PODCAST

UDSOLGT
Forårets hold er udsolgt. Scroll ned for at skrive dig på venteliste, så kontakter vi dig, hvis der kommer en ledig plads.
FORTÆL MED LYD
Drømmer du om at lave din egen podcast, eller vil du bare gerne lære at fortælle historier på lyd? Hvad enten du har den digitale optager med ud i verden, eller du bånder en samtale med et spændende menneske i vores radiostudie, så handler det i Podcast altid om at fortælle den gode og spændende historie.

Undervejs i forløbet skal vi prøve kræfter med flere radiodiscipliner – alt fra små nyhedsindslag over et forløb med lyddesign til længere, sammenklippede formater, hvor vi arbejder i dybden med fortællingen og de lydlige virkemidler.

SAMARBEJDE MED ANDRE FAG
Podcastlinjen har det meste af sin undervisning sammen med Tilrettelægger, da de to fag har en fælles faglighed omkring bl.a. fortælleteknik, virkemidler og dramaturgi.
Vi vil også samarbejde med Journalistik om et fælles journalistisk projekt, hvor vi bringer de forskellige fagligheder i spil. Som elev på Podcast får du således også muligheden for at stifte bekendskab med TV-produktion og den mere klassiske skrevne journalistik.
Der vil også være mulighed for at snuse til optagelsesprøverne på de medierelaterede uddannelser på DMJX, SDU og TVM, som ligger i foråret.

UDSTYR
Vi har digitale optagere såsom Zoom H1, som du får udleveret til låns ved holdstart, og som vil blive dit kæreste eje igennem opholdet. Vi redigerer i det intuitive radioredigeringsprogram Hindenburg, som højskolen stiller til rådighed på din bærbare computer. (Vi anbefaler, at du har din egen bærbare med, men det er ikke noget krav. Det gør dog arbejdet lettere for dig, og det bliver nemmere at podcaste videre efter højskoleopholdet slutter.)

Derudover har vi et hyggeligt, lille radiostudie på højskolen, som både fungerer som et live setup, så vi kan sende live radio via internettet, men også bruges til at indtale speaks og producere podcasts i.

FORLØB
Vi starter med det tekniske. I den første periode vil du blive kastet ud i opgaver, der skal gøre dig tryg og erfaren i at bruge den digitale optager. Med øvelser, der i første omgang tager udgangspunkt i dig selv, vil du senere blive god til at optage og lave historier om verden omkring dig.
Du vil også blive superbruger af redigeringsprogrammet Hindenburg, og vi klæder dig godt på til at lave de vilde lyduniverser, der skaber god radio.
Igennem opholdet får vi besøg af dygtige radiomennesker, der vil dele ud af deres arbejde og erfaringer. Desuden har vi undervejs et samarbejde med P4 om at lave små radiofortællinger, som kan ende med at blive bragt i æteren.

Sidst på året gælder det dit personlige projekt, hvor du kan afprøve alt, hvad du har lært. Når du afslutter opholdet, vil du have produceret en række mindre lydproduktioner, du kan samle i en portfolio.

Igennem hele semestret vil der være gæster udefra, som kommer og underviser og giver inspiration.

STUDIETUR

stemningsbillede pige kigger ud ad togvindue

UD I VERDEN MED VALLEKILDE
Som en del af dit ophold på Vallekilde Højskole kommer du med på studietur. I foråret 2021 rejser vi med tog gennem et Europa i forandring. Rejsen bliver en del af oplevelsen, når vi krydser ned gennem Europas jernebanenet for at møde vores europæiske naboer, besøge medier og opleve kontinentet sammen. Rejsen varer cirka to uger og ligger i februar/marts. Nærmere info om destination følger.
Læs mere om alle vores rejser her.

Karen har en bachelor i journalistik og er ved at afslutte sin kandidat, hvor hun specialiserer sig i lyd. Hun har læst et halvt år på Stockholms Dramatiska Högskola, som udbyder nordens bedste uddannelse inden for radiodokumentarer. Hun har produceret dokumentarer til 24syv og P1 og er tidligere modtager af et legat for unge, talentfulde radiodokumentarister og vandt i 2017 P1 Shortdox. Tidligere har hun arbejdet på en ostefabrik, og så elsker hun blommer i madeira.
DEM MØDER DU OGSÅ

KRISTIAN BURMEISTER
kristian@vallekilde.dk
TV og radioentusiast med en akademisk baggrund i Medievidenskab fra Århus Universitet. Har arbejdet med reportagebårne udsendelser til både DR og Radio24syv. Underviser udover Tilrettelæggerholdet også i valgfagene Live radio og Amerikanske TV-serier.
Kristian lægger i al sin undervisning vægt på at komme ud over stepperne – så kan man bagefter se på, hvad der virkede. Med andre ord: praksis før teori.

Mads_Moeller

MADS MØLLER
Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskolen. Har arbejdet på Ekstra Bladet, redaktør på flere TV-programmer – senest Monte Carlo på DR3. Er nu producer på GoMorgen P3 og fast gæstelærer på Tilrettelægger. Og så har han selv gået på Vallekilde.
BESØG OS


Hvis du overvejer at tage på højskole, vil vi gerne invitere dig på besøg i Vallekilde, så du kan se, om det er noget for dig. Vi betaler din transport og giver en god frokost.
Klik her for at arrangere dit besøg.
TILMELDING – VENTELISTE

DIT NAVN

DIN E-MAIL

DIT TELEFONNUMMER

ØNSKET HOVEDFAG FORÅR 2021

EVENTUELLE SPØRGSMÅL

3. JANUAR – HOLDSTART FORÅR 2021

Forårsholdet starter den 3. januar 2021. Her kan du læse mere om foråret på Vallekilde Højskole.

Læs mere

FORÅRET 2021 ER NÆSTEN UDSOLGT

Det er gået stærkt med tilmeldingerne i år, så næsten alle vores linjer på forårsholdet 2021 er nu udsolgt. Du kan skrive dig på venteliste eller tilmelde dig Spiludvikling, hvor vi stadigvæk har pladser.

Læs mere

INFORMATION VEDR. CORONA

Her kan du læse om vores tiltag i forhold til corona-pandemien.

Læs mere

KOM PÅ BESØG

Hvis du overvejer at tage på højskole, vil vi gerne invitere dig på besøg til en rundvisning og en snak.
Vi betaler din transport (op til 500 kr.) og giver en god frokost.

Læs mere

BRUG FOR ET BREAK?

Studerer du på en videregående uddannelse? Og har du brug for et break? Tag et pitstop på Vallekilde til efteråret.

Læs mere

SE HØJSKOLEN

På Vallekilde Højskole kommer du til at bo i smukke omgivelser. Klik her og se billeder af haven, værelserne, foredragssalen og meget mere.

Læs mere

HVAD ER CLEAN OUT LOUD?

Clean Out Loud kombinerer hvert år fest med bæredygtighed på Roskilde Festival.

Læs mere

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

Følg med i højskolens daglige liv på Instagram, hvor du får et indblik i elevernes og din (måske) kommende hverdag. Find os på @vallekildehojskole.

Læs mere

VIDEO: EN DAG PÅ VALLEKILDE

Hvordan er livet på en højskole? Se denne video, og hør hvad Jonathan og Alma laver på en typisk dag.

Læs mere

SE VORES VALGFAG

Bag din egen pizza, lær at spille tennis eller dyk ned i podcastens univers. Læs om alle vores valgfag.

Læs mere

HØJSKOLEMAD I SÆRKLASSE

På Vallekilde Højskole er vi stolte af vores køkken. Derfor kan du følge @vallekildemad på Instagram og få smagfulde opdateringer.

Læs mere

VIDEO AF HVERDAGEN

Hvordan ser hverdagen ud på Vallekilde Højskole? Klik her og få et indblik i højskolelivet.

Læs mere

1. AUGUST – HOLDSTART EFTERÅR 2021

Vores næste efterårshold starter den 1. august 2021.

Læs mere

FOREDRAG MED VINCENT F. HENDRICKS

Vi blev klogere på alt fra demokrati, fake news, ekkokamre til identitetspolitik, da vi 14. november 2019 slog dørene op til en hæsblæsende aften i selskab med filosofiprofessor Vincent F. Hendricks.

Læs mere

DEN NYE STIL LIVE

Pelle Peter Jencel tog os med på et vildt ridt gennem dansk raphistorie, da han gæstede Vallekilde Højskole med Den Nye Stil Live. Med sig havde han Hennedub, som står bag cirka alle de hits, du hører i din radio.

Læs mere

JONAS EIKA HOLDT FOREDRAG

Forfatter Jonas Eika læste op og fortalte om sin seneste udgivelse, Efter solen.

Læs mere

AT BLIVE VEN MED SIG SELV

Journalistik-elev Alina Yasmin Manniche Jensen beskriver i denne modige klumme om højskoleliv, hvordan det føles at bliver ven med sig selv.

Læs mere

SOM EN KO PÅ EN GRÆSMARK

“Højskole er muligheden for, at alle os staldkøer kan nyde livet,” skriver Journalistik-elev Silas Moody Jakobsen i denne klumme om højskoleliv.

Læs mere

FARVEL TIL MASKEN PÅ VALLEKILDE

Isabella Canto Nielsen fra Journalistik skrev i foråret 2019 en fin klumme om højskolekærlighed, om at tage masken af og om at føle sig elsket, når man føler sig grim.

Læs mere

DOBBELT CAVLING-VINDER PÅ BESØG

Kan journalistik gøre en forskel? Det spørgsmål besvarede den dobbelte Cavling-vinder journalist Anders-Peter Mathiasen, da han besøgte Vallekilde Højskole 20. marts.

Læs mere

FARVEL TIL KRÆFTEN OG HØJSKOLEN

Efter ni år som forretningsfører siger Anne-Birthe Køppen farvel til Vallekilde Højskole. Lasse Hjeresen Wraae fra Journalistik E18 tegner et portræt.

Læs mere

ELEVER HOLDT BYTTEMARKED

Valgfaget Klimakampen inviterede til byttemarked i Øvelseshuset 31. marts.

Læs mere

FOREDRAG OM KØN, SEX OG MAGT

Med udgangspunkt i bestselleren En fandens mand fortalte Anders Haahr Rasmussen sin egen historie om at være hvid, heteroseksuel mand i en feministisk tidsalder.

Læs mere