PANIKDAG BLEV TIL PRAKTIKDAG

JOURNALISTIK, TILRETTELÆGGER

STORT TILLYKKE FRA VALLEKILDE
I dag gav forstander Torben is til alle, fordi forårssolen skinner fra en skyfri himmel, det er fredag – og vi fejrer, at rigtig mange tidligere vallekillinger har fået deres drømmepraktik i mediebranchen.

Panik blev til praktik
Hvert år på den såkaldte Panikdag, hvor journalist- og mediestuderende skal finde praktikpladser, følger vi spændte med på Vallekilde Højskole. For hvordan går det mon med vores mange tidligere elever, der til daglig går på fx Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) eller TVM, når de skal igennem nåleøjet?

I år er der al mulig grund til at ønske tillykke, for i onsdags fik rigtig mange tidligere vallekillinger deres drømmepraktikpladser på medier som Politiken, JP, Berlingske, P3, DR Nyheder, Warner Brothers, Blu og Radio24Syv.

En af de dygtige er Anna Winsløw, der fik sin drømmeplads på Politiken.

“Jeg var simpelthen så nervøs, for det er det mest hektiske og stressede forløb, og man rammer en del frustration undervejs,” fortæller Anna Winsløw, der var elev på Journalistik i foråret 2016 og nu går på DMJX.
“Jeg var helt klar over, hvad jeg allerhelst ville, og så gik jeg bare benhårdt efter det. På dagen var jeg virkelig nervøs, og jeg havde ikke sovet hele natten – men da jeg så fik kontrakten stukket i hånden, blev jeg simpelthen bare så glad og lettet. Nu er det stadig lidt surrealistisk, men jeg glæder mig bare helt vildt til at få lov til at skrive en masse artikler og blive meget bedre hos Politiken – som heldigvis virker sindssygt søde!” siger en meget glad Anna.

Stort tillykke til alle fra Vallekilde Højskole.
Læs mere om Journalistik og Tilrettelægger, som måske er noget for dig, hvis du selv drømmer om en fremtid med medier.

JOURNALISTIK, TILRETTELÆGGER

PANIKDAG BLEV TIL PRAKTIKDAG

Rigtig mange gamle vallekillinger har fået deres drømmepraktik på den såkaldte Panikdag, hvor journalist- og mediestuderende skal finde praktikplads.

Læs mere

TILRETTELÆGGERE TIL ZULU AWARDS

Til årets Zulu Awards var tilrettelæggerne med bag kulisserne til showet. Mie Tast, som til daglig underviser på tilrettelægger-linjen, har været redaktionschef på showet og viste rundt.

Læs mere

HØJSKOLENS GREENSCREEN-STUDIE

På højskolen har vi et greenscreen-studie, som vores tilrettelæggere bruger til en masse forskellige ting. Blandt andet på valgfaget Live-tv.

Læs mere

ELEVER UDGIVER I VICE

Efter journalisternes studierejse til Iran har Lise, Ida og Emma fået udgivet en artikel i webmagasinet Vice.

Læs mere

ELEVER UDGIVER I BERLINGSKE

Journalisteleverne Signe Stoumann Fosgrau og Sara Hodzic har fået en af deres historier solgt til Berlingske. Den handler om at være jomfru i tyverne, og hvorfor det kan være et tabu.

Læs mere

TILRETTELÆGGERE LAVER QUIZSHOW

Tilrettelægger-eleverne har netop afsluttet deres hovedfag. En af grupperne havde lavet en “Kend din elev”-quiz for lærerne.

Læs mere

DOKUMENTARIST: “SPRING UD I DET!”

Hvilke udfordringer er der ved at lave dokumentarfilm? Dokumentarfilmsinstruktør Emil Langballe gæstede Vallekilde med et foredrag om sit liv som filmskaber.

Læs mere

SAMARBEJDE PÅ TVÆRS AF LINJER

Journalist- og tilrettelægger-eleverne har de seneste uger arbejdet sammen på tværs af hovedfag. De skulle finde en sjov historie i lokalområdet og lave deres eget nyhedsindslag.

Læs mere

ELEVER STOPPER MADSPILD

Elever fra Tilrettelægger-holdet inviterede hele byen til skraldemiddag lavet af overskudsfødevarer for at sætte fokus på madspild.

Læs mere

MADS BRÜGGER PÅ BESØG

For Mads Brügger er langskaftede ridestøvler et journalistisk værktøj. Han er kendt for sin gonzo-tilgang til journalistikken – og 26. oktober besøgte han Vallekilde.

Læs mere

FOTOKUNST OM RUMVÆSNER

Vallekilde kom i nærkontakt med en virkelighed befolket af rumvæsner, da de tre fotografer bag fotobogen Phenomena om USAs UFO-miljø besøgte højskolen.

Læs mere

ESBEN BJERRE PÅ VALLEKILDE

Radio- og tv-vært Esben Bjerre besøgte Vallekilde Højskole, for at fortælle om sin karriere fra journalistpraktikant til kendis og stilikon med egen slipsekollektion.

Læs mere

KRISTOFFER ERIKSEN PÅ BESØG

Hvordan kombinerer man satire med seriøs journalistik? Det fortalte morgenradiovært og satiriker Kristoffer Eriksen om 20. april 2016.

Læs mere

DR3-REDAKTØR PÅ BESØG

En tv-kanal, der ikke laver tv. Øøh… Vallekilde havde besøg af redaktør Lasse From fra DR3, der fortalte at arbejde med sociale medier i en ny medie-virkelighed, hvor de traditionelle tv-kanaler ikke nødvendigvis er seernes favorit.

Læs mere

FILMINSTRUKTØR PÅ BESØG

Filminstruktør Annette K. Olesen gæstede Vallekilde den 5. april og fortalte om sit arbejde med bl.a. tv-serierne Borgen og Bankerot.

Læs mere