SAMARBEJDE PÅ TVÆRS AF LINJER

ELEVER, TILRETTELÆGGER

JOURNALISTER ARBEJDER SAMMEN MED TILRETTELÆGGERE
Journalist-linjen og tilrettelægger-linjen har i de seneste uger arbejdet tæt sammen i et nyhedsforløb, hvor Anders Faurholt, som til daglig er redaktør på TV-avisen har været gæsteunderviser.

Eleverne fik til opgave at finde en nyhed et sted i lokalområdet, som de selv skulle udvikle, line up, filme og redigere.

Historierne handlende om alt fra skorstensfejere til børnerekorder i Bonbonland.

Nicklas Bøhm har gået på Vallekilde Højskoles journalistlinje siden januar, og for ham har det været en sjov udfordring.

“Det har været anderledes, fordi vi har skullet lære fra os til nogen, som ikke har haft de samme briller på som os fra start. Tilrettelæggerne er vant til at tænke meget visuelt, mens vi tænker mere på den gode historie,” siger han.

Nicklas og hans gruppe har sammen lavet et indslag om en søjleåbning i Roskilde, og det gik godt, men langt fra som forventet.

“Der var en kilde, som blev sur på os, og det var virkelig lærerigt at skulle tackle modgang undervejs,” siger han.

Hele det tværfaglige forløb sluttede af med visning af de forskellige indslag i Foredragssalen og et par afskedsord og gode råd fra Anders Faurholt fra TV Avisen.. Og hvem ved, måske kommer nogle af højskoleeleverne en dag til at overtage hans plads som redaktør….

ELEVER, TILRETTELÆGGER

KOM PÅ BESØG

Hvis du overvejer at tage på højskole, vil vi gerne invitere dig på besøg til en rundvisning og en snak.
Vi betaler din transport (op til 500 kr.) og giver en god frokost.

Læs mere

AT BLIVE VEN MED SIG SELV

Journalistik-elev Alina Yasmin Manniche Jensen beskriver i denne modige klumme om højskoleliv, hvordan det føles at bliver ven med sig selv.

Læs mere

SOM EN KO PÅ EN GRÆSMARK

“Højskole er muligheden for, at alle os staldkøer kan nyde livet,” skriver Journalistik-elev Silas Moody Jakobsen i denne klumme om højskoleliv.

Læs mere

FARVEL TIL MASKEN PÅ VALLEKILDE

Isabella Canto Nielsen fra Journalistik skrev i foråret 2019 en fin klumme om højskolekærlighed, om at tage masken af og om at føle sig elsket, når man føler sig grim.

Læs mere

ELEVER HOLDT BYTTEMARKED

Valgfaget Klimakampen inviterede til byttemarked i Øvelseshuset 31. marts.

Læs mere

KLIMA PÅ DAGSORDENEN

Vi blev klædt på til det kommende folketingsvalg, da en række politikere gæstede Vallekilde til en debat om tidens største spørgsmål: klimaet.

Læs mere

VINTERJAZZ MED JAKOB BRO

Den danske jazz-guitarist Jakob Bro besøgte Vallekilde Højskole 11. februar 2019 med nyt materiale i form af albummet Bay of Rainbows.

Læs mere

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

Følg med i højskolens daglige liv på Instagram, hvor du får et indblik i elevernes og din (måske) kommende hverdag. Find os på @vallekildehojskole.

Læs mere

VIDEO: EN DAG PÅ VALLEKILDE

Hvordan er livet på en højskole? Se denne video, og hør hvad Jonathan og Alma laver på en typisk dag.

Læs mere

PANIKDAG BLEV TIL PRAKTIKDAG

Rigtig mange gamle vallekillinger har fået deres drømmepraktik på den såkaldte Panikdag, hvor journalist- og mediestuderende skal finde praktikplads.

Læs mere

EVENT & LEDERSKAB PÅ SKOLEBESØG

Event & Lederskab var tidligere på foråret på studietur i Jordan. Nu tager de rundt på folkeskoler med IBIS-projektet Læseraketten og fortæller om deres oplevelser.

Læs mere

ELEV VINDER PODCASTKONKURRENCE

Alma Kjær Agergaard fra Journalist-linjen har vundet publikumsprisen til dette års P1 Shortdox. Det startede med en opgave i valgfaget Podcast.

Læs mere

VIDEO AF HVERDAGEN

Hvordan ser hverdagen ud på Vallekilde Højskole? Klik her og få et indblik i højskolelivet.

Læs mere

TILRETTELÆGGERE TIL ZULU AWARDS

Til årets Zulu Awards var tilrettelæggerne med bag kulisserne til showet. Mie Tast, som til daglig underviser på tilrettelægger-linjen, har været redaktionschef på showet og viste rundt.

Læs mere

TIL KAMP MOD MADSPILD

På valgfaget Klimakamp har de sat et lille initiativ i gang, som skal mindske højskolens madspild.

Læs mere