SAMARBEJDE PÅ TVÆRS AF LINJER

ELEVER, TILRETTELÆGGER

JOURNALISTER ARBEJDER SAMMEN MED TILRETTELÆGGERE
Journalist-linjen og tilrettelægger-linjen har i de seneste uger arbejdet tæt sammen i et nyhedsforløb, hvor Anders Faurholt, som til daglig er redaktør på TV-avisen har været gæsteunderviser.

Eleverne fik til opgave at finde en nyhed et sted i lokalområdet, som de selv skulle udvikle, line up, filme og redigere.

Historierne handlende om alt fra skorstensfejere til børnerekorder i Bonbonland.

Nicklas Bøhm har gået på Vallekilde Højskoles journalistlinje siden januar, og for ham har det været en sjov udfordring.

“Det har været anderledes, fordi vi har skullet lære fra os til nogen, som ikke har haft de samme briller på som os fra start. Tilrettelæggerne er vant til at tænke meget visuelt, mens vi tænker mere på den gode historie,” siger han.

Nicklas og hans gruppe har sammen lavet et indslag om en søjleåbning i Roskilde, og det gik godt, men langt fra som forventet.

“Der var en kilde, som blev sur på os, og det var virkelig lærerigt at skulle tackle modgang undervejs,” siger han.

Hele det tværfaglige forløb sluttede af med visning af de forskellige indslag i Foredragssalen og et par afskedsord og gode råd fra Anders Faurholt fra TV Avisen.. Og hvem ved, måske kommer nogle af højskoleeleverne en dag til at overtage hans plads som redaktør….

ELEVER, TILRETTELÆGGER

UD I VERDEN MED VALLEKILDE

Forårets elever er netop rejst på studietur. I år rejser vi til Montreal, Jordan, New York og Tanzania.

Læs mere

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

Flere gange om ugen overtager højskolens elever vores Instagram og viser dig skolen – set med elevernes øjne. Følg os på @vallekildehojskole.

Læs mere

VIDEO AF HVERDAGEN

Hvordan ser hverdagen ud på Vallekilde Højskole? Klik her og få et indblik i højskolelivet.

Læs mere

TILRETTELÆGGERE TIL ZULU AWARDS

Til årets Zulu Awards fik tilrettelægger-eleverne lov til at komme bag kulisserne til showet. Mie Tast, som til daglig underviser på tilrettelægger-linjen, har været redaktionschef på showet og kunne derfor vise rundt.

Læs mere

TIL KAMP MOD MADSPILD

På valgfaget Klimakamp har de sat et lille initiativ i gang, som skal mindske højskolens madspild.

Læs mere

BESØG PÅ ARKEN

Som en del af introforløbet kommer de nye forårselever rundt og ser en masse ting. Vi tog på udflugt og besøgte kunstmuseet Arken.

Læs mere

VIDEO: HØJSKOLENS GREENSCREEN-STUDIE

På højskolen har vi et greenscreen-studie, som vores tilrettelæggere bruger til en masse forskellige ting. Blandt andet på valgfaget Live-tv.

Læs mere

ELEVER UDGIVER I VICE

Efter journalisternes studierejse til Iran har Lise, Ida og Emma fået udgivet en artikel i webmagasinet Vice.

Læs mere

KAGE PÅ TVÆRS AF LANDEGRÆNSER

Ungdommens Røde Kors gæster i disse uger Vallekilde Højskole. Tirsdag aften blev der lavet lagkager på tværs af højskoleelever og frivillige fra hele verden.

Læs mere

TILRETTELÆGGERE LAVER QUIZSHOW

Tilrettelægger-eleverne har netop afsluttet deres hovedfag. En af grupperne havde lavet en “Kend din elev”-quiz for lærerne.

Læs mere

TIDLIGERE ELEV VINDER KRAVLING-PRIS

Johanne Ramskov Erichsen vandt i weekenden en Kravling-pris for sin dækning af asyl- og flygtninge-området i Information.

Læs mere

DOKUMENTARIST: “SPRING UD I DET!”

Hvilke udfordringer er der ved at lave dokumentarfilm? Dokumentarfilmsinstruktør Emil Langballe gæstede Vallekilde med et foredrag om sit liv som filmskaber.

Læs mere

SAMARBEJDE PÅ TVÆRS AF LINJER

Journalist- og tilrettelægger-eleverne har de seneste uger arbejdet sammen på tværs af hovedfag. De skulle finde en sjov historie i lokalområdet og lave deres eget nyhedsindslag.

Læs mere

BIOGRAF UNDER ÅBEN HIMMMEL

Årets første Open Air-biograf løb af stablen med puder, madrasser og Twin Peaks-premiere.

Læs mere

ELEV INTERVIEWEDE UFFE ELBÆK

Alternativets stifter, Uffe Elbæk, gæstede Vallekilde, hvor han blev interviewet af Journalistik-elev Maya Tekeli om sin vejen fra Kaospiloterne til Christianborg.

Læs mere