PANIKDAG BLEV TIL PRAKTIKDAG

JOURNALISTIK, TILRETTELÆGGER

STORT TILLYKKE FRA VALLEKILDE
I dag gav forstander Torben is til alle, fordi forårssolen skinner fra en skyfri himmel, det er fredag – og vi fejrer, at rigtig mange tidligere vallekillinger har fået deres drømmepraktik i mediebranchen.

Panik blev til praktik
Hvert år på den såkaldte Panikdag, hvor journalist- og mediestuderende skal finde praktikpladser, følger vi spændte med på Vallekilde Højskole. For hvordan går det mon med vores mange tidligere elever, der til daglig går på fx Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) eller TVM, når de skal igennem nåleøjet?

I år er der al mulig grund til at ønske tillykke, for i onsdags fik rigtig mange tidligere vallekillinger deres drømmepraktikpladser på medier som Politiken, JP, Berlingske, P3, DR Nyheder, Warner Brothers, Blu og Radio24Syv.

En af de dygtige er Anna Winsløw, der fik sin drømmeplads på Politiken.

“Jeg var simpelthen så nervøs, for det er det mest hektiske og stressede forløb, og man rammer en del frustration undervejs,” fortæller Anna Winsløw, der var elev på Journalistik i foråret 2016 og nu går på DMJX.
“Jeg var helt klar over, hvad jeg allerhelst ville, og så gik jeg bare benhårdt efter det. På dagen var jeg virkelig nervøs, og jeg havde ikke sovet hele natten – men da jeg så fik kontrakten stukket i hånden, blev jeg simpelthen bare så glad og lettet. Nu er det stadig lidt surrealistisk, men jeg glæder mig bare helt vildt til at få lov til at skrive en masse artikler og blive meget bedre hos Politiken – som heldigvis virker sindssygt søde!” siger en meget glad Anna.

Stort tillykke til alle fra Vallekilde Højskole.
Læs mere om Journalistik og Tilrettelægger, som måske er noget for dig, hvis du selv drømmer om en fremtid med medier.

JOURNALISTIK, TILRETTELÆGGER

AT BLIVE VEN MED SIG SELV

Journalistik-elev Alina Yasmin Manniche Jensen beskriver i denne modige klumme om højskoleliv, hvordan det føles at bliver ven med sig selv.

Læs mere

SOM EN KO PÅ EN GRÆSMARK

“Højskole er muligheden for, at alle os staldkøer kan nyde livet,” skriver Journalistik-elev Silas Moody Jakobsen i denne klumme om højskoleliv.

Læs mere

FARVEL TIL MASKEN PÅ VALLEKILDE

Isabella Canto Nielsen fra Journalistik skrev i foråret 2019 en fin klumme om højskolekærlighed, om at tage masken af og om at føle sig elsket, når man føler sig grim.

Læs mere

DOBBELT CAVLING-VINDER PÅ BESØG

Kan journalistik gøre en forskel? Det spørgsmål besvarede den dobbelte Cavling-vinder journalist Anders-Peter Mathiasen, da han besøgte Vallekilde Højskole 20. marts.

Læs mere

PANIKDAG BLEV TIL PRAKTIKDAG

Rigtig mange gamle vallekillinger har fået deres drømmepraktik på den såkaldte Panikdag, hvor journalist- og mediestuderende skal finde praktikplads.

Læs mere

TILRETTELÆGGERE TIL ZULU AWARDS

Til årets Zulu Awards var tilrettelæggerne med bag kulisserne til showet. Mie Tast, som til daglig underviser på tilrettelægger-linjen, har været redaktionschef på showet og viste rundt.

Læs mere

HØJSKOLENS GREENSCREEN-STUDIE

På højskolen har vi et greenscreen-studie, som vores tilrettelæggere bruger til en masse forskellige ting. Blandt andet på valgfaget Live-tv.

Læs mere

ELEVER UDGIVER I VICE

Efter journalisternes studierejse til Iran har Lise, Ida og Emma fået udgivet en artikel i webmagasinet Vice.

Læs mere

ELEVER UDGIVER I BERLINGSKE

Journalisteleverne Signe Stoumann Fosgrau og Sara Hodzic har fået en af deres historier solgt til Berlingske. Den handler om at være jomfru i tyverne, og hvorfor det kan være et tabu.

Læs mere

TILRETTELÆGGERE LAVER QUIZSHOW

Tilrettelægger-eleverne har netop afsluttet deres hovedfag. En af grupperne havde lavet en “Kend din elev”-quiz for lærerne.

Læs mere

DOKUMENTARIST: “SPRING UD I DET!”

Hvilke udfordringer er der ved at lave dokumentarfilm? Dokumentarfilmsinstruktør Emil Langballe gæstede Vallekilde med et foredrag om sit liv som filmskaber.

Læs mere

SAMARBEJDE PÅ TVÆRS AF LINJER

Journalist- og tilrettelægger-eleverne har de seneste uger arbejdet sammen på tværs af hovedfag. De skulle finde en sjov historie i lokalområdet og lave deres eget nyhedsindslag.

Læs mere

ELEVER STOPPER MADSPILD

Elever fra Tilrettelægger-holdet inviterede hele byen til skraldemiddag lavet af overskudsfødevarer for at sætte fokus på madspild.

Læs mere

MADS BRÜGGER PÅ BESØG

For Mads Brügger er langskaftede ridestøvler et journalistisk værktøj. Han er kendt for sin gonzo-tilgang til journalistikken – og 26. oktober besøgte han Vallekilde.

Læs mere

FOTOKUNST OM RUMVÆSNER

Vallekilde kom i nærkontakt med en virkelighed befolket af rumvæsner, da de tre fotografer bag fotobogen Phenomena om USAs UFO-miljø besøgte højskolen.

Læs mere