FOREDRAG OM SMARTPHONESTRESS

FOREDRAG

sh746_2

FOREDRAG
Søren Hebsgaard har i mange år beskæftiget sig med digital dannelse, og hvad teknologi som for eksempel smartphones egentlig gør ved os. Mandag den 25. september var han forbi Vallekilde og gøre os klogere på vores bukselommers bedste venner.

Hebsgaard er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 2007 har skrevet om it og teknologi på videnskabsavisen Ingeniøren og været en del af Berlingske Tidendes videnskabsredaktion.

Efterfølgende har han på Syddansk Universitet specialiseret sig i teknologifilosofi og teknologisociologi – der, som han selv siger, er et par meget fine ord for, hvordan teknologien spiller sammen med, hvad vi synes, og hvordan vi lever.

I 2014 stod han bag den underholdende radiofeature “Et døgn uden mobil” fra Roskilde Festival, hvor tre unge mennesker skulle overleve på festivalen uden mobil i 24 timer. Året efter var han vært på tv-programmet ‘Vågen i en uge’ på DR2, hvor han udforskede, hvad der sker, når vi ikke får sovet nok.

FOREDRAG

PODCAST OPTAGET PÅ VALLEKILDE

Kvinderne bag den succesrige podcast om Harry Potter – Harry Pottcast – optog et afsnit live i Foredragssalen.

Læs mere

FOREDRAG MED ABDEL AZIZ MAHMOUD

‘Tal ordenligt eller luk røven’. Sådan lød titlen på Abdel Aziz Mahmouds foredrag, som handlede om shitstorms, sociale medier og digital dannelse.

Læs mere

NIKOLAJ KOPPEL PÅ VALLEKILDE

Vi havde fornemt besøg af Nikolaj Koppel, som levende tog os med ind i musikkens verden. Under foredraget satte han sig også og spillede på højskolens eget flygel.

Læs mere

HISTORIEN BAG BRÆTSPILLET HINT

En af efterårsholdets store spilfavoritter er brætspillet HINT. Vi har haft besøg af designeren bag det populære selskabsspil.

Læs mere

PETRA NAGEL PÅ VALLEKILDE

DR3-værten gæstede Vallekilde Højskole, hvor hun fortalte om sine tv-programmer, sit selvværd og ikke mindst illusionen om den perfekte krop.

Læs mere

FOREDRAG OM SMARTPHONESTRESS

Hør, hvad smartphones egentlig gør ved os, når journalist Søren Hebsgaard besøger os. I forbindelse med foredraget tester eleverne, om man kan overleve et døgn uden skærme.

Læs mere

FOREDRAG OM ISLAMISK STAT

Hvordan stopper vi radikalisering af unge i Danmark – inklusiv dem, der nu vender tilbage til DK fra Syrien? Deniz Serinci gæstede Vallekilde Højskole med sit foredrag om Islamisk Stat.

Læs mere

NAZILA KIVI GÆSTEDE VALLEKILDE

Iran og feminisme. Nazila Kivi besøgte tirsdag Vallekilde Højskole med to forskellige foredrag. “Iran i midten” og “Feminisme: Krop, magt og identitet”

Læs mere

UD I RUMMET MED ANDREAS MOGENSEN

10. marts rejste vi langt ud i rummet, da vi havde besøg af den danske astronaut, Andreas Mogensen.

Læs mere

SPIL SOM PTSD-BEHANDLING

Kan computerspil hjælpe PTSD-ramte krigsveteraner med at overkomme dagligdags opgaver som besøg i supermarkedet? Det gjorde spiludvikler Christoffer Holmgård os klogere på, da han besøgte Vallekilde.

Læs mere