SAMARBEJDE PÅ TVÆRS AF LINJER

ELEVER, TILRETTELÆGGER

JOURNALISTER ARBEJDER SAMMEN MED TILRETTELÆGGERE
Journalist-linjen og tilrettelægger-linjen har i de seneste uger arbejdet tæt sammen i et nyhedsforløb, hvor Anders Faurholt, som til daglig er redaktør på TV-avisen har været gæsteunderviser.

Eleverne fik til opgave at finde en nyhed et sted i lokalområdet, som de selv skulle udvikle, line up, filme og redigere.

Historierne handlende om alt fra skorstensfejere til børnerekorder i Bonbonland.

Nicklas Bøhm har gået på Vallekilde Højskoles journalistlinje siden januar, og for ham har det været en sjov udfordring.

“Det har været anderledes, fordi vi har skullet lære fra os til nogen, som ikke har haft de samme briller på som os fra start. Tilrettelæggerne er vant til at tænke meget visuelt, mens vi tænker mere på den gode historie,” siger han.

Nicklas og hans gruppe har sammen lavet et indslag om en søjleåbning i Roskilde, og det gik godt, men langt fra som forventet.

“Der var en kilde, som blev sur på os, og det var virkelig lærerigt at skulle tackle modgang undervejs,” siger han.

Hele det tværfaglige forløb sluttede af med visning af de forskellige indslag i Foredragssalen og et par afskedsord og gode råd fra Anders Faurholt fra TV Avisen.. Og hvem ved, måske kommer nogle af højskoleeleverne en dag til at overtage hans plads som redaktør….

ELEVER, TILRETTELÆGGER

KLIMA PÅ DAGSORDENEN

Vi blev klædt på til det kommende folketingsvalg, da en række politikere gæstede Vallekilde til en debat om tidens største spørgsmål: klimaet.

Læs mere

VINTERJAZZ MED JAKOB BRO

Den danske jazz-guitarist Jakob Bro besøgte Vallekilde Højskole 11. februar 2019 med nyt materiale i form af albummet Bay of Rainbows.

Læs mere

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

Følg med i højskolens daglige liv på Instagram, hvor du får et indblik i elevernes og din (måske) kommende hverdag. Find os på @vallekildehojskole.

Læs mere

VIDEO: EN DAG PÅ VALLEKILDE

Hvordan er livet på en højskole? Se denne video, og hør hvad Jonathan og Alma laver på en typisk dag.

Læs mere

REJS UD I VERDEN MED VALLEKILDE

Alle vores hovedfag tager på studieture til spændende destinationer. Læs mere om efterårets rejser her.

Læs mere

PANIKDAG BLEV TIL PRAKTIKDAG

Rigtig mange gamle vallekillinger har fået deres drømmepraktik på den såkaldte Panikdag, hvor journalist- og mediestuderende skal finde praktikplads.

Læs mere

EVENT & LEDERSKAB PÅ SKOLEBESØG

Event & Lederskab var tidligere på foråret på studietur i Jordan. Nu tager de rundt på folkeskoler med IBIS-projektet Læseraketten og fortæller om deres oplevelser.

Læs mere

ELEV VINDER PODCASTKONKURRENCE

Alma Kjær Agergaard fra Journalist-linjen har vundet publikumsprisen til dette års P1 Shortdox. Det startede med en opgave i valgfaget Podcast.

Læs mere

VIDEO AF HVERDAGEN

Hvordan ser hverdagen ud på Vallekilde Højskole? Klik her og få et indblik i højskolelivet.

Læs mere

TILRETTELÆGGERE TIL ZULU AWARDS

Til årets Zulu Awards var tilrettelæggerne med bag kulisserne til showet. Mie Tast, som til daglig underviser på tilrettelægger-linjen, har været redaktionschef på showet og viste rundt.

Læs mere

TIL KAMP MOD MADSPILD

På valgfaget Klimakamp har de sat et lille initiativ i gang, som skal mindske højskolens madspild.

Læs mere

BESØG PÅ ARKEN

Som en del af introforløbet kommer de nye forårselever rundt og ser en masse ting. Vi tog på udflugt og besøgte kunstmuseet Arken.

Læs mere

HØJSKOLENS GREENSCREEN-STUDIE

På højskolen har vi et greenscreen-studie, som vores tilrettelæggere bruger til en masse forskellige ting. Blandt andet på valgfaget Live-tv.

Læs mere

ELEVER UDGIVER I VICE

Efter journalisternes studierejse til Iran har Lise, Ida og Emma fået udgivet en artikel i webmagasinet Vice.

Læs mere

KAGE PÅ TVÆRS AF LANDEGRÆNSER

Ungdommens Røde Kors gæster i disse uger Vallekilde Højskole. Tirsdag aften blev der lavet lagkager på tværs af højskoleelever og frivillige fra hele verden.

Læs mere