SE LITT TALKS FRA 2013

LITT TALK

Se eller gense Litt Talks fra 2013.

LARS BUKDAHL
Debuterede som digter i 1987 med ”Readymade!” og har siden udgivet ”Spiller boccia med kongen”, ”Næseblod i Sofus City” og ”GO-GO readymade 2-3” for bare at nævne nogle få. Er også kendt som anmelder på Weekendavisen og redaktør af lyriktidsskriftet ”Hvedekorn”. Modtog i 2008 Kunstrådets Formidlingspris, og har undervist på Forfatterskolen og på Københavns Universitet.

LONE HØRSLEV
Debuterede med digtsamling ”TAK” i 2001. Har senere udgivet digtsamlingerne ”Ærgerligt, ærgerligt” og ”Jeg ved ikke om den slags tanker er normale”. Har også skrevet romanerne ”Naturlige fjender” og senest ”Sorg og camping” fra 2011. Modtog Jytte Borberg prisen i 2009, og har lavet musik med Mads Mouritzen, eksempelvis ”Så er det sagt” (2007), Sonet Records. Lone Hørslev er aktuel med en ny plade i 2013.

TRINE ANDERSEN
Debuterede i 1995 med novellesamlingen ”Hotel Malheureux”, som hun modtog debutantprisen for. Har senere udgivet romanerne ”Kompleks” og ”Elinor Marks fulde fem” samt flere digtsamlinger. I 2010 udkom novellesamlingen ”Det ved vi ikke endnu”, som handler om længslen efter at være til stede. Novellesamlingen modtog en præmiering af Statens Kunstfond. Derudover er Trine Andersen initiativtager til etableringen af det afrikanske forlag ”Panafrica Publishers” i Malawi.

METTE MOESTRUP
Debuterede med digtsamlingen ”Tatoveringer” i 1998 og modtog Montana-prisen for digtsamlingen ”Kingsize” i 2006. Romankollagen ”Jævnet med jorden” (2009) blev indstillet til Weekendavisens Litteraturpris og Kritikerprisen. I 2012 udgav Mette Mostrup digtsamlingen ”Dø, løgn, dø”, der af anmeldere blev udråbt til et vigtig og banebrydende litterært værk. Optræder med poesi og musik sammen med Miriam Karpantschof.

URSULA ANDKJÆR OLSEN
Debuterede med ”Lulus sange og taler” i 2000 og har siden udgivet f.eks. digtsamlingerne ”Atlas over huller i verden”, ”Havet er en scene”. I 2011 udkom hendes samlede værker i ”Samlet” på Gyldendal. Har bl.a. modtaget Dan Turell-prisen, Edvard Pedersens Biblioteksfonds Forfatterpris, Det Anckerske Legat, Det Danske Akademis Otto Gelsted pris og Holbergmedaljen i 2011.

MARTIN GLAZ SERUP
Har udgivet flere digtbøger, senest “Marken” (2010), der bl.a. er oversat til amerikansk. Har desuden skrevet børnebøger senest “Da bedstefar var postbud” (2010). Har udgivet chap-bøger og sms-digte og været med til at grundlægge og redigere tidsskrifterne Apparatur og Litlive og den litterære kollektivblog Promenaden. I 2006 modtog Serup Michael Strunge-prisen, i 2008 Københavns Universitets Guldmedalje for afhandlingen “Poesi og relationel æstetik” og i 2012 Statens Kunstfonds treårige arbejdsstipendium. I 2013 udkommer børnebogen “Yana og Eliah (og mange andre børn)” med illustrationer af Lilian Brøgger.

HANNE HØJGAARD VIEMOSE
Uddannet fra forfatterskolen, og debuterede i 2011 på Forlaget Gyldendal med den anmelderroste ”Hannah” – en collageagtige og eventyrlig dannelsesroman om en rygsækrejsende pige. Bogen blev indstillet til Montana-prisen. Hanna Højgaard Viemose har en bachelorgrad i etnologi og antropologi, og er desuden tidligere elev på Vallekilde Højskole.

IDA JESSEN
Debuterede i 1989 med novellesamlingen ”Under sten”. Har siden udgivet adskillige novellesamlinger, romaner og børnebøger. Særlig kendt er romanerne i Hvium-triologien ”Den der lyver”, ”Det første jeg tænker på” og ”Børnene”. Har modtaget adskillige priser, bla. ”De gyldne Laurbær” og BG-Banks litteraturpris. Udgav i 2012 ”Ramt af ingenting – en glemmebog”.

CECILIE EKEN
Har skrevet eventyrlige historier for børn og unge siden 1993, heriblandt ”Kongebarnet”, historisk inspirerede romaner som ”Sikkas fortælling” og ”Valravnen”, samt billedbøger på vers som den prisbelønnede sonetkrans ”Mørkebarnet”. Er optaget af action og drama, lækkert sprog, gamle historier, og hvad vi f.eks. kan bruge en drage til.
LITT TALK

EN WEEKEND MED LITTERÆR OVERFLOD

Der var både rutinerede forfattere og nye stjernefrø på programmet, da vi første weekend af februar igen slog dørene op til Vallekildes egen litteraturfestival, Litt Talk.

Læs mere

FORFATTERELEV UDGIVER ROMAN

Thomas Korsgaard gik på Forfatter-holdet i foråret 2016. Nu udkommer hans debutroman.

Læs mere

NY SCENE TIL LITT TALK

Elever fornyer Vallekildes litteraturfestival, Litt Talk, med en helt ny scene.

Læs mere

INGEN LITT TALK UDEN ELEVERNE

Igen i år var der litteraturfestival på Vallekilde Højskole. Den 6. og 7. februar bød Litt Talk indenfor til de helt store navne som Kim Leine og Pia Juul og de allernyeste stemmer, som højskolens egne forfatterelever.

Læs mere

LITT TALK CHANNEL

Se eller gense de mange inspirerende talks fra de sidste års litteraturfestivaler.

Læs mere

SE LITT TALKS FRA 2013

Se eller gense sidste års Litt Talks.

Læs mere

LITT TALK 2013

Vallekildes kreative bureau producerede festivalen med alt hvad det indebar opgaver fra scenografi til økonomi og artist relation til sceneteknik.

Læs mere