TIDLIGERE ELEV VINDER KRAVLING-PRIS

ELEVER, NYHEDER

https://www.facebook.com/stephansenphoto/

Foto: Jonathan Stephansen

FRA DRØMMEKURSUS TIL PRISVINDER

En af Vallekildes tidligere elever Johanne Ramskov Erichsen vandt i weekenden en Kravling-pris for hendes dækning af asyl- og flygtningeområdet, som hun har lavet for Dagbladet Information.

Kravling er en årlig prisuddeling for medie-, kommunikations-, design og journaliststuderende.

Johanne gik på Vallekildes Højskoles journalistdrømme-kursus i foråret 2013, og samme sommer begyndte hun på SDU’s journalistuddannelse i Odense.

“Da jeg startede på Vallekilde Højskole, anede jeg ikke, hvordan man skrev en artikel. Jeg havde aldrig vinklet, skrevet rubrikker eller interviewet kilder. Højskoleopholdet rustede mig til optagelsesprøven og lærte mig, at journalistik kræver mere end at kunne lide at skrive,” siger hun.

I dag er hun færdiguddannet og arbejder som freelancejournalist. På fire år har hun interviewet et hav af kilder og skrevet artikler om alt fra flygtningestrømme til køn og seksualitet. Primært hos Dagbladet Information, hvor hun også var i praktik. Hvis hun skal give ét godt råd fra sig til nye, håbefulde journalister er det følgende:

“I min praktiktid på Dagbladet Information fik jeg en kompliment fra en journalist, jeg sad på kontor med. Han havde lyttet til mig tale med kilder i mange måneder, og han roste mig for at tale ens til alle kilder. At være kritisk og empatisk, uanset hvem. Det husker jeg tit mig selv på. Det er ikke altid politikeren, der skal slagtes, eller casepersonen, det er synd for.”

ELEVER, NYHEDER

FORÅRET ER FYLDT OP

Forårsholdet 2019 er nu fyldt helt op, men vi har pladser til efteråret på alle fag.

Læs mere

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

Følg med i højskolens daglige liv på Instagram, hvor du får et indblik i elevernes og din (måske) kommende hverdag. Find os på @vallekildehojskole.

Læs mere

VIDEO: EN DAG PÅ VALLEKILDE

Hvordan er livet på en højskole? Se denne video, og hør hvad Jonathan og Alma laver på en typisk dag.

Læs mere

REJS UD I VERDEN MED VALLEKILDE

Alle vores hovedfag tager på studieture til spændende destinationer. Læs mere om efterårets rejser her.

Læs mere

HØJSKOLEMAD I SÆRKLASSE

På Vallekilde Højskole er vi stolte af vores køkken. Derfor kan du følge @vallekildemad på Instagram og få smagfulde opdateringer.

Læs mere

EVENT & LEDERSKAB PÅ SKOLEBESØG

Event & Lederskab var tidligere på foråret på studietur i Jordan. Nu tager de rundt på folkeskoler med IBIS-projektet Læseraketten og fortæller om deres oplevelser.

Læs mere

ELEV VINDER PODCASTKONKURRENCE

Alma Kjær Agergaard fra Journalist-linjen har vundet publikumsprisen til dette års P1 Shortdox. Det startede med en opgave i valgfaget Podcast.

Læs mere

VIDEO AF HVERDAGEN

Hvordan ser hverdagen ud på Vallekilde Højskole? Klik her og få et indblik i højskolelivet.

Læs mere

TIL KAMP MOD MADSPILD

På valgfaget Klimakamp har de sat et lille initiativ i gang, som skal mindske højskolens madspild.

Læs mere

NY UNDERVISER PÅ JOURNALISTIK

Esben Christensen er ny underviser på Journalistik, hvor han skal undervise sammen med Rasmus Thirup Beck. Senest har Esben blandt andet arbejdet for Folkeskolen.dk

Læs mere

BESØG PÅ ARKEN

Som en del af introforløbet kommer de nye forårselever rundt og ser en masse ting. Vi tog på udflugt og besøgte kunstmuseet Arken.

Læs mere

ELEVER UDGIVER I VICE

Efter journalisternes studierejse til Iran har Lise, Ida og Emma fået udgivet en artikel i webmagasinet Vice.

Læs mere

KAGE PÅ TVÆRS AF LANDEGRÆNSER

Ungdommens Røde Kors gæster i disse uger Vallekilde Højskole. Tirsdag aften blev der lavet lagkager på tværs af højskoleelever og frivillige fra hele verden.

Læs mere

DANMARKSMESTER I STORY SLAM

Vallekilde-eleven Elisabeth Platz blev onsdag aften danmarksmester i Story Slam. To personlige historier og en masse god fortælleteknik sikrede hende sejren.

Læs mere

TIDLIGERE ELEV VINDER KRAVLING-PRIS

Johanne Ramskov Erichsen vandt i weekenden en Kravling-pris for sin dækning af asyl- og flygtninge-området i Information.

Læs mere