VÆRDIGRUNDLAG

Elever_udendørs_746x300130907

JVF. VEDTÆGTERNES §2
Vallekilde Højskole har været nysgerrig siden 1865. Vi synes, at gode spørgsmål er vigtigere end korrekte svar, og vi skaber rammer for læring, der er drevet af lyst, passion og humor. Vi lægger vægt på at samarbejde med verden uden for højskolen, så elever og kursister engagerer sig i omverdenen og får genveje til nye netværk. Vallekilde Højskole bidrager til løsninger på samfundsudfordringer gennem handling og debat, uanset om de er lokale, nationale eller globale.
Med et ophold på Vallekilde Højskole skal man kunne opdage nye sider af sig selv sammen med andre og få en tro på, at mere er muligt. Det gælder alle uanset alder og baggrund, og samværet på højskolen er båret af respekt for den enkelte, hvor alle bidrager til fællesskabet. Vi ønsker at alle, der vælger Vallekilde Højskole, får energi til at tage et vigtigt skridt videre i livet og modet til at skabe forandringer og forfølge en drøm.

Vedtaget af generalforsamlingen den 15. maj og 21. september 2013

VÆRDIERNE MED ELEVERNES ORD
“På Vallekilde er der en enorm nysgerrighed og en stor opmærksomhed og åbenhed.

Vi lærer at forstå verden omkring os gennem hverdagen på skolen. Vi lærer at være mennesker og samfundsborgere, og det ses helt ned på frokosttallerknen via køkkenets fokus på madspild og ressourceforbrug.

Som højskole engagerer vi os meget i verden udenfor – vi påvirker vores omverden, og den påvirker os. Og så er der er en fælles enighed om, at alle hjælper alle, og at ingen er bedre end andre.”

Julie, Sofie og Anne Sofie – efteråret 2015

VÆRDIERNE I GRYDERNE
Vallekilde Højskole prioriterer oplevelsen omkring maden, så den er sund både for kroppen og hovedet. Vallekildes køkken laver mad med hjerte, hoved og holdning. Vi bruger lokale og regionale råvarer i sæson og vælger økologi så vidt muligt.

Bæredygtighed er et kodeord; derfor gør vi en indsats mod madspild og for genanvendelse, derfor er vi med i Refood bevægelsen, og derfor bruger vi også vores rester.

Vores mad er ærlig og rustik. Og så er den lavet fra bunden, fordi vi gerne vil vide, hvad der er i.

SELVEVALUERING
Højskolens selvevaluering for 2013 kan hentes her.