SE LITT TALKS FRA 2013

Ikke kategoriseret

Se eller gense Litt Talks fra 2013.

LARS BUKDAHL
Debuterede som digter i 1987 med ”Readymade!” og har siden udgivet ”Spiller boccia med kongen”, ”Næseblod i Sofus City” og ”GO-GO readymade 2-3” for bare at nævne nogle få. Er også kendt som anmelder på Weekendavisen og redaktør af lyriktidsskriftet ”Hvedekorn”. Modtog i 2008 Kunstrådets Formidlingspris, og har undervist på Forfatterskolen og på Københavns Universitet.

LONE HØRSLEV
Debuterede med digtsamling ”TAK” i 2001. Har senere udgivet digtsamlingerne ”Ærgerligt, ærgerligt” og ”Jeg ved ikke om den slags tanker er normale”. Har også skrevet romanerne ”Naturlige fjender” og senest ”Sorg og camping” fra 2011. Modtog Jytte Borberg prisen i 2009, og har lavet musik med Mads Mouritzen, eksempelvis ”Så er det sagt” (2007), Sonet Records. Lone Hørslev er aktuel med en ny plade i 2013.

TRINE ANDERSEN
Debuterede i 1995 med novellesamlingen ”Hotel Malheureux”, som hun modtog debutantprisen for. Har senere udgivet romanerne ”Kompleks” og ”Elinor Marks fulde fem” samt flere digtsamlinger. I 2010 udkom novellesamlingen ”Det ved vi ikke endnu”, som handler om længslen efter at være til stede. Novellesamlingen modtog en præmiering af Statens Kunstfond. Derudover er Trine Andersen initiativtager til etableringen af det afrikanske forlag ”Panafrica Publishers” i Malawi.

METTE MOESTRUP
Debuterede med digtsamlingen ”Tatoveringer” i 1998 og modtog Montana-prisen for digtsamlingen ”Kingsize” i 2006. Romankollagen ”Jævnet med jorden” (2009) blev indstillet til Weekendavisens Litteraturpris og Kritikerprisen. I 2012 udgav Mette Mostrup digtsamlingen ”Dø, løgn, dø”, der af anmeldere blev udråbt til et vigtig og banebrydende litterært værk. Optræder med poesi og musik sammen med Miriam Karpantschof.

URSULA ANDKJÆR OLSEN
Debuterede med ”Lulus sange og taler” i 2000 og har siden udgivet f.eks. digtsamlingerne ”Atlas over huller i verden”, ”Havet er en scene”. I 2011 udkom hendes samlede værker i ”Samlet” på Gyldendal. Har bl.a. modtaget Dan Turell-prisen, Edvard Pedersens Biblioteksfonds Forfatterpris, Det Anckerske Legat, Det Danske Akademis Otto Gelsted pris og Holbergmedaljen i 2011.

MARTIN GLAZ SERUP
Har udgivet flere digtbøger, senest “Marken” (2010), der bl.a. er oversat til amerikansk. Har desuden skrevet børnebøger senest “Da bedstefar var postbud” (2010). Har udgivet chap-bøger og sms-digte og været med til at grundlægge og redigere tidsskrifterne Apparatur og Litlive og den litterære kollektivblog Promenaden. I 2006 modtog Serup Michael Strunge-prisen, i 2008 Københavns Universitets Guldmedalje for afhandlingen “Poesi og relationel æstetik” og i 2012 Statens Kunstfonds treårige arbejdsstipendium. I 2013 udkommer børnebogen “Yana og Eliah (og mange andre børn)” med illustrationer af Lilian Brøgger.

HANNE HØJGAARD VIEMOSE
Uddannet fra forfatterskolen, og debuterede i 2011 på Forlaget Gyldendal med den anmelderroste ”Hannah” – en collageagtige og eventyrlig dannelsesroman om en rygsækrejsende pige. Bogen blev indstillet til Montana-prisen. Hanna Højgaard Viemose har en bachelorgrad i etnologi og antropologi, og er desuden tidligere elev på Vallekilde Højskole.

IDA JESSEN
Debuterede i 1989 med novellesamlingen ”Under sten”. Har siden udgivet adskillige novellesamlinger, romaner og børnebøger. Særlig kendt er romanerne i Hvium-triologien ”Den der lyver”, ”Det første jeg tænker på” og ”Børnene”. Har modtaget adskillige priser, bla. ”De gyldne Laurbær” og BG-Banks litteraturpris. Udgav i 2012 ”Ramt af ingenting – en glemmebog”.

CECILIE EKEN
Har skrevet eventyrlige historier for børn og unge siden 1993, heriblandt ”Kongebarnet”, historisk inspirerede romaner som ”Sikkas fortælling” og ”Valravnen”, samt billedbøger på vers som den prisbelønnede sonetkrans ”Mørkebarnet”. Er optaget af action og drama, lækkert sprog, gamle historier, og hvad vi f.eks. kan bruge en drage til.
Ikke kategoriseret

MADS BRÜGGER PÅ BESØG

For Mads Brügger er langskaftede ridestøvler et journalistisk værktøj. Han er kendt for sin gonzo-tilgang til journalistikken – og 26. oktober besøgte han Vallekilde.

Læs mere

KONCERT: BREMER/MCCOY

5. oktober spillede den nytænkende jazzduo Bremer/McCoy en fabelagtig koncert på Vallekilde Højskole.

Læs mere

FOREDRAG MED KASPAR COLLING

Forfatteren bag Den Danske Borgerkrig 2018-24, Kaspar Colling, gæstede Vallekilde.

Læs mere

JAKOB BRO TRIO GAV KONCERT

Vallekilde og gæster kunne nyde den fabelagtige jazzguitarist Jakob Bro og hans trio, som gav koncert på højskolen den 28. november 2016.

Læs mere

VALLEKILDEBAR PÅ DISTORTION

Vallekilde Højskole var med på Distortion i København, klar til at servicere de mange festivalgængere med vand og spil.

Læs mere

SUZANNE BRØGGER KOM FORBI

I samtale med Forfatter-elev Thomas Korsgaard fortalte Suzanne Brøgger 1. juni om sit arbejde, om friheden og ensomheden, skammen og døden.

Læs mere

ELEVER BAG NORDIC GAME JAM

Elever fra Event og Spiludvikling havde – bogstaveligt talt – en finger med i spillet, da verdens største game jam blev afholdt i København den 8. til 10. april 2016.

Læs mere

KRISTOFFER ERIKSEN PÅ BESØG

Hvordan kombinerer man satire med seriøs journalistik? Det fortalte morgenradiovært og satiriker Kristoffer Eriksen om 20. april 2016.

Læs mere

SPILFORSKER OM KUNSTEN AT TABE

Spilforsker Jesper Juul besøgte Vallekilde 15. januar og underviste eleverne på Spiludvikling. Han fortalte om, hvordan det kan være, at vi spiller spil, der er urimeligt svære og derfor meget svære at gennemføre.

Læs mere

JOURNALISTIK OG SPIL I EET

Fotojournalist Steven Achiam fortalte om den prisvindende interaktive dokumentar Deadline Athen på Vallekilde Højskole den 8. december 2015.

Læs mere

FOREDRAG OM SYRIEN

Vallekilde Højskole inviterede den 7. december til foredrag om et af verdens brændpunkter Syrien ved professor Jakob Skovgaard-Petersen.

Læs mere

ELEVER BAG FESTIVALOPLEVELSE

Vallekilde-elever stod bag både opbygning, afvikling og en del af indholdet på innovationsfestivalen Afsnit I i november 2015.

Læs mere

MEDIELEJR LANDEDE PÅ VALLEKILDE

Danmarks næste generation af journalister deltog sammen med Vallekildes elever i Medielejr 2015. Et flot program blev i kombination med fest og årets første sne til en helt særlig weekend.

Læs mere

SENESTE NYT FRA LIBANON

Lilleputnationen Libanon formår trods umulige odds at opretholde fred og orden midt i et overophedet Mellemøsten. Det fortalte journalist Asger Gørup Nielsen på Vallekilde en regnvåd novemberaften.

Læs mere

TRIERS GÅDERUM

Vallekildes grundlægger, Ernst Trier, har taget en skæbnesvanger beslutning. Han vil tage sit eget liv. Dramaet udspiller sig i et gåderum på Vallekilde Højskole.

Læs mere