæl og arbejde ud med en tilværelse som højskolelærer i Vallekilde. Kristian har lige købt en robotstøvsuger, som han er helt vild med.

UNDERVISER – TILRETTELÆGGER (PÅ BARSEL)
Mie Tast
mie@vallekilde.dk
Uddannet journalist fra DMJX i 2010 og har arbejdet med radio og TV, siden hun blev færdig. Mie har bl.a. lavet radionyheder til DR, leveret indslag til P1 Morgen og været live-reporter på Radioavisen. Desuden har hun arbejdet som tilrettelægger hos forskellige produktionsselskaber bl.a. Mastiff TV, hvor hun især har lavet underholdning og reportage. Før hun kom til Vallekilde, var hun journalist og redaktionssekretær på Go’ morgen Danmark. I øvrigt har hun spillet rollen som fisk i musicalen Den Lille Havfrue.

VIGILD_746

UNDERVISER – SPILUDVIKLING
Thomas Vigild
thomas@vallekilde.dk
Thomas var med til at starte Spiludvikling på Vallekilde Højskole i 2010.
Han er journalist, konsulent og foredragsholder med speciale i spil-, lege- og brætspilskultur. Han skriver om spil for Weekendavisen, biblioteksmagasinet Perspektiv samt Politiken og er desuden juryformand for den danske brætspilspris Guldbrikken.
Thomas er uddannet cand.mag i Musikvidenskab, datalogi og spil fra Københavns Universitet og IT-Universitetet. Han har suppleret med kandidatkurser i journalistik og formidling ved Danmarks Journalisthøjskole.

UNDERVISER – SPILUDVIKLING
Henrik Kragh
henrik@vallekilde.dk
Henrik er en garvet blæksprutte inden for spiludvikling. Han startede med at lave grafik før årtusindeskiftet og har siden 2006 arbejdet for den danske spilbranche, hvor han har været omkring de fleste aspekter af både den grafiske og tekniske udvikling af spil, samt markedsføringsløsninger til det private erhvervsliv.

Henrik startede sine kreative udfoldelser i filmbranchen, men bevægede sig hurtigt over i spilverdenen, hvor han til at begynde med primært havde fokus på grafik. Fordi Henrik både mestrer grafik og teknik, har han ofte ageret bindeled mellem grafiske og tekniske teams med fokus på opgaver, hvor de to ret forskelligeartede discipliner er filtret uigenkaldeligt sammen.

UNDERVISNINGSASSISTENT – SPILUDVIKLING
Mads Nielsen
Mads var elev på forårsholdet 2019 og på efterårsholdet hjælper han til med den daglige undervisning på Spiludvikling. Han er skarp i programmering og kreative løsninger. Når han ikke underviser, er han gerne at finde et sted på højskolen med et brætspil eller en god film. Da han selv var elev præsterede han desuden at overnatte i alle faglokaler.

UNDERVISNINGSASSISTENT – SPILUDVIKLING
Jeppe Munk Jørgensen
Jeppe var elev på forårsholdet 2019, og på efterårsholdet hjælper han til med den daglige undervisning på Spiludvikling. Han har en forkærlighed for escape rooms og fysiske spil. Derudover elsker han højskolens samling af brætspil og har tidligere boet et halvt år på Island, hvor han arbejdede med at samle plastickasser, når han altså ikke nød den flotte natur.

UNDERVISER – FORFATTER
Simon Fruelund
simon.fruelund@vallekilde.dk
Simon Fruelund er forfatter med syv bøger på samvittigheden, deriblandt Mælk (1997), Borgerligt tusmørke (2006), Panamericana (2012) og senest Optegnelser fra verdens ende (2018). Han er uddannet fra Københavns Universitet, U.C. Irvine og Forfatterskolen og har blandt andet arbejdet ni år som forlagsredaktør på Gyldendal, før han kom til Vallekilde.

UNDERVISER – JOURNALISTIK
Freja Wedenborg
freja@vallekilde.dk
Freja er uddannet journalist fra DMJX og har skrevet bogen Cryptoguide for journalister. Hun har specialiseret sig i digital sikkerhed for journalister, blandt andet gennem ekspertnetværket Cybernauterne. Her underviser hun bl.a. journalister og journaliststuderende. Derudover har hun arbejdet i Bruxelles som presserådgiver for Rina Ronja Kari og som journalist på Ugebrevet A4 og Arbejderen.

Freja har arbejdet med dækning af retspolitik, dansk krigsdeltagelse, demokratiske rettigheder, overvågning, whistleblowerrettigheder, velfærd og arbejdsmarkedspolitik. Hun sidder i hovedbestyrelsen for Dansk Journalistforbund og er formand for etik- og mediepolitisk udvalg i DJ. Sidst men ikke mindst elsker hun Harry Potter og føler lidt, at hun har fået job på Hogwarts med alle de hemmelige smutveje og fine gamle bygninger på Vallekilde.

UNDERVISER – JOURNALISTIK
Esben Christensen
esben@vallekilde.dk

Uddannet journalist fra DMJX i 2010. Esbens undervisning er dialogisk – selvom lærerne kommer med faget og kender journalistikken indefra, er eleverne i høj grad selv med til at sætte deres præg på undervisningen. Inden Esben kom til Vallekilde Højskole har han været journalist på fagbladet Folkeskolen, hvor han har skrevet meget om skole og uddannelse.

På Folkeskolen.dk var Esben praktikantvejleder og stod for at ansætte og uddanne journalistpraktikanter. Derudover har han været reporter på Ekstra Bladet, og så spillede han teater, dengang han selv gik på højskole.

rasmus-thirup_746

UNDERVISER – JOURNALISTIK
Rasmus Thirup Beck (PÅ ORLOV)
rasmusbeck@vallekilde.dk
Uddannet fra Aarhus Universitet og RUC i henholdsvis antropologi og journalistik. Tidligere reporter på Politiken og redaktør for RUC’s campusmedie RUSK. Mangeårig freelancer med en lang række kunder i hele norden, samt enkelte i resten af Europa. Har desuden vundet Årets Pressefoto for bedste multimedieproduktion med sitet facetheclimate.org om klimaforandringer, som han var en af stifterne bag. Ud over at undervise på Vallekilde Højskole har Rasmus senest været vært på P1-programmet “Sidste mand slukker lyset”. Og så har han en ting med at spise insekter, hvilket han ser som fremtidens fødevarer.

UNDERVISER – VALGFAG
Christen Christensen
Christen har været tilknyttet Vallekilde Højskole siden 1988 og kan mildest talt fixe alt. Han er uddannet tømrer og byggede sportshaller i både Danmark, men også udlandet op gennem firserne. Han har Vallekilde-rekorden i at slå søm i (5 søm på 16 sekunder), og så underviser han i valgfaget Fix det selv.

Mette Thy

UNDERVISER – VALGFAG
Mette Thy
mette@vallekilde.dk
Uddannet ernærings- og husholdningsøkonom og har siden undervist på Sorø Husholdningsskole, været køkkenchef og hovedfagslærer på Skælskør Folkehøjskole, faglærer på EUC-Nordvestsjælland, køkkenchef på Kalundborg Vandrerhjem og kursuscenter og gennem de seneste fem år har hun stået i spidsen for Vallekilde Højskoles køkken. I dag har Mette overladt Vallekildes køkken til andre gode kræfter for i stedet at undervise i mad, psyke og sundhed. Forvent dybe samtaler over gryderne, finurlig pynt og en introduktion til Himalayas hunzafolk, som Mette er dybt fascineret af.

UNDERVISER – VALGFAG
Rasmus Todbjerg Larsen
Rasmus læser historie på Københavns Universitet. På Vallekilde underviser han i valgfaget Partyband. Han spiller på stort set alle instrumenter og er af den overbevisning, at alle kan synge rent, hvis bare de synger højt nok. Rasmus er i øvrigt vokset op på Vallekilde Højskole.

UNDERVISER – VALGFAG
Charlotte Krogh
Charlotte er uddannet fra Danmarks Designskole med afgang i murale teknikker. Hun er en del af kunstmuseet Huset i Asnæs og arbejder i dag især med tegning og billedkunst. På Vallekilde underviser hun i valgfaget Croquis.