TIDLIGERE ELEV VINDER KRAVLING-PRIS

ELEVER, NYHEDER

https://www.facebook.com/stephansenphoto/

Foto: Jonathan Stephansen

FRA DRØMMEKURSUS TIL PRISVINDER

En af Vallekildes tidligere elever Johanne Ramskov Erichsen vandt i weekenden en Kravling-pris for hendes dækning af asyl- og flygtningeområdet, som hun har lavet for Dagbladet Information.

Kravling er en årlig prisuddeling for medie-, kommunikations-, design og journaliststuderende.

Johanne gik på Vallekildes Højskoles journalistdrømme-kursus i foråret 2013, og samme sommer begyndte hun på SDU’s journalistuddannelse i Odense.

“Da jeg startede på Vallekilde Højskole, anede jeg ikke, hvordan man skrev en artikel. Jeg havde aldrig vinklet, skrevet rubrikker eller interviewet kilder. Højskoleopholdet rustede mig til optagelsesprøven og lærte mig, at journalistik kræver mere end at kunne lide at skrive,” siger hun.

I dag er hun færdiguddannet og arbejder som freelancejournalist. På fire år har hun interviewet et hav af kilder og skrevet artikler om alt fra flygtningestrømme til køn og seksualitet. Primært hos Dagbladet Information, hvor hun også var i praktik. Hvis hun skal give ét godt råd fra sig til nye, håbefulde journalister er det følgende:

“I min praktiktid på Dagbladet Information fik jeg en kompliment fra en journalist, jeg sad på kontor med. Han havde lyttet til mig tale med kilder i mange måneder, og han roste mig for at tale ens til alle kilder. At være kritisk og empatisk, uanset hvem. Det husker jeg tit mig selv på. Det er ikke altid politikeren, der skal slagtes, eller casepersonen, det er synd for.”

ELEVER, NYHEDER

EFTERÅRSHOLDET NÆSTEN UDSOLGT

Vi har få pladser på Podcast til efteråret, men alle andre hovedfag er nu fyldt op. Du kan skrive dig på venteliste eller tilmelde dig foråret 2021, hvor der stadig er pladser.

Læs mere

INFORMATION VEDR. CORONA

Her kan du læse om vores tiltag i forhold til corona-pandemien.

Læs mere

KOM PÅ BESØG

Hvis du overvejer at tage på højskole, vil vi gerne invitere dig på besøg til en rundvisning og en snak.
Vi betaler din transport (op til 500 kr.) og giver en god frokost.

Læs mere

AT BLIVE VEN MED SIG SELV

Journalistik-elev Alina Yasmin Manniche Jensen beskriver i denne modige klumme om højskoleliv, hvordan det føles at bliver ven med sig selv.

Læs mere

SOM EN KO PÅ EN GRÆSMARK

“Højskole er muligheden for, at alle os staldkøer kan nyde livet,” skriver Journalistik-elev Silas Moody Jakobsen i denne klumme om højskoleliv.

Læs mere

FARVEL TIL MASKEN PÅ VALLEKILDE

Isabella Canto Nielsen fra Journalistik skrev i foråret 2019 en fin klumme om højskolekærlighed, om at tage masken af og om at føle sig elsket, når man føler sig grim.

Læs mere

FARVEL TIL KRÆFTEN OG HØJSKOLEN

Efter ni år som forretningsfører siger Anne-Birthe Køppen farvel til Vallekilde Højskole. Lasse Hjeresen Wraae fra Journalistik E18 tegner et portræt.

Læs mere

ELEVER HOLDT BYTTEMARKED

Valgfaget Klimakampen inviterede til byttemarked i Øvelseshuset 31. marts.

Læs mere

KLIMA PÅ DAGSORDENEN

Vi blev klædt på til det kommende folketingsvalg, da en række politikere gæstede Vallekilde til en debat om tidens største spørgsmål: klimaet.

Læs mere

VINTERJAZZ MED JAKOB BRO

Den danske jazz-guitarist Jakob Bro besøgte Vallekilde Højskole 11. februar 2019 med nyt materiale i form af albummet Bay of Rainbows.

Læs mere

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

Følg med i højskolens daglige liv på Instagram, hvor du får et indblik i elevernes og din (måske) kommende hverdag. Find os på @vallekildehojskole.

Læs mere

VIDEO: EN DAG PÅ VALLEKILDE

Hvordan er livet på en højskole? Se denne video, og hør hvad Jonathan og Alma laver på en typisk dag.

Læs mere

HØJSKOLEMAD I SÆRKLASSE

På Vallekilde Højskole er vi stolte af vores køkken. Derfor kan du følge @vallekildemad på Instagram og få smagfulde opdateringer.

Læs mere

EVENT & LEDERSKAB PÅ SKOLEBESØG

Event & Lederskab var tidligere på foråret på studietur i Jordan. Nu tager de rundt på folkeskoler med IBIS-projektet Læseraketten og fortæller om deres oplevelser.

Læs mere

ELEV VINDER PODCASTKONKURRENCE

Alma Kjær Agergaard fra Journalist-linjen har vundet publikumsprisen til dette års P1 Shortdox. Det startede med en opgave i valgfaget Podcast.

Læs mere