SPILUDVIKLERE SKABER UDSTILLING

ELEVER

UDSTILLING PÅ STORM P. MUSEET
I sidste uge åbnede Storm P. Museet i København den nye udstilling PLAY, der sætter fokus på digitale spil og de nyeste tendenser indenfor digital leg.
Elever, der gik på Vallekilde Højskoles Spiludviklings-linje i foråret 2015, har været med til at udvikle udstillingen som spilkonsulenter for museets kuratorer og hjalp med at udvælge de spil, publikum kan prøve på udstillingen.

Afgørende at Vallekilde deltog
“Det har været afgørende for udstillingen, at elever fra Vallekilde Højskole har deltaget. Samarbejdet var fra deres side begavet, engageret og med et afgørende førstehåndkendskab til feltet. De bidrog med en viden og passion, som museet er fuldstændig afhængig af – især når det handler om et felt, som vi selv ved en hel del mindre om. Som videnspartner var eleverne derfor uundværlige,” siger leder af Storm P. Museet, Iben Overgaard.

Vallekilde-eleverne deltager også i videoer i selve udstillingen, hvor de fortæller om, hvor spilmediet står i dag, hvordan og hvilke spil de selv spiller og hvordan spil kan bruges som kultur- og udtryksform. Og det ligger godt i tråd med museets strategi.

“På Storm P. Museet har vi et ønske og en ambition om i højere grad at skabe vores udstillinger og aktiviteter i samarbejde med grupper, som på den måde brænder for et bestemt felt,” siger Iben Overgaard.

Gå på opdagelse i spillenes verden
Udstillingen PLAY er opbygget interaktivt, så du som gæst kan gå på opdagelse i tidens nyeste, fedeste og smukkeste digitale spil og afprøve nye måder at interagere med de digitale platforme på, opleve spillene som kunstværker og dykke ned i genren som en afgørende del af vores fælles kultur.

Læs mere om udstillingen her.

Læs mere om Spiludvikling på Vallekilde her.

ELEVER

ELEVER DONERER 10.000 KR. TIL CARE

I weekenden holdt skolens undervisningsassistenter stor auktion, hvor der blev solgt alt fra en hjemmestrikket karklud til en guldfisk. Overskuddet på 10.000 kr. går til CARE Danmark.

Læs mere

ELEVER UDGIVER I VICE

Efter journalisternes studierejse til Iran har Lise, Ida og Emma fået udgivet en artikel i webmagasinet Vice.

Læs mere

KAGE PÅ TVÆRS AF LANDEGRÆNSER

Ungdommens Røde Kors gæster i disse uger Vallekilde Højskole. Tirsdag aften blev der lavet lagkager på tværs af højskoleelever og frivillige fra hele verden.

Læs mere

TIDLIGERE ELEV VINDER KRAVLING-PRIS

Johanne Ramskov Erichsen vandt i weekenden en Kravling-pris for sin dækning af asyl- og flygtninge-området i Information.

Læs mere

SAMARBEJDE PÅ TVÆRS AF LINJER

Journalist- og tilrettelægger-eleverne har de seneste uger arbejdet sammen på tværs af hovedfag. De skulle finde en sjov historie i lokalområdet og lave deres eget nyhedsindslag.

Læs mere

BIOGRAF UNDER ÅBEN HIMMMEL

Årets første Open Air-biograf løb af stablen med puder, madrasser og Twin Peaks-premiere.

Læs mere

ELEV INTERVIEWEDE UFFE ELBÆK

Alternativets stifter, Uffe Elbæk, gæstede Vallekilde, hvor han blev interviewet af Journalistik-elev Maya Tekeli om sin vejen fra Kaospiloterne til Christianborg.

Læs mere

NY ELEVFORENINGSBESTYRELSE

Til gammel elev-weekend den 5.-7. maj blev der valgt nye kræfter ind i elevforeningens bestyrelse.

Læs mere

ELEV HOLDT 1. MAJ-TALE PÅ P1

På arbejdernes internationale kampdag 2017 kunne man høre en ganske særlig tale i P1: Vallekilde-elev Amie Arense Bah holdt 1. maj-tale.

Læs mere

ELEVER STOPPER MADSPILD

Elever fra Tilrettelægger-holdet inviterede hele byen til skraldemiddag lavet af overskudsfødevarer for at sætte fokus på madspild.

Læs mere

UNGE OG PRÆSTATIONSSAMFUNDET

Hvad gør det ved unge at vokse op i et præstationssamfund, hvor en femtedel af befolkningen rammes af depression? Det gjorde lektor Anders Petersen os meget klogere på, da han lagde vejen forbi.

Læs mere

UD I RUMMET MED ANDREAS MOGENSEN

10. marts rejste vi langt ud i rummet, da vi havde besøg af den danske astronaut, Andreas Mogensen.

Læs mere

VALLEKILDE BAG TALERSKOLE FOR UNGE

Vallekilde Højskole står bag projektet Røst – en ny talerskole for unge på landets højskoler.

Læs mere

SOFIE DIEMER PÅ BESØG

Sofie Diemer debuterede i 2016 med en hudløst ærlig digtsamling om en ung kvinde, der søger efter en mening med det hele. Hun besøgte Vallekilde den 17. april med oplæsning og foredrag.

Læs mere

ELEVER SKRIVER FOR EUROMAN.DK

Elever fra Journalistik-holdet udkommer med artikler på Euroman.dk og netmediet Udpost.

Læs mere