EVENTYR PÅ VALLEKILDE

1. – 7. JULI 2018

OBS! VI HAR UDSOLGT
Dette års Eventyr-kursus er allerede udsolgt.
BESKRIVELSE
Eventyrkurset er et familiekursus, der tager udgangspunkt i litteratur.
Sommeren 2018 er ugen inspireret af forfatteren L. Frank Baums fantastiske bøger om landet Oz, som befinder sig på den anden side af regnbuen, og som pigen Dorothy ved et tilfælde lander i. En magisk verden med både hekse og talende dyr, som i 1939 blev til filmklassikeren Troldmanden fra Oz.

I løbet af ugen er der forfatterbesøg og foredrag for de voksne, sjove børneaktiviteter samt workshops for hele familien, som er farvet af den fantastiske historie om landet Oz. Prøv spil, der handler om den perfekte verden, led efter den gule murstensvej, der fører til den grønne by eller lav jeres egen film med nogle af alle de fantasifulde figurer som den bange løve, fugleskræmslet og blikmanden fra Oz.

På eventyrkurset i 2018 vil der igen være masser af eventyrlige aktiviteter for både store og små. Om formiddagen er børn og voksne hver for sig. Om eftermiddagen går børn og voksne sammen i værksteder med mulighed for at spille teater, skrive, filme, dyrke sport, tegne eller bygge spil.
Fredag mødes alle og viser, hvad der er kommet ud af ugen, og så holder vi afslutningsfest.

I løbet af ugen er der selvfølgelig også tid til at nyde Vallekilde Højskoles historiske omgivelser, synge fra højskolesangbogen, hygge sig på terrassen, tage en tur til stranden og eller bare gå på opdagelse i vores dejlige store have.

Kort sagt, kom med Over the Rainbow.

KURSUSLEDER

CHRISTINA ENGLUND
Skønlitterær forfatter og cand.mag. i retorik. Hun har arrangeret kurser og undervist i kreativ skrivning i mere end 10 år. Og så er hun en erfaren sommerkursusleder efter flere eventyrlige somre på Vallekilde Højskole.
UNDERVISERE

JEANETTE LINDEBÆK BIRK – TEATER
Jeanette Lindbæk Birk har de sidste 15 år arbejdet som skuespiller inden for teater, film og tv. Derudover har hun undervist børn og voksne i teater og skuespil. 
Hun er vokset op med fødderne solidt plantet i dansen og det fysiske teater, og det er stadig hér hun finder sin inspiration og arbejdsglæde. 

SEBASTIAN CORDES – FILM
Sebastian Cordes har sit eget filmproduktionsselskab, hvor han blandt andet laver reklame- og dokumentarfilm om alskens emner. Når han ikke rejser rundt i verden med et kamera under armen, underviser han og holder foredrag om filmens magi. Sebastian har mange års erfaring med at undervise i folkeskoler, gymnasier og på højskoler i hele landet – og brænder meget for de skæve fortællinger og de steder, vi ikke lige lægger mærke til i hverdagen.

BINE JO MORTESEN – KREA-VÆRKSTED
Bine Jo Mortensen er uddannet i ”humbug og design” fra Danmarks Designskole og elsker at udvikle og skabe anderledes designløsninger for store og små virksomheder. Bine har blandt andet tegnet på sofaer, designet en award, udviklet nogle helt særlige skolelokaler til Experimentarium og skal til efteråret være med til at lave en børneforestilling.

TINA CLEMMENSEN – ANIMATION
Tina Klemmensen er chef i egen virksomhed, hvor hun hjælper organisationer og institutioner med udvikling gennem animationsworkshops. 
Hun er uddannet illustrator og dukkeanimator og har over 20 års erfaring med stop motion animation og 15 års erfaring med undervisning indenfor det kreative felt. Hun har en fortid som højskolelærer på Vallekilde og som animator på Postmand Per. Hun har bygget rigtig mange høns til ”Flugten fra Hønsegården”, kreeret en stor hund i kunstpels til Kolding Bibliotek og en endnu større drage til Tivoli i København. Og så elsker hun gode historier.

ANJA KICKBUSCH – MUSIK
Anja Kickbusch er uddannet rytmisk musiker og sanger fra Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole. Anja har også et 2-årigt dramakursus fra London med i bagagen.
Hun er sanger, sangskriver og underviser og beskæftiger sig især med musik inden for genrene jazz, rock og indie. Anja har udgivet to plader i eget navn – i en stil, der kan beskrives som ”James Bond-musik” – og har spillet en lang række koncerter i ind- og udland.
Siden 2010 har hun undervist børn, unge og voksne i sang, musik og drama. For Anja er det en stor fornøjelse at være med til at sætte rammerne for, at andre kan udfolde sig og udtrykke sig musikalsk – og i musikken er der plads til alle.

THOMAS VIGILD – SPIL
Thomas var med til at starte Spiludvikling på Vallekilde Højskole i 2010.
Han er journalist, konsulent og foredragsholder med speciale i spil-, lege- og brætspilskultur. Han skriver om spil for Weekendavisen, biblioteksmagasinet Perspektiv samt Politiken. Han er juryformand for den danske brætspilspris Guldbrikken og designer i efteråret 2016 et fysisk gåderum for firmaet Mystery Makers.Thomas er uddannet cand.mag i Musikvidenskab, datalogi og spil fra Københavns Universitet og IT-Universitetet. Har suppleret med kandidatkurser i journalistik og formidling ved Danmarks Journalisthøjskole.Thomas har som mål at få mindst et godt grin i hver undervisningstime, og så søger han at bruge brætspil som en del af al sin undervisning.

CHARLOTTE WEITZE – SKRIVEVÆRKSTED
Charlotte Weitze debuterede i 1996 med novellesamlingen Skifting, som hun modtog BogForums debutantpris for. Hun har siden udgivet flere novellesamlinger, radiodramatik og romaner, bl.a. Brevbæreren (2003) og Harzen-sanger (2013). I foråret 2016 var hun aktuel med klimaromanen Den afskyelige. Charlotte Weitze er tilknyttet Vallekilde Højskole som gæstelærer på forfatterlinjen.

METTE THY – LÆKKERIER
Uddannet ernærings- og husholdningsøkonom og har siden undervist på Sorø Husholdningsskole, været køkkenchef og hovedfagslærer på Skælskør Folkehøjskole, faglærer på EUC-Nordvestsjælland, køkkenchef på Kalundborg Vandrerhjem og kursuscenter og gennem de seneste fem år har hun stået i spidsen for Vallekilde Højskoles køkken. I dag har Mette overladt Vallekildes køkken til andre gode kræfter for i stedet at undervise i mad, psyke og sundhed.

ESBEN CHRISTENSEN – IDRÆT
Uddannet journalist fra DMJX i 2010. På Vallekilde Højskole underviser han på journalistlinjen, men også i valgfagene “Idræt i det fri” og “Greatest Idrætshits”. Med Esben får du pulsen op. Både fordi det er hårdt, men også fordi det er sjovt.
FOREDRAG

IDA RUD
Ida Rud er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Siden 2013 har hun skrevet og anmeldt for Filmmagasinet Ekko, og i 2015 blev hun assisterende redaktør på magasinet. I 2017 blev hun tilknyttet Troldspejlet, hvor hun er tilrettelægger, journalist, anmelder og meget mere. Derudover har mange andre medier, som fx Politiken, Ud&Se og Heartbeats, haft glæde af hendes levende og begejstrede pen. Det er især de fantastiske og eventyrlige film, der har fanget Ida Ruds interesse. Hun har holdt flere foredrag og var medvært til Blockbusters livestreaming af Robertprisen 2018.
På eventyrkurset holder Ida foredrag for de voksne om en af sine yndlingsfilm, Troldmanden fra Oz.

KAMILLA HEGA HOLST
Kamilla Hega Holst er skønlitterær forfatter med flere anmelderroste og prisbelønnede romaner for både børn og voksne bag sig. I 2012 blev hun tildelt Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat for sit forfatterskab.
I 2015 udkom romanen På træk, som hun modtog Blixen-prisen for årets skønliterære værk for. I 2017 fulgte romanen Rud, der handler om en mor, der kæmper for at bevare en relation til sine teenagebørn, og som i år er nomineret til DR’s romanpris.
Kamilla Hega Holst behandler i sit fatterskab temaer som magt og underkastelse, distance/nærhed og komplicerede familierelationer.
På eventyrkurset taler Kamilla Hega Holst med Christina Englund med udgangspunkt i den seneste roman.
PROGRAM
Her kan du tage et kig på årets program.

PRISER
Voksne fra 18 år: 3.900 kr.
Børn fra 1-17 år: 1.900 kr.
Børn fra 1-364 dage: 0 kr.

Prisen inkluderer alle måltider, the, kaffe og mellemmåltider. Vallekilde Højskole har trådløst internet, sauna, biograf, gymnastiksal, pejsestue og musiklokaler til fri afbenyttelse og afslapning. Linned er inkluderet.

TILMELDING – OBS UDSOLGT
Udfyld formularen for at melde dig til.

DIT NAVN

DIN E-MAIL

DIT TELEFONNUMMER

DIN ADRESSE

DIT POSTNUMMER

DIN BY

DIT CPR-NUMMER

INDKVARTERING

EVENTUELLE SPØRGSMÅL


For spørgsmål kontakt os på vallekilde@vallekilde.dk eller telefon 5965 6045.