PLAN G

Plan G logo

HVAD ER PLAN G?

For at sætte skub i den grønne omstilling er det nødvendigt at handle nu. Plan A fungerede ikke, og vi er godt i gang med at ødelægge muligheden for en Plan B.
PlanG er vores modsvar til manglen på handling, og vi vil gå forrest for at vise, hvor meget man som enkeltperson kan gøre for at ændre dårlige vaner og accelerere den grønne omstilling.

PlanG er et projekt startet af elever fra Vallekilde Højskoles Event & Lederskabs-linje og har til formål at skabe rum for dialog og handling. Vi ønsker at være den foretrukne inspirationskilde for andre skoler, nærsamfundet og den enkelte forbruger, og vi vil kæmpe for den grønne omstilling ved at påvirke folk positivt og inspirere dem til at ændre dårlige forbrugsvaner.

Følg os på Facebook, YouTube og Instagram.

PROJEKTER UNDER PLAN G

KLIMASTREJKE I ODSHERRED
Fredag d. 29. november 2019 startede Vallekilde Højskole (Plan G) en klimastrejke ved Aksens Have foran Asnæs Bibliotek. Klimastrejken var arrangeret i samarbejde med den hastigt voksende internationale klimabevægelse “Fridays For Future”, hvor millioner af skoleelever i hundredvis af lande har strejket i klimaets navn siden 2018, inspireret af klimaaktivisten Greta Thunberg.

“Black Friday er et symbol på den katastrofale og ressourcebelastende brug-og-smid-væk-kultur, som vi i den grad skal væk fra”, siger en af strejkens arrangører Linnea Bertelsen, elev på Vallekilde Højskole.

VINTERMAD & DIALOG
Onsdag d. 4. december 2019 bød Vallekilde Højskole (Plan G) til fællesmiddag. Gæsterne deltog i en dialog omkring sæsonbaseret kost og skraldemad. Der blev snakket om hvordan vi, via vores kost, belaster klimaet mindst muligt og om hvordan vores forbindelser til hinanden, kan være med til at gøre hverdagen mere bæredygtig. Ud over dialogen omkring bordene, kom der tre oplægsholdere, som var Trine Krebs fra Frugtformidlingen, Fabian Vennekilde, som er professionel stifter af netværket ’Sammen vender vi strømmen’ og Emil Koch Pedersen, som er lokal landmand.

BYTTEMARKED
Danskerne køber i gennemsnit 16 kg tøj om året, hvoraf 5 af dem, bliver i skabet. I hele Danmark bliver der købt 91 tons tøj om året og derfor er tøjindustrien blevet en kæmpe klimasynder. Vi ønsker at sætte fokus på at stoppe danskernes overforbrug af tøj og derfor lavede vi et byttemarked. Konceptet for et byttemarked er, at man kommer med sit aflagte tøj og bytter det til nyt, brugt tøj. Det er et klimavenligt og bæredygtigt alternativ til at købe nyt tøj. Ud over opgøret mod brug-og-smid-væk kulturen, ønskede vi, at de deltagende skulle få forøget deres viden inden for området. Derfor kom Rebecca Vera fra Veras market ud, for at snakke om vintagetøj og danskernes forbrugskultur.

3. JANUAR – HOLDSTART FORÅR 2021

Forårsholdet starter den 3. januar 2021. Her kan du læse mere om foråret på Vallekilde Højskole.

Læs mere

FORÅRET 2021 ER NÆSTEN UDSOLGT

Det er gået stærkt med tilmeldingerne i år, så næsten alle vores linjer på forårsholdet 2021 er nu udsolgt. Du kan skrive dig på venteliste eller tilmelde dig Spiludvikling, hvor vi stadigvæk har pladser.

Læs mere

INFORMATION VEDR. CORONA

Her kan du læse om vores tiltag i forhold til corona-pandemien.

Læs mere

KOM PÅ BESØG

Hvis du overvejer at tage på højskole, vil vi gerne invitere dig på besøg til en rundvisning og en snak.
Vi betaler din transport (op til 500 kr.) og giver en god frokost.

Læs mere

BRUG FOR ET BREAK?

Studerer du på en videregående uddannelse? Og har du brug for et break? Tag et pitstop på Vallekilde til efteråret.

Læs mere

SE HØJSKOLEN

På Vallekilde Højskole kommer du til at bo i smukke omgivelser. Klik her og se billeder af haven, værelserne, foredragssalen og meget mere.

Læs mere

HVAD ER CLEAN OUT LOUD?

Clean Out Loud kombinerer hvert år fest med bæredygtighed på Roskilde Festival.

Læs mere

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

Følg med i højskolens daglige liv på Instagram, hvor du får et indblik i elevernes og din (måske) kommende hverdag. Find os på @vallekildehojskole.

Læs mere

VIDEO: EN DAG PÅ VALLEKILDE

Hvordan er livet på en højskole? Se denne video, og hør hvad Jonathan og Alma laver på en typisk dag.

Læs mere

SE VORES VALGFAG

Bag din egen pizza, lær at spille tennis eller dyk ned i podcastens univers. Læs om alle vores valgfag.

Læs mere

HØJSKOLEMAD I SÆRKLASSE

På Vallekilde Højskole er vi stolte af vores køkken. Derfor kan du følge @vallekildemad på Instagram og få smagfulde opdateringer.

Læs mere

VIDEO AF HVERDAGEN

Hvordan ser hverdagen ud på Vallekilde Højskole? Klik her og få et indblik i højskolelivet.

Læs mere

1. AUGUST – HOLDSTART EFTERÅR 2021

Vores næste efterårshold starter den 1. august 2021.

Læs mere

FOREDRAG MED VINCENT F. HENDRICKS

Vi blev klogere på alt fra demokrati, fake news, ekkokamre til identitetspolitik, da vi 14. november 2019 slog dørene op til en hæsblæsende aften i selskab med filosofiprofessor Vincent F. Hendricks.

Læs mere

DEN NYE STIL LIVE

Pelle Peter Jencel tog os med på et vildt ridt gennem dansk raphistorie, da han gæstede Vallekilde Højskole med Den Nye Stil Live. Med sig havde han Hennedub, som står bag cirka alle de hits, du hører i din radio.

Læs mere

JONAS EIKA HOLDT FOREDRAG

Forfatter Jonas Eika læste op og fortalte om sin seneste udgivelse, Efter solen.

Læs mere

AT BLIVE VEN MED SIG SELV

Journalistik-elev Alina Yasmin Manniche Jensen beskriver i denne modige klumme om højskoleliv, hvordan det føles at bliver ven med sig selv.

Læs mere

SOM EN KO PÅ EN GRÆSMARK

“Højskole er muligheden for, at alle os staldkøer kan nyde livet,” skriver Journalistik-elev Silas Moody Jakobsen i denne klumme om højskoleliv.

Læs mere

FARVEL TIL MASKEN PÅ VALLEKILDE

Isabella Canto Nielsen fra Journalistik skrev i foråret 2019 en fin klumme om højskolekærlighed, om at tage masken af og om at føle sig elsket, når man føler sig grim.

Læs mere

DOBBELT CAVLING-VINDER PÅ BESØG

Kan journalistik gøre en forskel? Det spørgsmål besvarede den dobbelte Cavling-vinder journalist Anders-Peter Mathiasen, da han besøgte Vallekilde Højskole 20. marts.

Læs mere

FARVEL TIL KRÆFTEN OG HØJSKOLEN

Efter ni år som forretningsfører siger Anne-Birthe Køppen farvel til Vallekilde Højskole. Lasse Hjeresen Wraae fra Journalistik E18 tegner et portræt.

Læs mere

ELEVER HOLDT BYTTEMARKED

Valgfaget Klimakampen inviterede til byttemarked i Øvelseshuset 31. marts.

Læs mere

FOREDRAG OM KØN, SEX OG MAGT

Med udgangspunkt i bestselleren En fandens mand fortalte Anders Haahr Rasmussen sin egen historie om at være hvid, heteroseksuel mand i en feministisk tidsalder.

Læs mere