TIDLIGERE ELEV VINDER KRAVLING-PRIS

ELEVER, NYHEDER

https://www.facebook.com/stephansenphoto/

Foto: Jonathan Stephansen

FRA DRØMMEKURSUS TIL PRISVINDER

En af Vallekildes tidligere elever Johanne Ramskov Erichsen vandt i weekenden en Kravling-pris for hendes dækning af asyl- og flygtningeområdet, som hun har lavet for Dagbladet Information.

Kravling er en årlig prisuddeling for medie-, kommunikations-, design og journaliststuderende.

Johanne gik på Vallekildes Højskoles journalistdrømme-kursus i foråret 2013, og samme sommer begyndte hun på SDU’s journalistuddannelse i Odense.

“Da jeg startede på Vallekilde Højskole, anede jeg ikke, hvordan man skrev en artikel. Jeg havde aldrig vinklet, skrevet rubrikker eller interviewet kilder. Højskoleopholdet rustede mig til optagelsesprøven og lærte mig, at journalistik kræver mere end at kunne lide at skrive,” siger hun.

I dag er hun færdiguddannet og arbejder som freelancejournalist. På fire år har hun interviewet et hav af kilder og skrevet artikler om alt fra flygtningestrømme til køn og seksualitet. Primært hos Dagbladet Information, hvor hun også var i praktik. Hvis hun skal give ét godt råd fra sig til nye, håbefulde journalister er det følgende:

“I min praktiktid på Dagbladet Information fik jeg en kompliment fra en journalist, jeg sad på kontor med. Han havde lyttet til mig tale med kilder i mange måneder, og han roste mig for at tale ens til alle kilder. At være kritisk og empatisk, uanset hvem. Det husker jeg tit mig selv på. Det er ikke altid politikeren, der skal slagtes, eller casepersonen, det er synd for.”

ELEVER, NYHEDER

ELEVER DONERER 10.000 KR. TIL CARE

I weekenden holdt skolens undervisningsassistenter stor auktion, hvor der blev solgt alt fra en hjemmestrikket karklud til en guldfisk. Overskuddet på 10.000 kr. går til CARE Danmark.

Læs mere

ELEVER UDGIVER I VICE

Efter journalisternes studierejse til Iran har Lise, Ida og Emma fået udgivet en artikel i webmagasinet Vice.

Læs mere

UDSOLGT PÅ ALLE LINJER

128 elever har nu tilmeldt sig Forårsholdet, og vi kan dermed melde udsolgt. Der er åbnet for venteliste på alle linjer.

Læs mere

NY UNDERVISER PÅ SPILUDVIKLING

Martin Skarregaard er ny lærer på Vallekilde Højskole. Han skal assistere Thomas Vigild på linjen Spiludvikling.

Læs mere

KAGE PÅ TVÆRS AF LANDEGRÆNSER

Ungdommens Røde Kors gæster i disse uger Vallekilde Højskole. Tirsdag aften blev der lavet lagkager på tværs af højskoleelever og frivillige fra hele verden.

Læs mere

ET NYT HOLD ER STARTET

Efteråret 2017 er skudt i gang med sang i Foredragssalen. 100 nye elever har dette efterår fundet vej til Vallekilde Højskole.

Læs mere

DANMARKSMESTER I STORY SLAM

Vallekilde-eleven Elisabeth Platz blev onsdag aften danmarksmester i Story Slam. To personlige historier og en masse god fortælleteknik sikrede hende sejren.

Læs mere

TIDLIGERE ELEV VINDER KRAVLING-PRIS

Johanne Ramskov Erichsen vandt i weekenden en Kravling-pris for sin dækning af asyl- og flygtninge-området i Information.

Læs mere

SAMARBEJDE PÅ TVÆRS AF LINJER

Journalist- og tilrettelægger-eleverne har de seneste uger arbejdet sammen på tværs af hovedfag. De skulle finde en sjov historie i lokalområdet og lave deres eget nyhedsindslag.

Læs mere

BIOGRAF UNDER ÅBEN HIMMMEL

Årets første Open Air-biograf løb af stablen med puder, madrasser og Twin Peaks-premiere.

Læs mere

ELEV INTERVIEWEDE UFFE ELBÆK

Alternativets stifter, Uffe Elbæk, gæstede Vallekilde, hvor han blev interviewet af Journalistik-elev Maya Tekeli om sin vejen fra Kaospiloterne til Christianborg.

Læs mere

NY ELEVFORENINGSBESTYRELSE

Til gammel elev-weekend den 5.-7. maj blev der valgt nye kræfter ind i elevforeningens bestyrelse.

Læs mere

ELEV HOLDT 1. MAJ-TALE PÅ P1

På arbejdernes internationale kampdag 2017 kunne man høre en ganske særlig tale i P1: Vallekilde-elev Amie Arense Bah holdt 1. maj-tale.

Læs mere

ELEVER STOPPER MADSPILD

Elever fra Tilrettelægger-holdet inviterede hele byen til skraldemiddag lavet af overskudsfødevarer for at sætte fokus på madspild.

Læs mere

UNGE OG PRÆSTATIONSSAMFUNDET

Hvad gør det ved unge at vokse op i et præstationssamfund, hvor en femtedel af befolkningen rammes af depression? Det gjorde lektor Anders Petersen os meget klogere på, da han lagde vejen forbi.

Læs mere